maritbet girişmaritbet
Feyzullah Yetgin: İnşaat sektörü, ekonomi çarkının en önemli dişlisidir!

Feyzullah Yetgin: İnşaat sektörü, ekonomi çarkının en önemli dişlisidir!

2013 yılında inşaat sektöründe yaşanacak büyümenin genel ekonomideki büyümenin üzerinde bir seyir izleyeceği söyleyen Feyzullah Yetgin, inşaat sektörünün ekonominin en önemli dişlisi olduğunu belirtti

 

Ekonominin çarkının en önemli dişlilerinden birinin inşaat sektörü olduğunun altının çizen Çalık GYG Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, 2013 yılında inşaat sektöründe yaşanacak büyümenin genel ekonomideki büyümenin üzerinde bir seyir izleyeceği ifade etti. 
 
Özellikle önümüzdeki dönemde mütekabiliyet yasası ile yabancı yatırımcının Türkiye'ye aktaracağı kaynak ve iç dinamiklerin sektörü hareketlendireceğini söyleyen Yetgin, “Konut satın almayı planlayanlar açısından da her ne kadar olması gereken oranların üzerinde olsa da konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşler 2013 yılında konuta olan talebi canlandıracak ve piyasayı hareketlendirecek. İçinde bulunduğumuz döneme baktığımızda fiyatlar açısından da konutta “alım” döneminde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz” diye konuştu. 
 
İnşaat sektörünün pek çok yan sektörü de besleyen lokomotif sektörlerden birisi olarak önem arz ettiğini ifade eden Yetgin, “Kentsel yenileme projeleri sektöre istihdam ve büyüme anlamında bir hareket kazandırmakla birlikte, Türkiye'de özellikle de İstanbul üzerindeki yıpranmış kabuğun yenilenmesi için önemli bir fırsattır” dedi.
 
Mütekabiliyet yasasının ise Türkiye'nin marka değerini arttıracak bir girişim olduğunu vurgulayan Yetgin, yasa ile birlikte Ortadoğu ve Arap ülkelerinden önemli bir kaynağın Türkiye'ye taşınacağını aktardı.
 
Tarlabaşı ilk yenileme projesi oldu
 
Gap İnşaat'la birlikte uzun yıllardır yurt dışında ürettiğimiz projelerle önemli bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olduklarını ifade eden Yetgin, “Bu deneyimi şimdi de Türkiye'deki projelerimize taşıyoruz. Toplam 4 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahibiz” dedi. Yetgin, şunları söyledi: “Şuan devam eden projelerimiz arasında Üsküdar Altunizade'de Emlak Konut GYO ile gelir ortaklığı modeli ile gerçekleştirdiğimiz Şehrizar Konakları; yine Emlak Konut GYO ile Varyap Gap İnşaat ortak girişimi olarak inşa ettiğimiz Ataşehir'de Finans Merkezi sınırlarında yer alan Metropol İstanbul; Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk yenileme projesi olma özelliği taşıyan "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ve Fatih Belediyesi önderliğinde geliştirilen Fener-Balat-Ayvansaray yenileme projesi bulunuyor.”
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...