maritbet girişmaritbet
Erden Timur: MIPIM’de projelerden öte Türkiye ve İstanbul tanıtılmalı!

Erden Timur: MIPIM’de projelerden öte Türkiye ve İstanbul tanıtılmalı!

Nef Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, MIPIM 2013 Fuarı'nı emlaktasondakika.com mikrofonuna değerlendirdi.

MIPIM açılış kokteylini üstlenen Nef Grubu'nun yönetim kurulu üyesi Erden Timur, emlaktasondakika.com mikrofonlarına fuarı değerlendirdi. Türkiye'nin fuarda onur konuğu olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Timur,  “Dünyada gayrimenkul büyüklüğü 27 trilyon dolar. Bunun 22 bin ziyaretçisi var. 1850'si karar verici noktasındaki CEO ve üst düzey yöneticiler. Bunlar dünyadaki gayrimenkul sektörüne yön veren isimler. Herkes için başarılı bir fuar olması gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan İstanbul'un ve Türkiye'nin ismini duyurmak. Projelerden daha fazla onlar pazarlanmalı. Bu sene onur ülkesi olmasını nedeniyle bu fuarın iki eventinden birisi olan açılış kokteylini biz üstlendik. Buraya fuarın 22 bin katılımcısı davet edildi. Onur ülke olarak bunu üstlenmek Türkiye'ye düşerdi. Rusya'dan bir firma da istemiş ama organizasyon bizi tercih etti. Bizde bu nedenle fırsatı kaçırmak istemedik. Zaten biz dünya firması olma hedefiyle hareket eden bir firmayız. Dünyada da farklı ülkelerle patenti bize ait olan patentimiz ve modelimiz var. Bunu farkı ülkelere götürmek istiyoruz. Bu nedenle sponsor olmak istedik” diye konuştu.  

Fuarın satış odaklı bir fuar değil, tanıtım ve bağlantı kurma odaklı bir organizasyon olduğunun altını çizen Timur, daha çok kurumsal yatırımcı ve geliştiricilerin etkin olduğunu ifade etti. Mutlaka satışın olacağını da söyleyen Timur; “Burası gayrimenkulün süper ligi. Burada yer almak bu açıdan önem taşıyor. Biz geçen yılda çadır olmadan dünya ile ilişki kuran az sayıdaki firmadan birisiydik. Bildiğiniz gibi uluslararası ilişkiler birden kurulmaz ve oluşmaz. Süreklilik şarttır. Bu tür bir vizyon dışında İstanbul gayrimenkulde önemli bir pazar. Yapılan araştırmalarda sürekli olarak dereceye giriyor. Burada önemli işbirlikleri ve anlaşmalar olacaktır” diye konuştu.
 
İnşaatı ve satışı devam eden 7 proje var
 
Nef Grubu'nun şu anda inşaatı ve satışı devam eden 7 projesi olduğunu belirten Timur, “Nef 163 ve Nef 04 Apartments Kemerburgaz'ı bitirdik. Nef 11'de temmuzda hayat başlayacak. Burada satışlar 2 ay 11 günde bitmişti. Haliç projesi devam ediyor, bu yıl sonuna doğru hayat başlayacak. Zaten satışa çıkardığımız yüzde 80'lik kısmı 18 günde satmıştık. Nef 09'da inşaat ve satış devam ediyor. Satışta sadece 16 ofis kaldı” diye konuştu. 
 
Bebeköy'ün spesifik bir proje olduğunu ve şehir merkezinde otel yapacaklarını söyleyen Timur, 60 dönümlük arazide özel bir çalışma yapacaklarını ve otelle ilgi anlaşmaların yakında gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
‘Nefes almayı hayatın merkezi olarak görüyoruz'
 
Tasarım ve lokasyonda ortak nokta olarak nefes almayı merkeze aldıklarına dikkat çeken Timur, “Ev denilen ürün yaşamın noktası olmalı. Lokasyon seçiminde ana ulaşım akslarına yürünerek gidilebilmesi bizim için çok önemli. Bu bir yaşam kolaylığı. Bunu tasarımda bir pazarlama aracı olarak görmüyoruz. Gerçekten iyi bir tasarımda oturmak, uluslararası tasarımcıların elinden çıkan kullanışlı ürünlerde oturulması herkesin hakkı. Sadece metrekaresi 10 bin doların üzerinde satılan konutlarda değil, kirasına 1800 lira verilen konutlarda da çok daha iyi tasarımlar yapılabilir. Biz özenle seçtiğimiz lokasyonlarda kapı koluna her şeyi özel olarak tasarladığımız projeler geliştiriyoruz. Çünkü projenin odağında insanın ihtiyaçları ve yaşamı olmalı.
 
Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...