maritbet girişmaritbet
Türk-Alman işbirliği! 2 milyar euro YATIRIM GETİRECEK!

Türk-Alman işbirliği! 2 milyar euro YATIRIM GETİRECEK!

Altyapı sektöründe dünyada faaliyet gösteren DIK, Timur Gayrimenkul ile ortaklığı seçerek Türk gayrimenkul sektörüne girdi. YENİ PROJELER YOLDA...

Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Timur Gayrimenkul Genel Müdürü Erden Timur, "Bu ortaklıkla birlikte Deutsche Infrastruktur Kapital ve Timur Gayrimenkul, Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne 5 yıl içerisinde 2 milyar avro yatırım yapacak" dedi.

Altyapı sektöründe dünyada faaliyet gösteren DIK, Timur Gayrimenkul ile ortaklığı seçerek Türk gayrimenkul sektörüne girdi.
Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Timur, bu yeni ortaklığın Türk gayrimenkul sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti.
Timur, 1977 yılından bu yana demir-çelik, akaryakıt ve arazi geliştirme sektörlerinde faaliyet göstermiş olan Timur Grup bünyesindeki Timur Gayrimenkul'un, çalışmalarına 2004 yılında başladığı ve Türkiye'nin ilk akıllı binalarından olan Timur Residence ve Lemontri'yi yaptığını anımsattı.
Timur, DIK Türkiye'nin, Timur ve DIK Almanya'nın yüzde 50-50 ortak girişimi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
 
2 milyar euro'luk yatırım
"DIK Almanya'nın altyapı ve gayrimenkul alanlarında proje geliştirilmesine dair uzun yıllara dayanan uzmanlığı, Timur'un kendi alanındaki kuralları değiştiren farklı vizyonunun oluşturacağı sinerjinin, sonuçlarını ileriki günlerde hep birlikte görüyor olacağız. Bu ortaklıkla birlikte DIK ve Timur Gayrimenkul, Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne 5 yıl içerisinde 2 milyar avro yatırım yapacak. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi 2 milyar avro, Türk gayrimenkul sektörü için çok önemli bir rakam ve büyük bir yatırım. Timur olarak bu önemli fonun aktarılacağı projeleri üretme ve başarıyla sonuçlandırma sorumluluğunu taşıyoruz. Projelerin yüzde 65'lere kadar kısmını şirketimizin kendi fonlarıyla, yani öz sermayemiz ile finanse ediyor olacağız."
Erden Timur, DIK Türkiye'nin, DIK ve Timur ortaklığında Türkiye pazarında konut, ofis, konut ve ofis projeleri kapsamında perakende satış alanları ve otopark yatırımları gerçekleştireceğini bildirdi.
 
2 bin lira maaş alana konut
Timur, nitelikli projeler üretmek için yola çıktıklarını, bu anlamda yeni ortaklıklarının ilk projesi olan NEF Flats 163 Levent'in, aynı zamanda NEF İstanbul Flats konseptinin de ilk projesi olduğunu ifade etti.
İstanbul Flats konseptinin, şehir merkezinde çalışan ve 2 bin ile 3 bin lira arası maaş alan profesyonellerin yine şehir merkezinde ödeyebilecekleri kira bedelleri ile oturabilecekleri nitelikli projeleri kapsadığını anlatan Timur, 1,5 yıldır projenin hedef kitlesini yakından tanımak ve onların ihtiyaç ve beklentilerini öğrenmek için kapsamlı araştırmalar yaptıklarını ve çarpıcı sonuçlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
 
Nef Flats 163 Levent 1+1'lerden oluşacak
Nef Flats 163 Levent projesi ile ilgili olarak Timur, "Konum itibarıyla Taksim-Maslak hattında çalışan genç profesyonellerden oluşan 950 bin kişilik hedef kitlesinin 900 ile bin 300 lira kira ödediklerini gördük. Bu yönde yaptığımız araştırmalar sonucunda vardığımız sonuçlar doğrultusunda hayata geçireceğimiz yeni projemizi Kanyon'a 900 metre cazip lokasyonuyla, Kağıthane'de, Talat Paşa Caddesi üzerinde ve yüzde 95'i 1+1, yüzde 5'i 2+1 dairelerden oluşan, hacimsel daire mantığı güdülerek brüt 4 metre ila brüt 6 metre tavan yüksekliğine sahip dairelere yer vererek, toplam 131 metre yükseklikte sıra dışı bir proje olarak hayata geçiriyoruz" diye konuştu.
Projenin tasarımının da çok önemli olduğunu ifade eden Timur, iki kez Wallpaper ödülü alan ve dünyaca tanınan bir firma olan Autoban'ın bu proje için ilk kez bir dış mimari projeye imza attığını vurguladı.
 
194 bin liraya satılacak
Nef Flats 163 Levent projesindeki konutların 194 bin lira ile 540 bin lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunulacağını ve toplam 308 konut olacağını  dile getiren Timur, konutların 59 metrekare ile 132 metrekare arasında değişeceğini kaydetti.
 
Göztepe ve Kemerburgaz'da da projeler yolda
Timur, ayrıca aynı konseptte Anadolu yakasında Göztepe'de yeni bir projenin başlamak üzere olduğunu ve Kemerburgaz Göktürk'te ise NEF Kemerburgaz Apartments projelerinin de devam ettiğini belirtti.
‘Gayrimenkul alanında ilerlemeyi hedefliyoruz'
DIK Kurumsal Finans ve İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kuzu ise altyapı sektöründe dünyadaki dört şirketten biri olduklarını belirterek, teknik altyapı, deniz altyapısı ve gayrimenkul geliştirme alanında 25 yıla dayanan tecrübelerinin olduğunu söyledi.
Kuzu, "Dünyada ciddi anlamda altyapı projeleri yapıyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde büyük ölçekte sermaye piyasalarından bağımsız gelişen reel ekonomi projelerine yatırım yapıyoruz. Gayrimenkul geliştirme alanında her zaman çok dikkatli ve özenle çalışıyoruz. Ancak, Türk gayrimenkul piyasasının geleceği olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu inanç doğrultusunda, Timur Gayrimenkul ile kurduğumuz ortaklığın da gücüyle Türkiye'de gayrimenkul alanında ilerlemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Türkiye pazarına girmeden önce çok ciddi araştırmalar yaptıklarını belirten Kuzu, lokal durumdan çevre analizine, sanayinin durumundan çalışan ve yaşayan insanların durumuna kadar tüm bu süreçleri analiz ettiklerini kaydetti.
Selim Kuzu ayrıca, çok uzun bir süreçten geçtiklerini, bu fonlama sisteminin arkasında çok kapsamlı bir ekip çalışması olduğunu vurgulayarak, "Öz sermayemizle projelere giriyoruz. Kara da, zarara da ortak oluyoruz. Bu da Türk gayrimenkul sektörünün ve Türkiye'nin geleceğine olan inancımızın en önemli göstergesidir" dedi.
Bu pazar araştırmasının ortaklık arayışını da kapsadığını söyleyen Kuzu, mutlaka ev sahibi ülkeden bir ortakla hareket ettiklerini belirtti.
Kuzu, 2 yıl süren derin araştırmalar ve gözlemler sonunda Timur Gayrimenkul ile ortak olmaya karar verdiklerini dile getirerek, Timur'un "projelere müteahhit gibi değil, tasarımcı gibi yaklaşması", "insanların ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutması", "dünya standartlarında çözümler sunması" ve "yatırımlarını çoğunlukla öz sermaye ile yapıyor olmaları"nın, ortaklık kararındaki en önemli etkenler olduğunu vurguladı.
Aynı zamanda üç yıldır Türkiye'de deniz altyapısı konusunda yatırım yaptıklarını anlatan Kuzu, Tuzla'da hala inşaatı süren tersanenin, Avrupa ve Asya'nın en büyük bakım onarım tersanesi olacağını belirtti.
 
‘Türkiye'yi yatırım ülkesi olarak seçtik'
Önümüzdeki 10 yıl için Türkiye'yi yatırım ülkesi olarak seçtiklerini ve Türkiye'ye yatırım yapacaklarını belirten Kuzu, Karadeniz ve Akdeniz'de olmak üzere 2 limana daha yatırım yapacaklarını, bu yatırımların Tuzla'ya yapılan yatırımlardan daha büyük olacağını anlattı.
Kuzu, ilk 5 yıllık dilimde Türkiye'de sadece gayrimenkul alanına yatırım yapacaklarını, ancak 2,5 yıllık dönemde farklı projelere de yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

‘Türk gayrimenkul sektöründe kalite beklentisi artacak'
DIK Global Pazar Araştırmaları Direktörü John B. Marshall da, tüm ülkelerde olduğu gibi Türk pazarına girmeden önce 2 yıl süren ve 10 milyon avroyu bulan bir araştırma yaptıklarını belirtti.
Marshall, Türkiye pazarının güçlü ve dinamik bir pazar olduğunu ifade ederek, "Değerlendirme sistemimiz, analiz ettiğimiz ülkelerde en çok gelecek ve kar vadeden sektörleri güvenli bir şekilde ve erkenden tespit etmemizi ve bundan hareketle getirisi yüksek olan projeleri bulup geliştirmemizi sağlamaktadır. 2002 yılından beri Türkiye'yi yatırım ülkesi olarak gözlemlemekteyiz" diye konuştu.
Marshall, DIK'nın yatırım yapmayı tercih ettiği ülkelerin başında önümüzdeki on yılda en yüksek getirili ve en sürdürülebilir projelerin beklendiği gelişmekte olan ülkeler olduğunu söyledi.
Avrupa genelinde ilk etapta yatırım yapılacak ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Marshall, bunun bir nedeninin de yapılan araştırmalara göre geniş tabanlı artan refaha paralel olarak Türk Gayrimenkul Sektörü'nde kalite beklentisinin artacak olması olduğunu söyledi.
John B. Marshall, şunları kaydetti:
"İstanbul nüfusunun 2015 yılında 14,59 milyon, hane halkı sayısının da 4,09 milyon  olması öngörülmektedir. Hane halkı sayısının 1,6 milyonu konut talebi oluşturacak gelir gücüne sahip olacaktır. 2015 yılında oluşacak 2 milyon 186 bin 598 adet konut ihtiyacının 1 milyon 179 bin 788'i hane halkı artışı, 173 bin 250'ü yenileme, 183 bin 560 deprem, 650 biniyse kentsel dönüşüm kaynaklıdır. Bu bağlamda doğacak 2 milyon 600 bin konut talebinin yüzde 48'si yeni ihtiyaç, yüzde 46'sı yenileme kaynaklı, yüzde 6'sı ise yatırım amaçlı olacaktır. Yine bu konut talebinin yüzde 5'i A grubu lüks konutlara, yüzde 66'sı B grubu standart ve nitelikli konutlara, yüzde 29'u ise C grubu sosyal konutlara yönelik olacaktır.
Bahsi geçen bu 2,6 milyon adet yeni konut için 400 kilometrekare yeni araziye ihtiyaç duyulacak ve bu talebi karşılayacak konut arzının yüzde 74'ünün piyasa, yüzde 26'sının kamu tarafından üretileceğini öngörüyoruz. Diğer taraftan, 2015 yılında konut kredilerinin Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) yüzde 15'ine, Banka Aktiflerinin yüzde 12'sine çıkması öngörülmekte, 100 bin lira büyüklüğünde 1 milyon adet kredi kullandırılması beklenmektedir."
Marshall, gruplarınca gayrimenkul ve emlak, bir yatırım sahası olarak ön planda görüldüğünü ve kendilerinin kullanıcılar için yeni, modern ve çevresinin gelişmesine de katkıda bulunacak yaşam sahaları sağlamak istediklerini ifade etti.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nef Ataköy 22 inşaatında son durum!
  • 30.07.2016 11:43

Nef Ataköy 22 inşaatında son durum!

Timur Gayrimenkul'un Ataköy'de hayata geçirdiği Nef Ataköy 22 projesi tüm hızıyl ...

Selçuk Çelik 'Nef, doğru tespitler yaparak başarılı oluyor'
  • 12.09.2014 19:32

Selçuk Çelik 'Nef, doğru tespitler yaparak başarılı oluyor'

Timur Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, CNR Emlak 2014 Fuar ...

Erden Timur 2. İnşaat ve Konut Konferansı'nda
  • 23.01.2014 13:57

Erden Timur 2. İnşaat ve Konut Konferansı'nda

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2. İnşaat ve Konut Konfera ...

Erden Timur, Nef projelerini emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 01.06.2013 13:46

Erden Timur, Nef projelerini emlaktasondakika'ya anlattı!

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef projelerini emlaktason ...

Nef 09 Offices Dört Levent basın lansmanı!
  • 27.09.2012 16:56

Nef 09 Offices Dört Levent basın lansmanı!

Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nef 09 Offices Dört Levent'te sade ...

Nef Offices Dörtlevent 09 projesinin foto galerisi için tıklayın!
  • 26.09.2012 14:19

Nef Offices Dörtlevent 09 projesinin foto galerisi için tıklayın!

Timur Gayrimenkul, yeni projesi Nef Offices Dörtlevent 09 projesinin tanıtımı ya ...