maritbet girişmaritbet
Sinta, geçen yıl prefabrike inşaatlarda Türkiye 2'ncisi oldu!

Sinta, geçen yıl prefabrike inşaatlarda Türkiye 2'ncisi oldu!

Sinta Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Oral, firmanın Türkiye Prefabrik Birliği'nin verilerine göre,ülke genelinde prefabrike inşaatlarda Türkiye ikincisi olduğunu kaydetti

Sinta Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Oral, firmanın Türkiye Prefabrik Birliği'nin verilerine göre, geçen yıl 120 bin metrekare alan kapatarak, ülke genelinde prefabrike inşaatlarda Türkiye ikincisi olduğunu kaydetti.

2012 yılında 2011'e oranla yüzde 10 büyüdüklerini söyleyen Oral, geçen yıl Fabio, Karsan, Bosch, Bis Enerji, Evinoks ve Floteks gibi birçok projeyi tamamlayarak yaklaşık 120 bin metrekarelik bir alan kapattıklarını söyledi. Türkiye Prefabrik Birliği'nin verilerine göre, geçen yıl ülke genelinde prefabrike inşaatlarda Türkiye ikincisi olduklarını kaydeden Oral, "Bu sonuç sektördeki gücümüzü ortaya koyuyor. Şu an bile bu yıl için sekiz aylık üretim programımız dolu. Diğer yandan son bir yıl içinde toplam 7 milyon euro'luk bir yatırıma imza attık. Bursa OSB'deki prefabrike tesislerimize 4 milyon euro'luk tevsii yatırımı gerçekleştirdik. Böylece firmamızın prefabrik yapı elemanları üretim kapasitesi 30 bin metreküpten/yıldan 40 bin metreküp/yıla, öngermeli boşluklu döşeme üretim kapasitesi de 268 bin 800 metreküp/yıldan 280 bin metreküp/yıla yükseldi" dedi. Oral, hazır beton üretim kapasitesi 432 bin metreküp/yıl olan Sinta'nın, beton parke taşı üretim kapasitesinin 216 bin metrekare/yıl, öngermeli beton travers üretim kapasitesinin 75 bin adet/yıl, agrega üretim kapasitesinin 1 milyon ton/yıl, çelik konstrüksiyon imalat kapasitesinin ise 6 bin ton/yıl olduğunu anlattı.
Oral, hızlı tren projesinin Bursa OSB'de faaliyet gösteren beton santrallerinden geçmesi nedeniyle 3 milyon euro'luk yatırımla tesisin yerini aynı alan içinde değiştirdiklerinin bilgisini de verdi. 2012'nin yatırımlar açısından durgun geçtiğini dile getiren Oral, birçok firmanın piyasadan çekildiğini ve talep birikmesi yaşandığını söyledi. Oral, sektörde yeniden canlanmanın başladığı 2013'e ise kötümser bakmadıklarını dile getirdi.


İnta İnşaat Taahhüt ortaklığı adı altında 37 yıl önce Bursa'da kurulan ve 1977'de anonim şirket yapısına kavuşarak adını Sinta olarak değiştiren firma, organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere entegre sanayi yapıları, altyapı, arıtma tesisi ve alışveriş merkezi inşaatları konusunda birçok projede yer aldı. Sinta'nın, Mudanya Yolu Geçit Mevkii'nde hazır beton, Mudanya Yörükyenicesi Köyü'nde agrega, Bursa OSB içinde prefabrik üretim ile idari bina ve çelik konstrüksiyon imalat tesisleri bulunuyor. Bursa OSB'deki merkez tesisi 20 bin metrekare olan Sinta'nın prefabrik tesisleri 60 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor. Hazır beton ve agrega üretim tesisleri de eklendiğinde toplam 120 bin metrekarelik alanda üretim yapan firmanın istihdam sayısı 550 civarında.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch Termoteknoloji'den düşük faturalı, yüksek konforlu ısınma!
  • 08.03.2022 09:10

Bosch Termoteknoloji'den düşük faturalı, yüksek konforlu ısınma!

Bosch Termoteknoloji, tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdiğ ...

Türk mühendislerin geliştirdiği elektrikli sürücüsüz otobüs Norveç’te!
  • 22.01.2022 10:50

Türk mühendislerin geliştirdiği elektrikli sürücüsüz otobüs Norveç’te!

Türk şirketi Karsan tarafından üretilen 8 metre uzunluğundaki aracın Stavanger k ...

Bosch, 2021’in en iyi global tedarikçisi seçildi
  • 11.08.2021 11:33

Bosch, 2021’in en iyi global tedarikçisi seçildi

Almanya'nın küresel teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch tarafından üstün perfo ...

Bosch Home Connect ile kontrol sizde!
  • 22.01.2021 16:35

Bosch Home Connect ile kontrol sizde!

Yarını bugünden yaşatan Home Connect, evinizden ne kadar uzakta olursanız olun e ...

"Yatırımcılar için Türkiye kuvvetli bir temele sahip"
  • 09.12.2020 12:12

"Yatırımcılar için Türkiye kuvvetli bir temele sahip"

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı: Yatırımcı sıfırdan bir fırsat arıyorsa Türki ...

Bosch Beyaz Günler kampanyası başladı!
  • 28.11.2020 10:38

Bosch Beyaz Günler kampanyası başladı!

Yılın en indirimli günleri Bosch Beyaz Günler başladı. Bu kapsamda 30 Kasım'a ka ...