maritbet girişmaritbet
Kurtköy, Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü oluyor

Kurtköy, Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü oluyor

Kurtköy’ün geleceğini görerek yatırımlarını yönlendiren Erguvan İnşaat, 5 projenin ardından bölgenin sözü geçen ve hatırı sayılır inşaat firması oldu.

Kurtköy'ün 1987 yılında yatırımcıların radarına girdiğini belirten Erguvan İnşaat Genel Müdürü Emre Maraşlı, emlaktasondakika'ya özel yaptığı görüşmede bölgenin gelişim trendini ve bu zaman içinde firmalarının nereye geldiğini anlattı.

Pegasus Kurköy'e bakışı değiştirdi 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın gelişi, teknopark derken Pegasus'un 2005 yılında merkezini taşıması ile Kurköy'ün şekillenmeye başladığı söyleyen Maraşlı, Avrupa yakasında Kemerburgaz'a eşdeğer bir yerleşim bölgesinin temellerini atıldığını ileri sürdü. 

Habom'un 550 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçtiğini ve 380 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu hatırlatan Maraşlı, “İlk geldiğimizde teknopark yoktu. Bu kadar kısa zaman içinde hareketleneceğine kimse ihtimal vermiyordu. İstanbul Ticaret Odası buraya çok inanıyordu ve onların girişimleriyle hayata geçti. Kasım 2013'te ilk etap açıldı. İki bin beyaz yakalı çalışıyor. A plus gelir grubunda 8 bin liradan aşağı maaş alan mühendisin olmadığı bir yer. Bu kriterler talebi belirliyor. Ayrıca burası Maltepe'den yeni şehre kadar görebileceğiniz en planlı lokasyon. Çünkü yollar 9 şerit, üzerine araba park edebilecek kadar kaldırımları geniş, oturulabilir alanlar var, ferah ve ormanın yakınında” dedi. 

Eğitim üssü gibi

Bunlara etken olarak üniversiteleri de ekleyen Maraşlı, “Okan, Süleyman Şah ve Marmara gibi pek çok üniversite buraya yakın bir konumda. Akademik kadroları buralarda oturuyor” diye konuştu.

Beyaz yakalı ağırlıklı bir sosyal dokunun oluştuğuna dikkat çeken Maraşlı, “Havalimanının 30 bin olan yolcu kapasitesi bir yılda 500 bine çıktı. Şu anda 15 milyon. Yani 30 kat arttı. İnsanların bölgeye ısınması, ikinci pistin yapılıyor olması, dev AVM'ler, markalı konutların yoğunlaşması, oyun ve eğlence alanları bölgenin değerini tetikleyen diğer etkenler oldu” dedi.

Yüksek standartta bir yaşam var

Yaşam standartlarının yüksekliğine vurgu yapan Maraşlı, “2012 den sonra yapılan projelerin hepsi bu standartta ve yüksek kalitede. Talebe göre daha iyi ev yapılmaya başlandı. Çünkü talep edenler belli bir eğitim ve ekonomik seviyenin üzerinde. Onların talebi ile bölge çabuk gelişti. Projelerin hepsi yeşillikler içinde. Mesela Qbahçe ve Wbahçe projelerimizde her eve 40 metrekare bahçe düşüyor. Metro çıkışının yakınında ve tam merkezi bir konumda” dedi.

Kurtköy'de satılık arsa kalmadı

Bölgede satılık arsa kalmadığını söyleyen Maraşlı, “2013 yılında Avlu Kurtöy'ün arsasını aldıktan sonra kimse bir şey satmadı, fiyatlar da fırladı. Burada 10 dönümün altında imar izni yok. Az katlı, butik, villa, bahçeli, sakin ve huzurlu hayat konseptinde projelere izin veriliyor. Bu özellikte satılık sadece 5 arsa var. Bizim de burada arsamız kalmadı” dedi.

Arsa kalmayınca gözler Akfırat'a ve Aydınlı'ya çevrildi 

Kurtköy'den farklı lokasyonları da incelediklerini işaret eden Maraşlı, “Bölge Akfırat'a doğru genişliyor. Zaten oradaki villa projelerinin hepsi satıldı. Bizde Akfırat'ta yer arıyoruz. İmarlaşma tamamlanırsa orada da inşaat yaparız. Birde Aydınlı bölgesinde Erguvan markası haricinde alt bir marka ile daha düşük segment için konut yapabiliriz. Kartal'a baktığımızda planlı ve güzel bir bulamıyoruz” dedi.

Spekülasyonla arsa fiyatı belirlenir mi? 

Arsa satışlarını spekülasyonların şekillendirdiğine ve reel artış olmadan fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Maraşlı, “İstanbul çok değerlendi ve fiyatlar çok fırladı. Dedikodu ile arsaların fiyatı artıyor. Cadde üzeri ile iki arka parsele aynı fiyat isteniyor. Anlaşılmaz bir durum. Öyle olunca yeni lokasyonlar devreye giriyor. Örneğin son dönemde Dilovası'na kadar olan bölümler İstanbullular'ın meskun mahalli sayılıyor. Maltepe - Dilovası bandında üst düzey kişilerin hepsi Kurtköy'de oturuyor” dedi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi
  • 03.10.2022 10:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde metro hattının Kur ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Erguvan İnşaat, Kurtköy'de 5. projesine başlıyor!
  • 28.09.2015 13:18

Erguvan İnşaat, Kurtköy'de 5. projesine başlıyor!

Daha önce WBahçe, Avlu, Loft Dragos, WRoof ve QBahçe projelerini hayata geçiren ...

Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş, Loft Dragos'u anlatıyor
  • 21.04.2014 17:19

Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş, Loft Dragos'u anlatıyor

Emre Maraşlı ile Sefa Demirbaş, yeni proje Loft Dragos'un detaylarını emlaktason ...

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında
  • 14.03.2014 14:10

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında

Aydınoğlu İnşaat'ın Ayport Residence projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.c ...

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında
  • 02.01.2014 13:43

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında

Kurtköy'de inşa edilmekte olan Silkroad Residence projesini yakından tanımak içi ...