maritbet girişmaritbet
İnşaatta katma değer ile marka olunur!

İnşaatta katma değer ile marka olunur!

Kuyumculuktaki bakış açısı ile İstanbul’un gelişen bölgelerinde konut ve ofis projeleri geliştiren Relux, butik bir anlayış ile hareket ediyor.

Ekonomisi zorlu, sosyal yapısı kozmopolit bir toplumda ayakta kalabilmenin kitabını yazdıklarını işaret eden Relux İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Korkut Can Balkan, her şeye rağmen gelecekten umutlu olduğunu belirtti. Altın, inşaat, iş dünyası ve toplumsal değerler konusunda fikirlerini açıklayan Balkan, ekonomide güçlü olmanın önemli olduğunu söyledi.

Sektörü ne olursa olsun yapılan işlerde kalitenin, marka olabilmenin ve tasarımın önemini erken yaşlarda Newyork'ta öğrendiğini dile getiren Balkan, işin inceliklerinden söz etti. Yüksek alım yapıldığında maliyetin düştüğünü söyleyen Balkan, kazanılan paranın önemli bir kısmının reklama aktarıldığı takdirde markanın değerinin hep yukarıda kaldığına vurgu yaptı. 

Hayat iyiye gidiyor

Toplumların bir yerde tektipleştiğini, büyük güçlerin her zaman küçük güçleri yanına çektiğini ve bunun doğal bir akış olduğunu dile getiren Balkan, “Eşyanın tabiatı böyledir. Hayat acımasız ama her geçen zannedildiğinden daha iyiye gidiyor. İnsanın enteresan bir doğası var. İnsan doğası yukarı doğru çıkan hareketlerde mutlu oluyor. Medeniyetlerin sürecinde trendler hep yukarı ama hep çalkantılı. Yükselen medeniyetler yok oluyor ve sonra yeniden yükseliyor” dedi.

Köprü sallanır, stabili yoktur

Türkiye gibi medeniyetlerin geçişinde yer alan ülkelerde durumun daha da karışık olduğuna değinen Balkan, “Biz köprüyüz, stabil köprü yoktur, sallanır. Bizde sallanırız. Durağan bir toplum olmayı beklemeyin. Hızlıyız, dinamiğiz ve duygularla hareket ederiz. Yıkar yeniden yaparız. Bizim halkımız herhangi bir batılı ülkede bin yıl yaşasa bile tatmin olmaz. Bende orada yaşadığımı hissetmiyorum. ‘Ne anlamı var bu hayatın?' şeklinde düşünüyorum” dedi.

Transatlantik gibiyiz

Türk toplumunun kitlesinin ağır olduğunu ve yavaş ivmelendiğini belirten Balkan, “Transatlantik gibiyiz. Hatayı görsek bile çarparız. Sadece Allah yolumuzu şaşırtmasın. Onun için önümüze doğru dürüst bakmak lazım. Biz inşaatta 8-10 yıl sonrasını hayal ederek proje geliştiriyoruz. Hatta biz yakına baktığımızda korkuyoruz, 10 yıl sonrasında çok rahatız. Türkiye'de böyle. Ufka bakıp vizyoner olmak gerek. Az ileriye baksak belki maliyet artar ama daha sonra ihtiyaca cevap vermediğinde yenilenecek işin maliyeti çok daha ağır olur” şeklinde açıklama yaptı.

“Matematik ve istatisliğe inanırım”

Toplumsal gidişatta okun yukarı gösterdiğini ve bunun iyi bir şey olduğunu belirten Balkan, herkesin kafayı çok çalıştırması gerektiğini savundu. Ümitvar konuşan Balkan, “Genel anlamda her şey iyiye gidiyor. İleri baktığımızda bunların geride kalacağı bir geleceğe doğru gidiyoruz. Ben matematik ve istatisliğe inanırım. Onlara bakıyorum. Bunları aşmak için hepimizin bir araya gelmesi ve “dünya evimiz” anlayışında birleşmemiz gerekiyor. Bunlar olumlu olmak ve çalışmakla olur. Dünyanın iyiye gittiğine inanmamız ve geleceğe bakmamız lazım. Refahı yükseltmek ve bunu tabana yaymak gerek” diyerek kanaatlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...