maritbet girişmaritbet
‘Türkiye ipotek altında’

‘Türkiye ipotek altında’

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Kurulu Başkanı Salim Taşçı, Mortgage sisteminin Türkiye’deki büyük kısım taşınmazın ipotek edilmesine neden olduğunu öne sürdü

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Kurulu Başkanı Salim Taşçı, Mortgage sisteminin Türkiye'deki büyük kısım taşınmazın ipotek edilmesine neden olduğunu öne sürdü.

Taşçı yaptığı açıklamada, küresel krizin inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Mortgage sisteminin Türkiye ve Avrupa'da birçok sıkıntıya da beraberinde getirdiğini savunan Taşçı, "ABD'de bir vatandaş 100 bin dolara kredi aldı. Fakat ev fiyatları yükseldi. Evin değeri 200 bin dolara çıktı. Vatandaş 200 bin dolar daha kredi aldı. Fakat kriz başlayınca evin değeri düştü ve vatandaş, evini de her şeyini de ipotek ettirmek zorunda kaldı" dedi.

Taşçı, bunun yansımalarının Türkiye'de de görüldüğünü dile getirerek 2008 yılında inşaat sektörünün bitme noktasına geldiğini söyledi. Taşçı, Türkiye'deki taşınmazların yarısından fazlasının da ipotekli olduğunu da kaydetti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz