maritbet girişmaritbet
İzmir'de inşaat yatırımları tam gaz!

İzmir'de inşaat yatırımları tam gaz!

İzmir’de inşaat sektörünün önde gelenleri ‘yatırım ve üretime devam’ mesajı verdi.

Ülke ekonomisinin alınan tedbirlerle hızla normalleştiğini kaydeden sektör temsilcileri, “İşimizin başındayız; yatırım ve üretimdeki kararlılık sürecek” dedi.

İzmir inşaat sektörünün önde gelen isimleri ülke ekonomisinin sağlam temeller üstüne oturduğunu ve inşaat sektörünün lokomotif rolünü bundan sonraki dönemde de sürdüreceğini ifade etti. Mevcut yatırımların devam edeceğini ve alınan tedbirlerle Eylül ayına kadar piyasanın normalleşmesini beklediklerini dile getiren sektör temsilcileri, "İşimizin başındayız; yatırım ve üretimdeki kararlılık sürecek" mesajı verdi.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır: Ülkemizde 15 Temmuz'da yaşanan gelişmeler sonrasında, Türk Halkı'nın demokrasiye olan bağlılığı ve geleceğe olan inancı ile ekonomide ve inşaat sektöründe olumlu gelişmeler devam etmektedir. Beklenenin aksine, ülkede ekonomi sekteye uğramamış, bazı sektörler ivme kazanmıştır. Gerek inşaat malzemelerinde, gerekse de konut satışlarında meydana gelen artış, sektörde hissedilen olumlu bir hava yaratmıştır. Bu da insanların, ülkesine, ülke ekonomisine ve inşaat sektörüne duyduğu güveni ortaya koymaktadır.

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı: Dövizde suni bir artışla karşı karşıyayız. Millette elbette bir tedirginlik oluştu, ancak Hükümetimiz konuya hakim. Olağanüstü durumlarda biz her zaman en karlı yatırımın gayrimenkul olduğuna defalarca tanık olduk. Diğer yandan da biz işimizin başındayız. Daha önce ne yapıyorsak, diğer arkadaşlarımızla aynı şekilde hareket ediyoruz. Yatırımlarımız sürüyor ve sürmeye de devam edecek.

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: Tabii ki, piyasalarda ufak tefek dalgalanmaların olması normal. Ancak bir tehlike yok. Bir hafta-on gün, en geç de 1 ay sonra hiç bir sıkıntı kalmayacak, yatırımlar yeniden hız kazanarak artacaktır. Biz de işimize gücümüze bakıyoruz. İşlerimize devam ediyoruz.

Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk: İlk olarak bu ülke bizim ve bizim olduğu sürece hiçbir şekilde yatırım yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. En çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde rafta beklettiğimiz projeleri de hayata geçirme kararı aldık. Aslında bu ülkemiz adına da bir fırsat. Göreceksiniz ki; hem inşaat sektörü, hem de ekonomimiz bu elim olayların ardından daha da güçlenecektir.

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy: Kriz dönemlerinde borsa düşebilir, döviz yükselebilir, fakat konut her zaman güvenli bir liman olarak görülür. Bu nedenle insanların konut yatırımlarına devam edeceğini ve sektörün yaşanan olumsuzluklardan etkilenmeyeceğini düşünüyorum.

OHAL'de yastık altı emlak yatırımına dönüştü

Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen FETÖ destekli darbeciler amaçlarına ulaşamadı. İzmir'de darbe girişimi sonrası yüzlerce vatandaş yastık altında ve bankada biriktirdiği paralarını çekerek emlak sektörüne yatırdı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "İnsanlar yastık altındaki döviz, altın ne varsa ortaya çıkarıp emlak yatırımına yöneldi. 15 Temmuz sonrası emlak piyasası olumlu yönde hareketlendi" dedi. FETÖ/PDY destekli darbe girişimi ekonomide de istediği kaosu yaratamadı. İzmir'de emlak yatırımları darbe girişimi sonrası artarken, vatandaşlar bankalarda ve yastık altında sakladığı birikimlerini emlak yatırımına döndürmeye başladı. Mesut Güleroğlu, Cuma günü meydana gelen darbe girişiminin ardından Cumartesi ve Pazar günleri gerginliğin atılmasının emlak yatırımlarının artmasında önemli faktör olduğunu söyledi. Güleroğlu, "Piyasalarda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. İnsanlar darbe girişiminin ardından banka ya da yastık altındaki paralarını saklamak yerine yatırıma dönüştürdü. Bunun en büyük sebebi en garanti yatırım aracının emlak olmasıdır. Vatandaşların emlak yatırımına yönelmesi piyasalarda hareketlilik olmasını sağladı" diye konuştu. Darbe girişiminin ardından en çok korktukları olayın yabancı yatırımcının kaçması olduğunu söyleyen Güleroğlu, "Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın ekonominin normal seyrinde devam edeceği yönündeki açıklamaları yabancı yatırımcıyı kaçırmadı. Tam tersi İzmir'de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcı var. Piyasalarda OHAL yok. Bu hareketlilik sürerse emlak fiyatlarında artış bekliyoruz" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...