maritbet girişmaritbet
MIPIM, 2019’da İstanbul’a mı taşınıyor?

MIPIM, 2019’da İstanbul’a mı taşınıyor?

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’in 2019'da İstanbul’da düzenlenmesi için girişimler başladı.

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan ve şampiyonlar ligi olarak belirtilen MIPIM, Türkiye katılımcılarına, dev inşaat firmalarna ve belediyelere büyük katkılar sağladı. 2019'da düzenlenmesi hedeflenen İstanbul MIPIM ile ilgili bilgiler alındı.   

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM'in CEO'su Filippo Rean ile görüştü. Demircan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “2019'da Haliç Port bittiğinde İstanbul'da MIPIM'i düzenlemeyi teklif ettik. Filippo da bu teklife sıcak baktıklarını ve bunu düşünebileceklerini söyledi” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'ın kuruculuğunu üstlendiği ve 32 yatırımcıdan oluşan Beyoğlu Investors Group'un (BIG) projeleri, MIPIM'de uluslararası yatırımcılara tanıtıldı. BIG üyeleri önde gelen yatırım firmaları Hainz, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Blackstone, Abraaj Capital, Al-Futtaim, Amstar, Bilfinger, Aerium, HB Reavis ve Grosvenor'ün temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Dubai merkezli Abraaj Capital'in yetkililerinin yatırım ajansı mantığıyla tasarlanan ve kamu ile özel sektörü bir araya getiren BIG'in oluşum sürecini, yatırımcıların yürüttüğü projeleri ilgiyle dinlediği gözlendi.

‘Uluslararası yatırımcılar yeni projelere katılabilir'

MIPIM'de büyük beğeni toplayan projelerin uluslararası yatırımcıyı çekeceğine inandıklarını belirten Demircan, yeni yatırımların Beyoğlu'nun değerini çok fazla artıracağını dile getirdi. Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdiden 10 milyar TL gibi büyük bir yatırım hacmine ulaşan Beyoğlu'nun özellikle önümüzdeki dönemde faaliyete geçirilecek Okmeydanı, Haliçport ve Galataport gibi yeni projelerle aktif yatırım değerinin 40.8 milyar TL'yi bulacağını öngörüyoruz. 2023'te ise bu aktif büyüklüğü en az iki kat daha artırmayı planlıyoruz. Cannes'a gelmeden önce söylediğimiz hedeflerimizi burada birer birer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada gördüğümüz yoğun ilgi ile artık Beyoğlu'nun dünya markası bölgelerden biri olacağı konusunda hiç şüphemiz yok.”

25 bin ek istihdam sağlandı hedef yeni yatırımlarla 100 bin

Beyoğlu'nda biten ve süren projelerle toplam yapı stoku olan 30 milyon metrekarenin 1 milyonu dönüşüm geçiriyor. BIG ve Beyoğlu Belediyesi'nin hedefi yeni uluslararası yatırımcıların katılımıyla Beyoğlu'nun dönüşümünü hızlandırarak 5 yılda tamamlamak. Demircan'ın dönüşümün yanı sıra üzerinde önemle durduğu bir başka konu da bölgede sağladıkları istihdam. Şu ana kadar tamamlanan ve devam eden projeler sırasında Beyoğlu'nda 25 bine yakın kişiye ek istihdam sağlandı. Bu sayının yeni yatırımlarla 100 bine ulaşması beklenirken ve ilçede kalıcı olarak 30 bin kişilik yeni istihdam alanı oluşturulması planlanıyor.

Sea Pearl görücüye çıkıyor

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Ataköy sahilinde 2.7 milyar dolara gerçekleştirdikleri Sea Pearl Projesi'nin tüm hızıyla ilerlediğini, 18 Mart'ta lansman yapılacağını açıkladı. MIPIM'de Türkiye'nin prestiji için bulunduklarını belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kuzu, “Ön talep süreci başladı. Dubai'deki fuardan sonra Ortadoğulu yatırımcıdan ciddi ilgi var” dedi.

Antalya'nın çılgın projesi

137 hektar alanda kentsel dönüşüm başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk defa katıldığı MIPIM'de Kanal istanbul'dan esinlenerek projelendirilen Boğaçayı Projesi'ni tanıttı. Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘çılgın projem' diye bahsettiği çalışmanın 1 milyar liraya mal olacağını söyledi.

‘Piyalepaşa'da 75 santimetrekarelik dönüşüm pazarlığı yapılıyor'

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, İstanbul Piyalepaşa'da yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleriyle çok küçük alanlar için dahi pazarlıklar yapıldığını söyledi. MIPIM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Polat şunları söyledi: “82 dönümlük alanda yer alan gecekondulardaki hak sahipleriyle tek tek görüşmeler yaptık. Bir gecekonduda çok sayıda hak sahibinin olduğunu gördük. Öyle ki, bazı evlerde hak sahipliğinin 75 santimetrekareye kadar indiğine tanıklık ettik. Bazı evlerde hak sahipliği veraset yoluyla öylesine bölünmüş ki, karşımıza, ‘Bu evin 75 santimetrekaresi benim' diyen hak sahipleri çıktı. 800 milyon dolara mal olacak projeye bir yandan başlarken, diğer taraftan hak sahiplerini ikna sürecimiz devam ediyor.” Polat, “Projede tıkanma söz konusu olur mu?” sorusuna da, “İkna etmek kolay olmasa da sanırım sorun yaşamayız” yanıtını verdi.

Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı
  • 19.07.2018 16:25

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ...

Taksim camisinin inşaatında son durum
  • 17.02.2018 12:58

Taksim camisinin inşaatında son durum

Temeli bir yıl önce atılan Taksim'deki caminin taşıyıcıları tamamlanma aşamasına ...

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı
  • 01.12.2017 15:18

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Ya ...