maritbet girişmaritbet
İki bayram arasında Körfezli yatırımcı akını bekleniyor

İki bayram arasında Körfezli yatırımcı akını bekleniyor

Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramları arasında nitelikli Körfezli yatırımcıların Türkiye’ye akın etmesi bekleniyor.

İnşaat sektörüne ve gayrimenkul satıcılarına sevindirici haber… FerYapı Yönetim Kurulu ÜyesiRamadan Kumova, Türkiye'yi seven Körfezli gayrimenkul yatırımcılarının Ramazan ve kurban bayramları arasında Türkiye'ye akın edeceklerini ileri sürdü.

Ağaoğlu'nun ellerine sağlık

60 günlük sürede Türkiye'ye gelen yatırımcıların ciddi alımlar yapacaklarını belirten Kumova, “Körfez ülkeleri ile sıkı ticari işbirliği içinde olan yatırımcı grupların böyle bir iddiaları var. Türkiye Körfezli yatırımcılar için bir şey yapmazken Ağaoğlu'nun ellerine sağlık, çok güzel işlere imza attı” dedi.

Nitelikli yatırımcılar artık Türkiye'ye geliyor

Yemen olayından sonra nitelikli alıcının iki bayram arasında konut alımı için geleceklerini belirten Kumova, “Görüştüğümüz yabancı yatırımcılar iki bayram arasında çok giriş olacağını söylüyor. Türkiye'ye ilk gelen Körfezli alıcı dalgası 100-150 bin dolarlık evler aldı. 2. gelenler şehir merkezine yayılacak. İlk gelenler o çerçevede alım yapmaya devam etmekle beraber şehir merkezlerinden de alım yapacaklar. Alımlarda İstanbul ağırlık taşıyor ama Bursa, Yalova, Sapanca ve Trabzon ile de ilgileniyorlar” ifadesini kullandı.

Konutun yatırımcısı her zaman vardır

Piyasaları yakından etkileyen kur dalgalanmalarının satış anlamında kendilerini etkilemediğini söyleyen Kumova, “Kur düştüğünde ithalatçılar, yükseldiğinde ihracatçılar yatırımcı olarak gelip konut alıyorlar. İnşaat sektörü bu açıdan kurdan etkilenmiyor. Her zaman bir yatırımcı kesimi mutlaka oluyor. İnsanlar değişiyor ama alıcı kitlesi oransal olarak kendini muhafaza ediyor” diye konuştu. 
 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki bayram arasında Körfezli yatırımcı akını bekleniyor
  • 01.05.2015 17:24

İki bayram arasında Körfezli yatırımcı akını bekleniyor

Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramları arasında nitelikli Körfezli yatırımcıların T ...