maritbet girişmaritbet
Oto World  Asya 170 milyon liraya kuruluyor!

Oto World Asya 170 milyon liraya kuruluyor!

Dünya Gazetesi'nin köşe yazarları arasında yer alan İbrahim Ekinci, Anadolu yakasının ilk oto AVM'si Oto Word Asya'yı sütunlarına taşıdı

 

İstanbul Anadolu Yakasında, Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakın konumda, bir AVM yapılıyor. Yalnız bu bildiğimiz AVM'ierden değil. Oradaki dükkanlarda elbise, ayakkabı değil de araba satılacak. Bildiğimiz otomobiller... Sıfır da olacak ancak ağırlıkla ikinci el araçlar. Bu AVM'nin ismi Oto World... Bir düzenleme gündemde. Kent içinde, apartman altlarında kolon keserek oluşturulmuş geniş' dükkanlarda, kaldırıma park edilmiş arabaları satan eski tip galerici işletmelerinin kent dışına çıkarılması gerekiyor. 
 
Evra Group'un patronu Hasan Topaloğlu, Has Şirketler Grubu ile ortaklaşa, işte bu gelişmeye yatırım yapıyor. Onun beklediği, Anadolu Yakası'ndaki 2 bin 500 galericinin 10'da l'ine dükkan satmak... 2012 Aralık'ta temeli attılar, inşaat başladı. Aralık 2014 normal teslim zamanları. Topaloğlu,"Ancak bunu daha öne çekmek istiyoruz, inşaat biraz ilerlesin, önümüzü görelim, ne kadar erken teslim edebileceğimizi de anlarız" dedi. 
 
Oto World, karşının (Anadolu Yakası) tek oto AVM'si oluyor. Avrupa yakasında böyle beş yatırım olduğunu belirtti Topaloğlu... Birini, İtalyanlar'ın oynadığı reklamlardan hatırlayacaksınız... İki İtalyan, böyle bir AVM yapmak nasıl akıllarına gelmemiş, ona hayıflanıyorlar reklamda. Oto galerileriyle ilgili düzenleme, gayrimenkul yatırımcıları için önemli bir alan açıyor. Belki Anadolu Yakasında da yeni yatıranlar gündeme gelecektir. 
 
Oto World'de toplam 365 dükkan olacak. 140 metrekareden başlayıp 600 metrekareye kadar giden dükkanlar... Araba bakmaya gelenlerin diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere restoranlar, market, sigorta şirketleri, oto aksesuar dükkanları da bulunacak. Satışlara başlamışlar. "Beklentimizden iyi gidiyor, dedi Hasan Topaloğlu, metrekare fiyatları KDV dahil 3 bin 500 liradan başlıyor. Müşterilerimize kendi finansal imkanlarımızı da sunuyor, vade yapıyoruz. Bazı firmalarla yatırım amaçlı görüşmelerimiz var. Sıfır araç satan 10 firmayla ön anlaşma yaptık. Yüzlerce galericiyle görüştük" dedi. 
 
Kuzey Irak ve bazı Avrupa ülkelerinde de pazarlamaya başlamışlar. "Oralardan yatırımcılar kira geliri için ilgileniyor" dedi. Kendileri de bir kısmını satıp, bir kısmını yatırımcı ortaklar olarak kiralık olarak elde tutmak istediklerini söyledi. 
 
Avrupa'daki pazarlamada hedef birikimlerini Türkiye'de değerlendirmek isteyen gurbetçiler. Hasan Topaloğlu'nun verdiği bilgiye göre 22 dönüm arazi üzerinde konumlandırılan ve gemiyi andıran AVM'nin yatırım değeri 170 milyon lira. Oto World Asya'da 95 bin metrekarelik inşaat alanı ortaya çıkıyor. 
 
Hasan Topaloğlu'nun şirketi Evra Group'un katı atık, tıbbi atık toplama ve peyzaj alanlarında da faaliyeti var. Bu konuda yurtdışı yatırımları da var. 2010'da Basra'da ilk yurtdışı yatırımını gerçekleştirmiş. Avrupa ve Afrika'da büyüme planlan bulunuyor. Topaloğlu'nun eğitim sektöründe de işleri var. Saraybosna Üniversitesi'nin kurucuları arasında. Mütevelli heyeti başkanı. Amaç, markaları bir arada sunmak... Oto World Asya, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın karşısında, 333 metre TEM ve E-5 bağlantı yoluna cepheli bir arsa üzerinde inşa ediliyor. Topaloğlu, "Otomobil alışverişinin gerektirdiği bütün üniteler, 0 ve 2. el showroom, oto servis, banka, cafe ve restoran gibi... Bunların hepsi bir arada olacak. Alıcı bir galeriden diğerine dolaşma zahmetinden kurutulacak. Birçok markayı ve seçeneği bir arada bulacak. Galerici esnafı da öyle. Yaz kış demeden hizmet sunabileceğiz. Rekabet olacak. Çürük iş yapan müşteri kaybeder. Hemen bitişikteki rakibi, isterse müşterisini kandırmaya teşebbüs etsin" diye konuştu. 
 
Oto World Asya'nın ilk reklam filminde Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan yer alıyor. Özhan, tanıtımda AVM'deki estetik özelliklere dikkat çekiyor. AVM gemiye benzediği için Özhan da deniz subayı kıyafetleri içinde küçükken deniz subayı olmak istediğini, reklamda da bunun için yer aldığını anlatıyor. 
 
İbrahim EKİNCİ / Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hasan Topaloğlu, Sahil Konakları projesini anlatıyor!
  • 24.03.2016 17:43

Hasan Topaloğlu, Sahil Konakları projesini anlatıyor!

Evra Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu, Pendik'teki Sahil Konakları p ...

Sky Tower Hotel tanıtım filmi yayında!
  • 05.02.2015 14:35

Sky Tower Hotel tanıtım filmi yayında!

E7 Grup tarafından Düzce - Akçakoca'da hayata geçirilen Sky Tower Hotel'in ayrıc ...

Ahmet Özhan, Sky Tower Otel'in reklam yüzü oldu!
  • 05.02.2015 14:32

Ahmet Özhan, Sky Tower Otel'in reklam yüzü oldu!

Devri tatil konseptiyle hayata geçirilen Sky Tower Otel'in reklam yüzü ünlü sana ...

Altın Direksiyon ödül töreninin videosu için tıklayın!
  • 28.11.2012 12:10

Altın Direksiyon ödül töreninin videosu için tıklayın!

Oto World Asya'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Altın Direksiyon ödülünü ...

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!
  • 11.10.2012 11:57

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!

Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, Oto World Asya projesinin ayrıntılarını emla ...

Türk yatırımcılar Kuzey Irak'ta yeni projeler kovalıyor
  • 22.11.2011 14:24

Türk yatırımcılar Kuzey Irak'ta yeni projeler kovalıyor

Teröre rağmen Kuzay Irak'ta özellikle enerji ve inşaat alanında faaliyet göstere ...