maritbet girişmaritbet
Evimin fiyatını nasıl yükseltirim?

Evimin fiyatını nasıl yükseltirim?

Evinizi yenileyerek satmak, fiyatının yükselmesini sağlar.

Sıfır daireler bile satılmakta güçlük çekerken siz evinizi tercih edilebilir kılmak için farklılıklar yapabilir, hatta bir mimarla bile çalışabilirsiniz. 

Evinizi fiyatını arttırmak için önce onu güzelleştirmelisiniz. Sizin için küçük dokunuşlarla evinizin değerini nasıl yükseltebilirsiniz araştırdık ve listeledik.

Evinizi satmak için kollarınızı sıvadığınızda belirlediğiniz fiyat size düşük gelebilir, eğer satış değerini arttırmak istiyorsanız işte size önerilerimiz.

Öncelikle evinizin fiyatının 100 bin TL olduğunu düşünelim.

Duvarları es geçmesin!

evini boyayan sarışın kadın

2 oda 1 salon olan evinizi öncelikle 750 TL gibi bir fiyata boya yaptırdığınızda daha temiz ve güzel görünüme sahip olacak. İstatistiksel olarak koyu renkli duvarlar her zaman alıcı sayısını düşürür. Eğer mümkünse, koyu renkli duvarlarınızı doğal renklere çevirin. Boya yerine duvar kağıdı da çözüm olabilir.

Zeminin yenilenmesi

parke zemin üzerinde annesiyle oyun oynayan çocuk

Yapmak istediğiniz şey alıcının eve girdiğinde emsallerinden daha farklı bir atmosfer yakalamasını sağlamak ise zeminde parke kaplamanın etkili olduğunu bilmelisiniz. Eski evlerde bulunan marleyler yerine en düşük fiyatlı bir laminant parke bile evinizin değerini yükseltecek. 90 metrekarelik ev için 1600 liraya yaptırabileceğiniz bu işlem de ev fiyatınızın üstüne ekleyin. 

Çelik kapı taktırın

salona açılan mavi çelik kapı

Alıcıların ev ile ilk teması dış kapı oluyor. Eğer sağlam ve çelik bir dış kapıya sahip olursanız ki bu en düşük 300 TL civarında bir fiyat, evinizi bir tık daha satılabilir kılarsınız.

Evi kadın alıyor, mutfağa dikkat!

siyah beyaz mutfak dolaplarında mikrodalga fırın

Ev almak konusunda hanımların sözünün geçtiğini unutmayın. Mutfaklardaki dolaplar ve ankastreler onlar için çok önemlidir. Mutfak dolaplarının eski ve dökük hali, onların evi almak konusunda vazgeçmeleri için yeterli bir sebep. Bu yüzden eski bir mutfağınız varsa yine en düşük 3 bin TL gibi bir yenileme ile hoş görünüm sağlayabilirsiniz. Bu yeni görünüm size yol, su, elektrik olarak geri dönecektir emin olun.

Banyo yenilenmeden olmaz!

banyoda duşakabin ve klozet yenileme

Islak zeminlerin de ev alma konusunda önemli bir faktör olduğunu unutmayın. Banyo ve tuvaletinizin ne kadar yeniyse evinizin fiyatı da o kadar artar. Duşa kabin yoksa 200 TL'ye bir duşa kabin, klozetiniz eski ve pis görünümlüyle 150 TL'ye bir klozet taktırabilirsiniz. Fayansların da değişmesiyle birlikte banyodaki yenileme fiyatınız 4 bin TL civarına çıkacak.

evinizin değerini yükseltin

Evde yaptığınız tadilatların bir listesini oluşturun. Bu listedeki yenilikleri evinizi satarken öncesi sonrası gibi fotoğraflarla müşteriyle paylaşın.

Dış cephe yalıtımı veya bulunduğu binanın farklı özellikleri varsa bunları da aktarmayı sakın unutmayın.

Bütün bunların sonunda evinizin görünüşü sizi bile şaşırtacak, eğer satmaktan vazgeçmezseniz bu temiz, ferah ve güzel görünüm alıcıyı da etkileyecek.

Ufak dokunuşlar sonunda sizin harcadığınız miktar; 10 bin TL iken, evinizin değeri 50 bin TL artmış oluyor. Tüm bunların ardından 100 bin TL fiyat biçtiğiniz evinizi 150 bin TL'ye satabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evimin fiyatını nasıl yükseltirim?
  • 21.07.2015 12:52

Evimin fiyatını nasıl yükseltirim?

Evinizi yenileyerek satmak, fiyatının yükselmesini sağlar. ...