maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul ve inşaat sektörü başrolü üstlenecek!

Gayrimenkul ve inşaat sektörü başrolü üstlenecek!

1 Kasım seçimlerinin sonucu gayrimenkul sektörünün önünü açtı. Bu, dünyanın Türkiye'yi daha iyi tanıması anlamına geliyor.

Gayrimenkul sektörü, Haziran ile Kasım ayları arasındaki 5 aylık süreyi seçimi bekleyerek geçirdi. Siyaset tarafında yaşanan olaylar, ekonominin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörünü yavaşlattı ve konut satışlarını durma noktasına getirdi.

 1 Kasım seçimleri sonrasında AK Parti, tek başına iktidar oldu. Bu gelişmeyle birlikte sektör, güne umutla başladı. Firmalar, artık siyasi belirsizliğin olmadığı Türkiye'de önemli yatırımlar yapmaya devam edecek. Yabancılar da dahil olmak üzere yatırım planlarını beklemeye alanlar, yeniden harekete geçecek.

Emlaktasondakika.com editörü Uğurcan Tokay, seçimlerin hemen sonrasında gayrimenkul ve inşaat sektörünü neler beklediğini anlattı. İşte o yazı…

Kemerleri takın, uçuşa geçiyoruz

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörü, 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablodan olumsuz etkilenmiş ve konut satışları yavaşlamıştı. Bunların dışında konut kredisi faizlerinin yükselmesi, dolar ve euronun 3 lira bandını aşması ekonomiyi sarsan diğer etkenler olmuştu.

Ortaya çıkan terör olayları ve muhalefet partilerinin koalisyon kurmaya yanaşmaması, ekonomik belirsizliklerin büyümesine sebep oldu. Aslında aradan geçen 5 aylık süreç, Türkiye için çok büyük bir kayıp. Bu süreçte muhalefet partileri, gerçek anlamda bir adım dahi atmayarak tehlikeli bir sürecin başlamasına zemin hazırladı.

Ve vakit geldi çattı, tarihler 1 Kasım'ı gösterdi. Türkiye için çok kritik bir tarihti bu aslında. Yeniden seçimler yapıldı. 7 Haziran'da yüzde 40 olan oy oranını yüzde 49,48'e yükselten ve Haziran'da 258 olan milletvekili sayısını 317'ye çıkaran AK Parti, yeniden tek başına iktidar oldu.

Bu seçimin kaybedeni, oy oranlarına bakıldığında net bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi olmuştur. Haziran'da yüzde 16,45 oy alan MHP, 1 Kasım'da dibe vurdu ve yüzde 11,90'da kaldı. HDP ise yüzde 12,96'dan yüzde 10,75'e geriledi. Burada kritik nokta Haziran'da meclise 80'er milletvekili sokan MHP ve HDP, Kasım seçimleri sonrasında toplam 99 milletvekiliyle meclise girdi.

Kasım seçimleriyle birlikte milli iradenin AK Parti'yi tek başına yeniden göreve getirmesi, ekonomi açısından çok önemli bir adım. Gayrimenkul ve inşaat sektörü, önündeki belirsizliği geride bıraktı ve yoluna devam ediyor. 2 Kasım itibariyle hem yatırımcı hem de konut alıcıları, endişeyi bir kenara bırakacak. Yani herkes kazanacak, Türkiye kazanacak.

Gayrimenkul sektörü, bugünden itibaren uçuşa hazırlanıyor. Saygı değer hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar. Lütfen kemerlerinizi bağlayın. Türkiye'nin dünya liderliğine uçuşu başlıyor…

*Seçim sonuçları Anadolu Ajansı'ndan alınmıştır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü 2023 Stratejik Eylem Planı açıklanacak!
  • 22.06.2016 13:09

İnşaat sektörü 2023 Stratejik Eylem Planı açıklanacak!

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eyle ...

'Türkiye için en iyi senaryo yazıldı'
  • 24.11.2015 10:43

'Türkiye için en iyi senaryo yazıldı'

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 1 Kasım seçimleri il ...

Dükkan yatırımı her dönem kazandırıyor
  • 11.11.2015 10:05

Dükkan yatırımı her dönem kazandırıyor

Yatırım yapanlar genellikle ilk olarak konut almayı tercih etse de tercihini dük ...

Gayrimenkul ve inşaat sektörü başrolü üstlenecek!
  • 02.11.2015 14:01

Gayrimenkul ve inşaat sektörü başrolü üstlenecek!

1 Kasım seçimlerinin sonucu gayrimenkul sektörünün önünü açtı. Bu, dünyanın Türk ...

İşte 4 patronun seçim değerlendirmesi!
  • 02.11.2015 13:36

İşte 4 patronun seçim değerlendirmesi!

Hamit Demir, Rıza Hüseyin Erkanlı, Paşa Karadeniz ve Sönmez Aydın, 1 Kasım seçim ...