maritbet girişmaritbet
Kalekim’in geliştirdiği yeni projelere büyük ilgi!

Kalekim’in geliştirdiği yeni projelere büyük ilgi!

Avrupa'daki iki ayrı konferansta sunum yapan ilk ve tek Türk yapı kimyasalı üreticisi Kalekim oldu.

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, Almanya'da düzenlenen Drymix  Mortar Conference (Kuru Harç Konferansı) ve European Coatings Conference'da (Avrupa Kaplama Konferansı) gerçekleştirdiği sunumlarıyla büyük ilgi gördü. Sürdürülebilir çimento esaslı ürünler ve boya alanındaki en güncel çalışmalarını paylaşan Kalekim, sektörün uluslararası oyuncularının katıldığı konferanslarda iki ayrı konuda sunum yapan ilk ve tek Türk üretici firma oldu. 

kalekim

Üretim ve satış kapasitesiyle Türkiye'de birinci, Avrupa'da ise 5'inci sıraya yerleşen Kalekim, geniş ürün gamı, yüksek standartları ve kalitesi ile uluslararası pazarda dikkat çekmeye devam ediyor. Kalekim, yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren uluslararası oyuncuların katıldığı, Almanya'da düzenlenen ‘Drymix Mortar' ve ‘European Coatings' konferanslarında yaptığı sunumlarla ilgi odağı oldu. 

Kalekim, Ar-Ge gücünü uluslararası platformlarda gösteriyor

Kalekim'i rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden birinin Ar-Ge'ye yaptığı yatırım olduğunu vurgulayan Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Bugün Kalekim Ar-Ge'de yaklaşık 200 üründen oluşan ürün gamının tüm geliştirme ve iyileştirme faaliyetini, herhangi bir know-how transferi olmaksızın yürütüyoruz. Yaptığımız bilimsel çalışmaları, uluslararası konferanslarda sunarak Kalekim'in Ar-Ge gücünü çeşitli platformlarda tanıtıyoruz. Bunun son örnekleri ise Kalekim'in ilk ve tek Türk üretici firma olarak sunum yaptığı, Almanya'daki iki önemli konferans oldu” dedi. 

İlk sunumunu 20 Nisan'da Almanya'nın Nürnberg kentinde gerçekleşen ‘Drymix Mortar' konferansında yapan Kalekim'in temsilcileri; sürdürülebilirlik konusunun giderek önem kazandığı yapı sektöründe sürdürülebilir çimento esaslı ürünlere dikkat çekti. ‘Seramik Yapıştırma Uygulamalarında Çimento Katkılarının Performans ve Hidratasyon Davranışı' konulu sunumları ilgiyle izlenen Kalekim temsilcileri, sürdürülebilir çimento esaslı ürünlerin tasarımı ve bu ürünlerde oluşan mikroyapının ürün performansı ile ilişkilendirilmesi konusunda yapılan çalışmaları paylaştı.  

Kalekim'in ikinci sunumu ise 21 Nisan'da yine Nürnberg'de düzenlenen ‘European Coatings'  konferansında gerçekleşti. ‘Boyaların Reoloji Özelliklerinin Uygulama ve Performans Özellikleri ile İlişkilendirilmesi' konulu sunum da, sektörde faaliyet gösteren uluslararası firmaların temsilcileri ile paylaşıldı. Konferansta sunum yapan ilk ve tek Türk boya üreticisi firma olan Kalekim'in, boya içerikli sunumu da geniş katılımcı kitlesiyle büyük ilgi gördü. 

Kalekim, iki yıl önce de ilk ve tek Türk firma olarak sunum yapmıştı

Kalekim'in Ekim 2012'de düzenlenen ‘Drymix Mortar'konferansında sunduğu ‘Çimento İçerik ve Boyutunun Seramik Yapıştırıcılarının Mikro Yapısı ve Performansına Etkisi' konulu çalışması büyük beğeni kazanınca, Mart 2013'te Almanya'da gerçekleştirilen Drymix Mortar' konferansına, yeniden sunum yapmak üzere özel olarak davet edilmişti. Nürnberg'deki konferansa katılan Kalekim, uluslararası firmaların temsilcilerine, bu alandaki yeni çalışmalarını aktarmıştı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!
  • 13.10.2022 16:43

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!

Kalekim, dinamik ürünler oluşturmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak veya var olan ...

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor
  • 07.06.2022 16:22

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Türkiye yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, yurt içi ve yurt dışı ...

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı
  • 22.04.2022 16:03

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılında ulaştığı ...

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti
  • 02.03.2022 15:54

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılı finansal so ...

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı
  • 14.02.2022 09:03

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı

Kalekim, inşaat malzemeleri sektöründeki portföyünü daha da güçlendirmek am ...

Kalekim, Tecnica 542 ile zeminlere direnç kazandırıyor
  • 08.01.2022 14:39

Kalekim, Tecnica 542 ile zeminlere direnç kazandırıyor

Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, hayatı kolaylaştıran yenilikç ...