maritbet girişmaritbet
İzmir-Ödemiş arasında ulaşım 1 saate iniyor

İzmir-Ödemiş arasında ulaşım 1 saate iniyor

Torbalı, Kiraz arasında yapılacak olan yüksek standartlı karayolu, Bayındır, Ödemiş, Beydağ, Bozdağ, Gölcük, Kaymakçı, Çaylı ve çevre köylerin de ulaşımını rahatlatacak

Kaynak: Yeni Asır

Torbalı, Kiraz arasında yapılacak olan yüksek standartlı karayolu, Bayındır, Ödemiş, Beydağ, Bozdağ, Gölcük, Kaymakçı, Çaylı ve çevre köylerin de ulaşımını rahatlatacak.

Yıllardır gündeme getirilen, ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Torbalı, Ödemiş, Kiraz karayolunun yüksek standartlı devlet karayolu haline getirilmesi projesi hayata geçiriliyor.
Bir ay içinde ihale sürecinin başlayacağı 106 kilometrelik karayolunun üç yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.
 
3 yılda biter
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, İlçe Başkanı Ali Hadim, Kadın Kolları Başkanı Müjde Özkumova, Gençlik Kolları Başkanı İlyas Coşkun ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Ödemiş İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamaya göre yüksek standartlı karayolu Bayındır'dan da geçecek.
 
AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Kiraz karayolunun ihalesi sürecinin bir ay içinde başlayacağını belirterek, "Güzergahını belirttiğimiz bu yolun tamamı da 2-3 yıl içinde bitirilecek. Yol tamamlandığında İzmir-Ödemiş arası bir saatte alınabilecek. Cezaevi yapımı konusunda da ölçüm için Adalet Bakanlığı'ndan yetkililer geldi. Ödemiş'in sorunlarına çözüm bulmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
 
İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem de AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı'nın kente yapılması gereken tüm hizmetlerin önünü açmak için gayretlerini sürdürdüğünü kaydederek, "Torbalı ile Kiraz ilçesi arasındaki 106 kilometrelik yolun 1. etabı için ayrı, 2. etabı için de ayrı ihaleye çıkılacak. İhaleler aynı zamanda yapılacak. 1.Etap Torbalı-Çatal arasında olacak. 2. etap da Çatal ile Kiraz arasını kapsayacak. Standardı yüksek devlet karayolunda virajlar kalkacak" diye konuştu.

Kanal ihalesi 30 Nisan'da
Toplantıda DSİ tarafından yapılacak sulama kanalları ihalesinin de 30 Nisan tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. Sulama kanalları için başvuran 19 firmadan 13'ü ön yeterlilik belgesi almıştı. Geri kalan 6 firmadan 2'si Kamu İhale Kurumu'na itiraz edince, 25 Mart'ta yapılması gereken ihale 35 gün ertelenmişti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz