maritbet girişmaritbet
KİPTAŞ yurtdışına açılacak!

KİPTAŞ yurtdışına açılacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İran’da, Irak’ta ve Suriye’de çalışmaları olabileceğini söyledi

 

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, çok teklif olmasına rağmen İstanbul'daki işlerden yurt dışına açılmayı yapamadıklarını belirterek, "Belki önümüzdeki dönemde İran'da, Irak'ta, Suriye'de know-how şeklinde olabilir. Bu yönde çalışmalarımız var" dedi.
 
Yıldırım, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki "Küçük İstanbul Buluşmaları"nda Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya gelerek, mesleki tecrübelerini paylaştı.
Her zaman büyük bir şantiyesi olmasını hayal ettiğini dile getiren Yıldırım, bu hayalini KİPTAŞ'ta yaşadığını ifade ederek, öğrencilere hayallerini büyük tutmalarını tavsiye etti.
 
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan İsmet Yıldırım, KİPTAŞ olarak 55 bin konut yaptıklarını anımsattı.
Yıldırım, en önemli projelerinin şu anda üzerinde çalıştıkları Süleymaniye Projesi olduğunu kaydederek, "Bu projenin etrafında çok kötü yapılaşma var. Orada sahile kadar tarihi eserlere yenileme projesi yapıyoruz. Yeni bir mahalle kuruyoruz. KİPTAŞ'taki tüm projeler bir tarafa, Süleymaniye projesi bir tarafa" dedi.
KİPTAŞ olarak yurt dışına açılmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları söyledi:
 
"İstanbul'daki işlerden yurt dışına açılmayı çok teklif olmasına rağmen yapmadık, yapamadık. Belki önümüzdeki dönemde İran'da, Irak'ta, Suriye'de know-how şeklinde olabilir. Bu yönde çalışmalarımız var."
 
Yıldırım, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinde KİPTAŞ'ın katkısının olup olmadığına ilişkin olarak da, 2010'un bir sembol ve başlangıç olduğunu, daha çok güzel işler yapacaklarını belirtti.
İstanbul'un tarihi dokusunun yeniden ele alındığını, eski eserlerin onarıldığını, Topkapı Sarayı'nın büyük bir kısmında yenileme çalışmaları bulunduğunu anlatan Yıldırım, "Türkiye çapında 4 bin eski eser yeniden onarılıyor ve hayata kazandırılıyor" şeklinde konuştu.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz