maritbet girişmaritbet
İzmir’de ‘buz’ gibi Yatırım

İzmir’de ‘buz’ gibi Yatırım

Türkiye'nin 5. olimpik salonu olarak İzmir’de açılacak buz pistinin tamamlanmasıyla birlikte, buz hokeyi lig maçları İzmir'de de oynanacak

 

Olimpik buz pateni salonu ile İzmir'in en büyük anfitiyatrosunu içinde barındıran Aşık Veysel Rekreasyon alanında çalışmaları inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir'e önemli bir yeşil alan ile sosyal ve sportif etkinliklerin yapılacağı büyük bir kompleks kazandırıyoruz" dedi. Türkiye'nin 5. olimpik salonu olarak açılacak buz pistinin tamamlanmasıyla birlikte, buz hokeyi lig maçları İzmir'de de oynanacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova'daki 231 dönüm alanda yaşama geçirilen olimpik buz pateni salonu ile içinde 5 bin kişilik anfitiyatronun bulunduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda incelemelerde bulundu. Dev kompleksin bir an önce tamamlanması için hızlı bir şekilde çalışıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, her iki projeyi de de Ekim ayında hizmete almayı planladıklarını açıkladı.
 
Kaba inşatları ve makine ekipmanlarının montajları tamamlanan tesislerin, sadece Bornova ve Bayraklı ilçelerinin değil, tüm kentin önemli bir cazibe merkezi olacağını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, proje içinde yer alan anfitiyatronun "İzmir'in en büyük anfitiyatrosu" olduğunun da altını çizerek, "231 dönüm alan içinde olimpik buz pateni salonumuz, yanında 5 bin kişilik İzmir'in en büyük anfitiyatrosu, yürüyüş yolları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, mini futbol sahaları, 2 kafeterya ve bol miktarda yeşil alanın bulunduğu büyük bir alan oluşturuyoruz. Bu alanın büyüklüğünü tanımlamak için, Bornova'daki Büyük Park'ı göz önüne getirmekte yarar var. Büyük Park, 40 dönümlük bir arazi. Bizim alanımız ise bunun 6 misli büyüklükte. İzmir'e önemli bir yeşil alan ile sosyal ve sportif etkinliklerin yapılacağı büyük bir kompleks kazandırıyoruz" diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, buz hokeyi ve buz pateni sporlarının dünyanın gelişmiş ülkelerinde yapıldığını hatırlatarak, İzmir'in böyle bir salonu hak ettiğini de sözlerine ekledi.
 
Buz pateni "olimpik" oluyor
Rekreasyon Alanı içinde yer alan ve toplam 12 bin metrekare üzerine inşa edilen olimpik buz pateni ve buz hokeyi salonunda inşaat yüzde 62 oranında tamamlandı. Olimpiyat standartlarına göre projelendirilen buz pateni ve buz hokeyi salonu; seyirci, VIP, basın ve engelli tribünleriyle birlikte inşa ediliyor. Bu büyük yatırımın maliyeti 12 milyon 710 bin TL.
 
641 araçlık otoparkı var
Kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir buluşma merkezi olması beklenen 5 bin kişilik anfitiyatronun da içinde olduğu rekreasyon alanı kapsamında yapılan inşaatlar da yüzde 58 oranında tamamlandı. Alan içinde anfitiyatronun dışında 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet dere üstü köprü, 200 kişilik kafeterya, 3 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve açık hava spor aletleri alanı parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri de bulunacak. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda ayrıca 641 araçlık otopark alanı oluşturuldu.
 
Bornova Rekreasyon alanı projesi, buz pateni salonuyla birlikte toplam 23 milyon 520 bin TL'ye mal olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Olimpik Buz Pateni Salonu; İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Erzurum'dan sonra Türkiye'nin 5. olimpik salonu olarak hizmet verecek. Salonun tamamlanmasıyla birlikte, buz hokeyi lig maçlarının İzmir'de de oynanması sağlanacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz