maritbet girişmaritbet
Körfez’in 1.5 trilyon dolarlık fonu Türkiye’de

Körfez’in 1.5 trilyon dolarlık fonu Türkiye’de

Türkiye’nin genişleyen ve büyüyen ekonomik vizyonuna bir destekte Hashim Gayrimenkul’den geliyor.

Hashim Gayrimenkul Türkiye'nin yükselen değerine ve imajına katkıda bulunarak yeni işbirliklerine zemin hazırlamak üzere 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde Ruffles Hotel'de Uluslararası Yatırım Zirvesi düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapması beklenen Zirve'ye bakanlar ve Türk İşadamları'nın yanısıra ağırlıklı olarak Körfez Ülkeleri'nden olmak üzere 1.5 trilyon dolarlık fonlara hükmeden üst düzey yöneticiler ve kraliyet ailesi mensupları katılıyor.

Zirve'nin Başkanı Haşim Süngü, amaçlarının Körfezli yatırım fonlarının yöneticilerini Türk iş dünyası ve bürokratlarıyla buluşturarak Türkiye'nin ve İstanbul'un küresel bir yatırım merkezi haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Şimdi gelin Süngü'nün fikirlerine daha yakından göz atalım…

Hashim Gayrimenkul YKB Haşim Süngü ve CEO'su Serhat Çeşmeci

Türkiye'ye yakışır yatırım çekeceğiz

İlkini 10 - 11 Nisan 2014'de düzenlediğimiz Uluslararası Yatırım Zirvesi çok büyük bir ilgi görmüştü. Türkiye büyüyen ve yatırıma ihtiyacı olan bir ülke. Birilerini bir şeyler yapması ve ihtiyaç duyulan gelirleri sağlaması gerekiyor. Bizde aktif rol almak istedik. Körfez Ülkeleri'nde geniş bir çevremiz ve saygınlığımız var. Mütekabiliyet Yasası'nın kabulünden sonra Körfez bölgesinden Türkiye'ye karşı çok büyük bir istek olduğunu zaten görüyoruz. Zaten inşaat sektöründe dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz. Bu potansiyeli görüp ülkemize bayağı bir yatırım çektik. İş ağımızı Türkiye'deki yatırımcı kesimlerle buluşturmak istedik. Hükümetimiz de destek verince ikinci kez yola çıktık. 

Türkiye güvenilir liman oldu

Hükümetin Ortadoğu politikaları işin rengini değiştirdi ve Türkiye'ye olan ilgi arttı. Bunun akabinde doğrudan yatırım çekmeye başladık. Bütün yatırımlarını İngiltere, Almanya, Fransa, Amerika ve İsviçre gibi ülkelere yapıyorlardı. Son zamanlarda bu açılımdan ve yakınlaşmadan dolayı Türkiye'yi güvenli bir liman olarak görmeye başladılar. 

Rakamlar cazip

Ülkemizdeki rakamlar yurtdışına göre çok cazip. Bu nedenle çok büyük yatırımlar çekmeye başladık. Özellikle Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra gayrimenkul ve konut sektöründe çok başarılı işler yaptık. Tabi rasyonel olarak fiyatlara baktığımızda da Avrupa'daki yatırımlar, metrekare fiyatları, fon bütçeleri ve fon değerlerine göre Türkiye'deki rakamlar çok cazip geliyor. Yatırımların ana akslarını da gayrimenkul, enerji, teknoloji ve tarım alanları olarak belirledik.

Bu Zirve'nin farkı; Birebir muhatap sağlama

Bizim organizasyonumuzda diğer zirvelerden ve organizasyonlardan farklı olarak sadece yatırımcıları getiriyor ve direk bire bir muhataplarıyla görüşmelerini sağlıyoruz. Dolayısıyla verim en yüksek seviyeye çıkıyor. Geçtiğimiz yıl 500 milyar dolarlık bir fon ve şirket sahiplerinin bir bütçesi vardı. Bu sene onu 1,5 trilyon dolara çıkarttık. 2. Uluslararası Yatırım Zirvesi hükümet kanadından da destek görüyor. Değerli bakanlarımız, ülkemizden sektör temsilcileri, Körfez bölgesinin en büyük yöneticileri ve hükümet temsilcileri burada yer alacak. Bu kişiler Türkiye'deki muhatapları ile hem bakanlık düzeyinde, hem de Türk iş adamları düzeyinde birebir görüşmeler yapacaklar. Ve birebir iletişim içerisine girdiklerinde yatırım potansiyelleri ortaya çıkacak. Bu potansiyeller bizde buluşacak ana amacımız budur. 

Geçen yılki zirveden çok daha ilerideyiz

Artık konuları biliyoruz ve çok daha hazırlıklıyız. Organizasyon yapısını da değiştirerek büyük yatırımları gerçekleştirecek ve anlaşmalar imzalayacağız. Sektörel yatırımlar, fonlar ve şirket anlaşmaları yapılacak. Kimler, hangi sektörde yatırım yapmak istiyorsa o sektörün temsilcileri ile özel görüşmeler yapabilecek. 3. Köprü, 3. Havaalanı ve İzmit-İzmir Karayolu gibi dev projeler ele alınacak.

İlgili haberi görmek için tıklayın

Zirve'nin ayrıntıları için tıklayın

Hüseyin Belibağlı-Hayrettin Turan/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kerem Göğüş 'Kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık'
  • 04.05.2015 10:18

Kerem Göğüş 'Kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaştık'

Göğüş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, Beşikta ve Beyoğlu bölgele ...

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'
  • 01.05.2015 17:52

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'

Ofton İnşaat Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde, Kö ...

"Yurtdışından gelen yatırımları doğru yönlendiriyoruz"
  • 01.05.2015 17:49

"Yurtdışından gelen yatırımları doğru yönlendiriyoruz"

Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni gerçekleştiren Hashim Gayrimenkul Yönetim Kurulu ...

Okay Dikmen 'En büyük oyuncu Emlak Konut'
  • 01.05.2015 17:42

Okay Dikmen 'En büyük oyuncu Emlak Konut'

Gürsoy Reality Genel Müdürü Okay Dikmen, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde konuşt ...

Fikri Işık 'Türkiye'ye güvenen kimse kaybetmedi'
  • 01.05.2015 17:38

Fikri Işık 'Türkiye'ye güvenen kimse kaybetmedi'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde k ...

Haluk Sur 'Türkiye, Ortadoğulu yatırımcıların gözdesi'
  • 01.05.2015 17:35

Haluk Sur 'Türkiye, Ortadoğulu yatırımcıların gözdesi'

ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde, 2008 krizinden ...