maritbet girişmaritbet
Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2018 yayında!

Emlaktasondakika.com imzalı Almanak 2018 yayında!

Sektörün öne çıkan haberleri, ses getiren lansmanları ve röportajlarının yer aldığı Almanak 2018, Fuzul Ev sponsorluğunda yayında...

Emlaktasondakika.com, 2018'de gayrimenkul sektörünün bir yılını özetleyen ve önemli konuları ele alan kapsamlı bir almanak hazırladı. Son bir yıllık süreçte sektör genelinde yaşanan önemli olayların derlendiği Almanak 2018 sektöre dair birbirinden özel gelişmelere yer veriyor. 

Peki 2018 gayrimenkul sektörü ve Emlaktasondakika.com için nasıl geçti?

Gayrimenkul sektörünün yoğun ve bol kampanyalı bir yılı geride bırakmasına 1 gün kaldı. 2018 yılının ilk aylarından son gününe kadar önemli gelişmeler yaşanırken, başta Hükümet temsilcileri olmak üzere gerek sektörün önde gelen firmaları gerek bankalar elini taşın altına koydu.
 

2018 yılının sonlarına geldiğimiz bugünlerde sektör olarak geriye baktığımızda kampanyalarla dolu bir yıl görüyoruz. Nitekim geçtiğimiz haftalarda inşaat firmaları ile bankaların yaptığı işbirliği sonucu hazırlanan 0.98 kredi faizi indirimi yıla damgasını vuran ve sektörü harekete geçiren son gelişme oldu. 2018 yılında birçok yeni markalı konut projesi basına tanıtıldı. Şirket birçok önemli ihaleye imza attı. Körfez ülkelerinin en önemli gayrimenkul fuarı olan Expo Turkey by Qatar düzenlendi. 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakika.com canlı yayın yaptı. Emlak Konut Gayrimenkul GYO, yeni kampanya seferberliği başlattı. Ulaşım konusuna önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Yeni metro hatları açıldı. 2018 yılının nisan ayı adeta lansman ayı oldu. Nisan ayı ile birlikte lansmanlar arttı. İmar Barışı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emlak Konut 54 projesinde konut kredisi faizlerini 0.98'e çekti. GYODER-İNDER-KONUTDER de Emlak Konut'un ardından bir kampanya hazırladı. 
 

 

Haziran ayında iskânı olmayan yapıları yasal hale getirecek İmar Barışı için başvuru alımları başladı. Türkiye, 24 Haziran 2018'de Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ezici bir çoğunlukla yeni sistemin ilk ‘Başkan'ı olarak tarihe geçti. 

 

Emlak Konut GYO, 33 projesiyle “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyası başlattı. 3. Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi yapıldı. Gayrimenkulde Türk Lirası ile sözleşme dönemi resmen başladı. Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı açıklandı.
 

 

Yılın son günlerine doğru Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası Vakıf Katılım, Ziraat Katılım gibi bankalar konut stoğunun eritilmesi için konut faiz oranını yüzde 0.98'e çekti. 

PEKİ EMLAKTASONDAKİKA.COM 2018 YILINDA SEKTÖRLE İLGİLİ HANGİ ÇALIŞMALARDA İMZALAR ATTI?

Konut sektörü yeni bir yıla hızlı bir giriş yaparken Emlaktasondakika.com da yıla Katar'daki fuar ile ‘Merhaba' dedi. 17-19 Ocak 2018'de Katar'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı. Fuarın medya sponsorlarından olan Emlaktasondakika.com, fuarda birçok önemli isimle canlı yayın röportajı gerçekleştirdi. An be an gelişmeleri takip etti.  

 

Yurt dışı sektörel fuarlar, canlı yayınlar ve röportajların yanı sıra Emlaktasondakika.com olarak sektöre yenilikler kazandırmaya 2018'de de devam ettik. 3D teknolojiyle iç mekanları yerindeymiş gibi gezme imkanı sunan teknolojimizi geliştirdik. Yeni örnek örnek daire çekimlerimize devam ettik. Sektörün adeta gözü kulağı niteliğinde olan Emlaktasondakika.com olarak Etkinlik Bülteni, Geçtiğimiz Haftanın Özeti ve Haftanın Dikkat Çeken Projeleri olmak üzere 3 ayrı alanda bülten göndermeye devam ettik. Emlak Konut GYO'nun önemli arsa ihalelerini aktarmaya devam eden ESD ekibi aynı zamanda TOKİ-KİPTAŞ gibi önemli kurumların kura çekimlerini de CANLI olarak aktardı. 

 

Emlaktasondakika.com ev sahipliğinde 31 Ocak 2018 günü ESD-Google-FKR Group ortak bir etkinlik düzenledi. Binlerce projeye ev sahipliği yapan guncelprojebilgileri.com, yüzde 20'ye varan konut indirimi fırsatı ile ev almak isteyen vatandaşı konut projeleri ile buluşturdu. 

 

2018 yılında 148 saat canlı yayın gerçekleştirirken 12 bin 146 haber girişi sağladık. Aynı dönemde 302 özel röportaj üretirken ve 1.048 özel habere imzamızı attık. Ayrıca 156 adet bülten servis ettik. 

İşte gayrimenkul sektörünün Almanak 2018'i…

Gayrimenkul sektörü 2017 yılını başarılı ve yoğun bir tempo ile geride bıraktı. 2017, hızlı tren ve metroların yılı olurken 2018'de önemli açılışlar gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri, bu yıl konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi ve dönüşüm konularına yoğunlaştı.
 

 

Yılın ilk günlerinde ulaşım çalışmaları ile ilgili güzel haberler gelmeye başladı. Ocak ayında İncirli'den Söğütlüçeşme'ye kadar gidecek olan metro hattı için tarih 2021 olarak belirlendi. Emlak Konut GYO, 2017 yılının genel değerlendirmesini yapmak ve 2018 yılı hedeflerini paylaşmak amacıyla basınla buluştu. Emlak Konut GYO'nun yüzde 10 peşin, 84 ay sıfır faizli 2018 kampanyası Ebruli Ispartakule projesiyle başladı. 17-19 Ocak 2018'de Doha Exhibition and Convention Center'da düzenlenecek olan Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı. Türkiye'nin ilk Bina Tamamlama Sigortası, Rosenberg & Parker Türkiye öncülüğünde imzalandı. Boss4 Gayrimenkul İnşaat'ın projesi Alya Grandis tanıtıldı.

 

İşte Ocak 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

1 Ocak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İncirli-Söğütlüçeşme metro hattı için tarihi 2021 olarak belirledi.

2 Ocak: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, Türk vatandaşlığı kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptı.

7 Ocak: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında betonun elektronik ortamda denetlenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Çipli beton için imzalar atıldı. 

8 Ocak: Zeytinburnu'ndaki Nakliyeciler Sitesi'nin bulunduğu arazinin satılmasıyla 7 bloktan oluşan 254 işyerinin yıkımı tamamlandı.

9 Ocak: Emlak Konut GYO, 2017 yılının genel değerlendirmesini yapmak ve 2018 yılı hedeflerini paylaşmak amacıyla basınla bir araya geldi.

9 Ocak: Beykoz Belediyesi ile Koltek Müşavirlik A.Ş firması “Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği ile Kentsel Tasarım Projesi” için imzaları attı.

10 Ocak: Emlak Konut GYO'nun yüzde 10 peşin, 84 ay sıfır faizli 2018 kampanyası Ebruli Ispartakule projesiyle başladı.

10 Ocak: Ebruli Ispartakule projesi basın karşısına çıktı. 

13 Ocak: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 'Planlı Alanlar Yönetmeliği' doğrultusunda düzenlenen yeni İstanbul İmar Yönetmeliği kabul edildi. 

16 Ocak: 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar'dan ilk kareler Emlaktasondakika.com'da yayınlandı. 

17 Ocak: 17-19 Ocak 2018'de Doha Exhibition and Convention Center'da düzenlenecek olan Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı.

18 Ocak: Ön ödemeli konut ve devre tatil satışlarında tüketici ödemelerini teminat altına alan 'bina tamamlama sigortası poliçeleri' düzenlenmeye başlandı. Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni gerçekleştirildi.

23 Ocak: Türkiye'nin İlk Bina Tamamlama Sigortası, Rosenberg & Parker Türkiye öncülüğünde imzalandı.

24 Ocak: Bakanlık, Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği yayımladı.

27 Ocak: Kasımpaşa-Hasköy Tüneli'nin Açılış Töreni yapıldı.

30 Ocak: Türk-Lübnan ortaklı Boss4 Gayrimenkul İnşaat San.  Dış Tic. A.Ş. gayrimenkul sektörüne Alya Grandis projesi ile merhaba dedi.  

31 Ocak: 'Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

31 Ocak: Emlaktasondakika.com ev sahipliğinde 31 Ocak 2018 günü ESD-Google-FKR Group ortak bir etkinlik düzenledi. 


Yeni yılın ikinci ayında yeni projelerin lansmanları start aldı. Konut sektörünü harekete geçirmek için seferberlik başlatıldı. Ulaşım projeleri ve çevre ile ilgili gelişmeler yaşandı. Emlak Konut GYO, konut pazarını canlandırmak için kampanya seferberliği başlattı. Şehr-i Bağcılar, Avangart İstanbul, Edonia Garden, LiViN'iZMiR, Mesa Cadde, Kuzeykent projelerinin lansmanı gerçekleştirildi. 

 

Türkiye'nin ilk GYO Sukuk İhracı, Halk GYO ve Halk Yatırım işbirliğinde tamamlandı. Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni gerçekleştirildi. 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe girecek olan Otopark Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca İBB Meclisi, Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ni onayladı. 

 

İşte Şubat 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

2 Şubat: Antalya Büyükşehir Belediyesi, Tünektepe projesinin ihalesini gerçekleştirdi. 

3 Şubat : Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretlerinde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

3 Şubat: Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı (GYO), yeni kampanya seferberliği başlattı.

7 Şubat: Kentsel dönüşüm kapsamında Demirkapı Mahallesi'nde gerçekleştirilen Şehr-i Bağcılar'ın tanıtımı için bir program gerçekleştirildi.

12 Şubat: Açıldıktan bir yıl sonra mali sıkıntıya giren İstanbul Bayrampaşa'daki ORA AVM için iflas kararı çıktı.  

14 Şubat: İstanbul'da Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında dümene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçti.

15 Şubat: Türkiye'nin ilk GYO Sukuk İhracı, Halk GYO ve Halk Yatırım işbirliğinde nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle tamamlandı.

17 Şubat: İBB Meclisi, Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne oy çokluğuyla onay verdi. 

19 Şubat: Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni gerçekleştirildi.

20 Şubat: Gül Proje'nin Seyrantepe'deki yeni projesi Avangart İstanbul basına tanıtıldı.

22 Şubat: Maliye Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediyesi arasında, ilçedeki imar sorunları ile ilgili 'sulh' protokolü imzalandı.

22 Şubat: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Otopark yönetmeliği 22 Şubat 2018 itibarıyla yayımlandı. Buna göre her meskenin 1 adet otoparkı bulunmak zorunluğu olacak.

22 Şubat: Kar Group bünyesinde faaliyet gösteren Kar Yapı, ilk projesi ‘Edonia Garden'ı lansman toplantısıyla tanıttı.

22 Şubat: Cengiz İnşaat Gayrimenkul Yatırım Koordinatörü Mehmet Cengiz, İzmir'deki yeni projesi LiViN'iZMiR'in tanıtım toplantısında projeyi anlattı.

22 Şubat: 5. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde kentsel dönüşüm süreci tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

23 Şubat: MESA, ASLAN YAPI ve CABA ortaklığında Maltepe'de yükselen MESA CADDE projesi basına tanıtıldı.

28 Şubat: Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulunca çalışması tamamlanan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği” Resmi Gazete'de yer alarak kamuyla paylaşıldı.

28 Şubat: Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Ankara'da inşa edilen 'KuzeyKent' projesini tanıttı.


2018 yılının mart ayında sektöre dair önemli gelişmeler yaşandı. Mart ayında toplam 4 yeni konut projesi basına tanıtıldı. Metraco İthalat İhracat AŞ, Mars 19 projesinin lansmanını düzenlerken RAM Gayrimenkul Yatırım A.Ş., ile 'MaaNaa 30' ve 'MaaNaa 47' isimli iki yeni projesini tanıttı. KİPTAŞ, Silivri Konutları 3. Etap projesiyle hayata geçirilecek olan sosyal konut projesini görücüye çıkardı. Emlak Konut GYO Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi'nde yapılacak proje için basın toplantısı düzenledi. 

 

Martta ulaşım, kentsel dönüşüm ve Emlak Konut ile ilgili de önemli gelişmeler oldu. Antalya Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri tapular için kura çekimi gerçekleştirdi. Cankurtaran Tüneli ulaşıma açıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Konya-Karaman arasında hızlı tren hattında test sürüşü yaptı. 

 

Emlak Konut GYO ise Mart ayında 2 adet ihale gerçekleştirdi. İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi için 2. Oturumu ile İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumu düzenlendi. 

 

İşte Mart 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

1 Mart: Metraco İthalat İhracat AŞ imzası ile inşa edilen Mars19 projesi satış ofisinde düzenlenen bir toplantı ile basına tanıtıldı.

1 Mart: Antalya Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri tapular için kura çekimi gerçekleştirdi.

1 Mart: Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasında yapımı tamamlanan, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü Cankurtaran Tüneli ulaşıma açılarak hizmete girdi.

10 Mart: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile parti genel merkezi önünde, 'Şehrim 2023 Projesi'ni başlattı.

11 Mart: Başaran Holding'in Fikirtepe'de Mina Towers projesine ismini veren Mina Başaran, İran'daki uçak kazasında öldü.

12 Mart: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Konya-Karaman arasında hizmet verecek hızlı tren hattında test sürüşü gerçekleştirdi.

13 Mart: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yaptırılan Karaköy'ün yeni yüzer iskelesi, Tuzla Tersanesi'nden alınarak Haliç'e getirildi.

16 Mart: Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. 10 değişik ülkeden toplam 24 banka ve finans kuruluşundan kredi sağladı.

17 Mart: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Tamamıyla toprağa gömülü bodrumların ticari alan olarak kullanılmasına sınırlandırma getirilen yeni bir madde eklendi.

17 Mart: RAM Gayrimenkul Yatırım A.Ş., düzenlediği özel etkinlik ile 'MaaNaa 30' ve 'MaaNaa 47' isimli iki yeni projesini tanıttı.

19 Mart: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 'Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği' hazırlandı.

20 Mart: Emlak Konut GYO Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan proje için basın toplantısı düzenledi.

20 Mart: Emlak Konut'un İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi için 2. Oturumu yapıldı. Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı kampüslerini kapsayan Emlak Konut Teşvikiye arsa ihalesini Eltes İnşaat-Istlife kazandı.

24 Mart: Emlak Konut GYO'nun projelerinden İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu yapıldı. İhaleye 6 istekli firma katıldı.

27 Mart: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, halka Kanal İstanbul projesini anlattı.

28 Mart: KİPTAŞ, bu kez Silivri Konutları 3. Etap projesiyle hayata geçirilecek olan 1.508 sosyal konut projesini basına tanıttı.

30 Mart: Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan Hüseyin Avni Aker Stadyum Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi basına tanıtıldı.


2018 yılının nisan ayı adeta lansman ayı oldu. Nisanda toplam 9 adet markalı konut projesi basın karşısına çıktı. Avcılar İnşaat Avcılar Cadde Bostan projesini, Ege Yapı Cer İstanbul projesini, AND Gayrimenkul AND Frekans'ı, Destek Group Heran İstanbul projesini, Yamaç Yapı, Kağıthane'deki projesi İstova'yı, İhlas Yapı, Bizim Evler serisinin en yenisi ‘Bizim Evler 8', Büyükçekmece'de Bizim Evler Güzelce ve ‘Marmara Evleri 4'ü tanıttı. Şua İnşaat'ın hayata geçirdiği Elite Concept'te örnek daireler görücüye çıktı. 
 

 

Nisan ayında Emlak Konut GYO'nun önemli ihaleleri gerçekleşti ve TOKİ kurası çekildi. Konut sektörü ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Ataköy'deki Baruthane arazisi, kiralanabilir yeşil alana çevrildi. İBB'nin Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi ihalesini Kiptaş kazandı Galatasaray Spor Kulübü'nün Florya arsa ihalesinin ilk oturumu yapıldı Temaşehir 42. Cadde'deki ticari gayrimenkulleri kapsayan Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) tanıtıldı. Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahibinin ödediği KDV oranı düşürüldü. Emlak Konut Florya arsasının kazananı 2 milyar 250 milyon lira teklifle Öz-Erka İnşaat oldu. İnanlar İnşaat, iflas ettiğini açıkladı. KİPTAŞ Silivri Konutları 3. Etap'ın kura çekimi yapıldı. 

 

İşte Nisan 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

1 Nisan: TOKİ'ye ait olan Ataköy'deki Baruthane arazisi, günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olarak kiralanabilir yeşil alana çevrildi.

4 Nisan: İBB'nin Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi ihalesini Kiptaş kazandı. İBB'nin arsa payı olarak alacağı rakam 1 milyar 388 milyon 520 bin TL.

5 Nisan: Avcılar İnşaat, aileyi hedefleyen Avcılar Cadde Bostan projesini Cadde Bostan Satış Ofisi'nde gerçekleştirilen lansman toplantısı ile tanıttı.

6 Nisan: Galatasaray Spor Kulübü'nün Florya arsası için düzenlenen ihalenin ilk oturumu gerçekleşti. İhaleye 9 firma katıldı.

6 Nisan: Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahiplerinin sadece aldığı konut veya işyeri için KDV ödemesini öngören yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece kat karşılığı inşaatlarda arsa sahibinin ödediği KDV oranı düşürülmüş oldu.

10 Nisan: Omran Holding, 'Kasr-ı Âlâ' projesini basına tanıttı.

11 Nisan: Temaşehir 42. Cadde'deki ticari gayrimenkulleri kapsayan Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) tanıtıldı.

12 Nisan: Emlak Konut GYO güvencesiyle Ege Yapı tarafından geliştirilen Cer İstanbul projesinin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

12 Nisan: İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu bugün yapıldı. Florya arsasının kazananı 2 milyar 250 milyon lira teklifle Öz-Erka İnşaat oldu.

13 Nisan: AND Gayrimenkul'un yeni projesi AND Frekans'ın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

16 Nisan: Gayrimenkul sektörünün bir dönem önemli firmaları arasında yer alan İnanlar İnşaat, iflas ettiğini açıkladı.

16 Nisan: Destek Group, Anadolu Yakası'nın parlayan yıldızı Kartal'da konumlandırdığı İstanbul'daki ilk projesi Heran İstanbul'u lanse etti.

17 Nisan: ‘Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu' GYODER'in, bu yıl 16. Gayrimenkul Zirvesi'ini gerçekleştirdi.

18 Nisan: Yamaç Yapı, Kağıthane'deki projesi İstova'yı tanıttı.

18 Nisan: Emlak Konut Galatasaray Florya ihalesini kazanan Öz Er-Ka İnşaat, diğer arsaya yakın konumdaki Şevketiye arsa ihalesinin ilk oturumuna teklif verdi.

20 Nisan: TOKİ tarafından İstanbul Şile'de talep uygulaması kapsamında alt gelir grubu için yaptırılan konutların kurası çekildi.

21 Nisan: Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesini Terminal Yapı kazandı.

21 Nisan: Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı aldığı Emlak Konut Ankara Saraçoğlu projesinin ihalesi ertelendi.

24 Nisan: İnşaat sektöründeki  28 yıllık deneyimiyle 16 bin aileyi ev sahibi yapan İhlas Yapı, Bizim Evler serisinin en yenisi ‘Bizim Evler 8', Büyükçekmece'de Bizim Evler Güzelce ve ‘Marmara Evleri 4'ü tanıttı.

25 Nisan: TOKİ, tarafından 2-11 Nisan'da başvuruları alınan yatay mimari ve mahalle konseptiyle geliştirilen İstanbul Kayaşehir Projesi'nin kuraları çekildi.

27 Nisan: Emlak Konut GYO, 50 projesinde geçerli olmak üzere Bahar Kampanyası başlattı. Buna göre taksit sabitleme ve indirim seçenekleri sunuluyor.

27 Nisan: Emlak Konut GYO, açık artırma modeliyle satışa sunduğu 54 gayrimenkulün 17'si için 169 milyon 500 bin liralık teklif aldı.

27 Nisan: Şua İnşaat'ın Kadıköy Fikirtepe'nin en değerli noktasında konumlanan projesi Elite Concept'te örnek daireler görücüye çıktı.

28 Nisan: Silivri Konutları 3. Etap için ön müracaatta 6 katı talep alan KİPTAŞ'ın yapılacak kura çekimi Emlaktasondakika.com'da yayınlandı.

KİPTAŞ'ın Silivri Konutları 3. Etap projesi için 1.508 konut Noter huzurunda yapılan kura çekimiyle talihliler belirlendi.

28 Nisan: Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sözleşmeyle kaçak gecekondusunu devredenlerin, gecekondusu için sadece enkaz bedeli isteyebileceğine, başka bir bedel talep edemeyeceğine karar verdi.

30 Nisan: İGA, İstanbul Yeni Havalimanı'nda sunulacak taksi hizmeti için İstanbul 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaştı.


Mayıs ayında gayrimenkul sektöründeki hareketlilik devam etti. 5 yeni konut projesi görücüye çıktı. Bu projeler; Okan Tower Miami, Kavanya Koru, Siltaş Marina, Akzirve Topkapı ve Emlak Konut GYO ile THY'nin İstanbul Havalimanı'nın yanı başında hayata geçireceği 10 bin konutluk proje oldu. Bu ayın en önemli konularından biri; İmar Barışı'nın TBMM'de kabul edilip, yürürlüğe girmesi. Diğer en önemli konusu ise; Emlak Konut GYO'nun 54 projede konut kredisi oranını yüzde 0,98'e çeken kampanyası oldu. Bu kampanyaya GYODER-KONUTDER-İNDER ortaklığı 41 firma ve 150 projeyle destek verdi.

 

İşte Mayıs 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

1 Mayıs:  Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden olan Bizim Mahalle 1. ve 3. Etap ihaleleri iptal edildi.

1 Mayıs:  Afet risklerine hazırlık kapsamında 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek.

2 Mayıs:  Okan Tower Miami projesi düzenlenen bir lansmanla tanıtıldı.

3 Mayıs:  Mesa Orman Çubuklu projesinin basın toplantısı satış ofisinde yapıldı. 

3 Mayıs:  Demir İnşaat, Les Ottomans Hotel'de düzenlediği toplantıda 2018 yılı yatırımlarından bahsetti.

4 Mayıs:  Eston Şehir Koru projesinin örnek dairesi görücüye çıktı.

5 Mayıs:  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan tarihi Mısır Çarşısı'nın açılış törenine katıldı.

7 Mayıs:  Toplam 98 hektarlık alanda yürütülen 67 projeyle Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) projesinin tanıtımı yapıldı. 

8 Mayıs: Kavanlar, 220 milyon TL'lik Kavanya Koru projesini görücüye çıkardı.

8 Mayıs: Siltaş Yapı, yeni projesi Siltaş Marina'yı Çırağan Sarayı'nda düzenlenen bir lansmanla tanıttı.

8 Mayıs: Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 8 Mayıs'ta kapılarını açtı. Fuar, 12 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini ağırladı.

9 Mayıs: Akzirve, yeni projesi Akzirve Topkapı'yı basın mensuplarına tanıttı.

10 Mayıs: West Side Arjaan by Rotana & Centro West Side İstanbul kapılarını açtı.

10 Mayıs: İstanbul Gedik Üniversitesi, DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'a Fahri Doktora unvanı verdi.

10 Mayıs: ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin 11'incisi İzmir'de gerçekleşti.

11 Mayıs: Konutta kampanya döneminde konut kredisi faizleri yüzde 0,98 seviyesine çekildi.

12 Mayıs: İmar Barışı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

12 Mayıs: Emlak Konut GYO, 54 projesinde konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98'e çekti.

14 Mayıs: Oyak İnşaat'ın Ayazağa arsasının ihalesi yapıldı. 

14 Mayıs: KİPTAŞ'ın mahalle konseptinde hayata geçirdiği 'Çatalca Konutlarını'nın hak sahiplerini belirlemek için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

14 Mayıs: İstanbul Boğazı'ndaki 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı.

15 Mayıs: Avrasya Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

15 Mayıs: GYODER-İNDER-KONUTDER ortak toplantı düzenledi. 

15 Mayıs: EDA Solar Kiremit ile Gül Çatı İnşaat'ın işbirliği düzenlenen basın toplantısında anlatıldı.

16 Mayıs: GYODER-KONUTDER-İNDER'in ortak gerçekleştirdiği kampanyaya 41 firma 150 projesiyle katıldı.

17 Mayıs: 2B arazileri için başvuru süresi 30 Kasım 2018 tarihine kadar uzatıldı.

18 Mayıs: Emlak Konut GYO, bankalardan 410 milyon liralık kredi kullanıldığını açıkladı.

20 Mayıs: TOKİ'nin borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 20 indirim sağlayan kampanyasına, 13 bin 905 vatandaş başvurdu.

28 Mayıs: Cathay Group, Nivo Ataköy'de sunacağı otel hizmeti kapsamında Retaj Group ile işbirliği yaptı.

29 Mayıs: Emlak Konut GYO ile THY, İstanbul Havalimanı'nın yanı başında 10 bin konutluk yeni proje için imzaları attı.

29 Mayıs: TAV Havalimanları, IC İçtaş şirketinin yüzde 49'luk payının tamamını satın alarak Antalya Havalimanı'nı portföyüne ekledi.

31 Mayıs: Emlak Konut GYO tarafından ihalesi gerçekleştirilen Çekmeköy arazisi ihalesinin imza töreni gerçekleştirildi.


Haziran ayı Ramazan ayı ve bayram sebebiyle gayrimenkul sektörü için sakin geçti. Ancak Türkiye gündemi oldukça yoğundu. Türkiye, Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan galip çıkarak yeni sistemin ilk "Başkan"ı oldu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni kanunlar gayrimenkul sektörüne yenilikler kazandırdı. İmar Barışı için başvuru alımı yapılmaya başlandı. Alışveriş merkezlerinde dolar yerine TL üzerinden kira alınmaya başladı. Emlakçıların bir aylık kiradan fazla komisyon almasının önüne  geçecek yeni yasa yürürlüğe girdi. Ayrıca GYODER, İNDER ve KONUTDER işbirliğiyle başlayan kampanya 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

 

İşte Haziran 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

1 Haziran: Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

4 Haziran: TOKİ tarafından Gaziantep'te 50 bin konut olarak projelendirilen Kuzey Şehir Projesi'nin ilk bölümünde yer alan 749 konut için kuralar çekildi.

5 Haziran: Emlakçılığın kurallarını yeniden belirleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; emlakçılar bir aylık kira bedelinden fazla komisyon alamayacak.

5 Haziran: Oyak İnşaat tarafından düzenlenen “Seyrantepe Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesini Aşçıoğlu – Yılsan Holding Ortaklığı kazandı.

6 Haziran: Perakendecilerin kârlarının gerilediğini, dükkânların bir bir kapandığını gören AVM yönetimleri bu durum karşısında dolar yerine TL üzerinden kira almaya başladı.

7 Haziran: “Tüm Yönleriyle İmar Barışı Çalıştayı” Dedeman İstanbul Gayrettepe'de gerçekleştirildi.

8 Haziran: İskânı olmayan yapıları yasal hale getirecek İmar Barışı için başvuru alımları başladı.

11 Haziran: Oyak İnşaat, Oyakkent 3. Etap kapsamında 187 bin metrekarelik arsasını ihale yöntemiyle satışa açtı.

11 Haziran: Emlak Konut GYO İstanbul Başakşehir, Kayabaşı ve Ziya Gökalp Mahalleleri ile Avcılar Yeşilkent mahallesinde yapılacak olan anahtar teslim inşaat işleri ihalesi gerçekleşti.

12 Haziran: GYODER, İNDER ve KONUTDER'in başlattığı ve sektöre ivme kazandıran güç birliği kampanyası, 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

17 Haziran: Türkiye'nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

20 Haziran: Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ağırladı. Hükümet tarafından yürürlüğe konulan İmar Barışı hakkında vatandaşların merak ettiği tüm konulara açıklık getirildi.

20 Haziran: Peska Turizm Yatırım A.Ş.'nin Bodrum Yalıçiftlik' deki 100 milyon dolarlık yatırımları Barbaros Reserve Residences seçkin konuklar eşliğinde tanıtıldı.

22 Haziran: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan 'TC-ANK' adlı uçak, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişi yaptı.

24 Haziran: Türkiye, Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ezici bir çoğunlukla yeni sistemin ilk ‘Başkan'ı olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en yakın rakibini ikiye katladı.

26 Haziran: İTO ve GYODER, İmar Barışı ile ilgili tüm detayların konuşulduğu bir panel düzenledi.

28 Haziran: TOKİ tarafından yaptırılan Avrupa ve Türkiye'nin en büyük karma projesi KUMSmall Factory'nin lansmanı gerçekleştirildi.


Temmuz ayının en önemli konularından biri; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum'un getirilmesi oldu. Murat Kurum'dan boşalan Emlak Konut GYO Genel Müdürü makamına ise Hakan Gedikli getirildi. 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı.

 

İşte Temmuz 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

1 Temmuz: TOKİ tarafından Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nde “Kuzey Şehir Projesi” kapsamında inşa edilen 913 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

2 Temmuz: İstanbul'un Silivri ilçesindeki bazı taşınmazların rüzgar enerji santralinin inşası amacıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi.

4 Temmuz:  Limak Holding, Türkiye sınırları dışındaki ilk oteli Limak Cyprus Deluxe Hotel'i basına tanıttı. 

10 Temmuz: 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı.

10 Temmuz: Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürlüğünü yapan Murat Kurum getirildi.

15 Temmuz: 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında şehitlerimizi sevgi ve rahmetle andık.

17 Temmuz: Murat Kurum'un bakan Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanması sonrası Hakan Gedikli Emlak GYO'nun yeni genel müdürü oldu.

18 Temmuz: Curio Collection by Hilton koleksiyonu ile Besa Grup'un "The BO Vue" anlaşmasını için imza töreni düzenledi.

21 Temmuz: Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada Yönetim Kurulu Başkanlığına Ertan Keleş'in getirildiğini duyurdu.


Kurban Bayramı ve yaz mevsiminin etkisiyle sakin geçen Ağustos ayı Emlak Konut GYO'nun 33 projesinde başlattığı “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasıyla hareketlendi. 0,98 faiz oranıyla ev sahibi olma imkanı sunan kampanya büyük ilgi gördü. 

 

İşte Ağustos 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

2 Ağustos: Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının Üsküdar - Yamanevler kısmı hizmete girdi. 

11 Ağustos:  HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri'nin konaklarından ilki 11 Ağustos'ta açıldı.

16 Ağustos:  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan '5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı' düzenlendi.

17 Ağustos: UFRAD Franchising Derneği, AVM'lerin kiralarda ‘TL'ye dönüş ve kur sabitleme' kampanyası başlattı.

28 Ağustos:  Emlak Konut GYO, 33 projesiyle “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyası başlattı.

29 Ağustos: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, döviz üzerinden kiralama ve satış döneminin sona ereceğini açıkladı.

29 Ağustos: 29 Ağustos'ta başlayan ve 31 Ekim'e kadar süren 'Türkiye İçin Kazanç Vakti' kampanyasıyla yüzde 10 peşinat sonrasında faiz oranı 120 ayda yüzde 0,98'e çekildi. 


Eylül ayında 2 yeni projenin tanıtımı yapıldı. Halk GYO ve Teknik Yapı, Emlak Konut GYO güvencesi ile İzmir'de hayata geçireceği Evora İzmir projesini, Ege Yapı ise Çekmeköy'de inşa edeceği Çamlıyaka Konakları projesini basına tanıttı. 

 

Yeni İstanbul Havalimanı'nın toplu ulaşım ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı. İstanbul Havalimanı'nın ulaşımı için ilk sonuç alınmış oldu. İstanbul Havalimanı'nda ilk yolcu testi yapıldı. Başarıyla sonuçlanan testte bin kişi yolculuk yaptı. 

 

‘Gündem Buluşmaları' toplantısı ile dünya ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ile inşaat ve inşaat malzemesi sektörüne ilişkin güncel ekonomik veriler masaya yatırıldı. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Güney Kore Müteahhitler Birliği ile iş birliğine imza attı. Ülke sınırlarımızın dışındaki çalışmalarımız devam etti ve Başkan Erdoğan, Almanya Köln'de inşa edilen DİTİB Merkez Camisi'nin açılışını yaptı.

 

İşte Eylül 2018'de yaşanan önemli gelişmeler…

 

1 Eylül: Ankara Kahramankazan'da TOKİ kuraları çekildi.

1 Eylül: Şanlıurfa Yeşildirek kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı.

5 Eylül: Ayder kayak tesisinin ihalesi yapıldı. Kır Tur'un sunduğu teklif kabul edildi.

6 Eylül: Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 800 toplu konut için kura çekimi yapıldı.

12 Eylül: İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün ismi değişti. Kurumun adının 'İdare ve Denetim Müdürlüğü' olarak değiştirilmesini içeren yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

12 Eylül: TOKİ Zeytin Dalı Sosyal Tesisi hizmete girdi.

12 Eylül: TURYAP tarafından hayata geçirilen Gayrimenkul Çözüm Merkezi için imza töreni ve basın toplantısı yapıldı.

14 Eylül: İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beşiktaş Akatlar Mahallesi Karafilköy mevkisinin, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine karar verdi.

14 Eylül: Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Güney Kore Müteahhitler Birliği (CAK) ile önemli bir işbirliği mutabakat zaptına imza attı.

20 Eylül: Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde hayata geçirilen Millet Parkı'nın temel atma töreni gerçekleşti.

21 Eylül: TOKİ'de 2018'de ikinci indirim kampanyası başladı. Borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisi start aldı.

22 Eylül: SteelOrbis ve Uluslararası Uzun Çelik İhracatçıları ve Üreticileri Birliği toplantısı 22 ayrı ülkeden 50 çelik üreticisi katılımıyla gerçekleşti.

25 Eylül: Tokat Yeni Havalimanı ihale edildi.

25 Eylül: Sivas Belediyesi tarafından şimdiye kadar yapılan en büyük proje olan, 115 milyon lira maliyetli Mevlana Tüneli hizmete açıldı.

25 Eylül: Teknik Yapı – Halk GYO, Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edeceği EVORA İZMİR projesini basına tanıttı.

26 Eylül: Erzurum'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesinin iş birliğiyle düzenlenen 'Erzurum İli Arazi Kullanımı Çalıştayı başladı.

27 Eylül: 3. Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi sonuçlandı. 3. Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketi Otobüs AŞ kazandı.

27 Eylül: 3. Havalimanı'nda bin kişinin katılımıyla ilk yolcu testi başarıyla gerçekleştirildi.

27 Eylül: Adana'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu.

27 Eylül: Ege Yapı, Çekmeköy'de hayata geçireceği Çalıyaka Konakları projesi için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Çamlıyaka Konakları projesinin detayları paylaşıldı.

27 Eylül: ENKA Systems 1 yıllık süreçte geldiği noktayı, global düzeydeki hedeflerini, yatırımlarını ve ürünlerini basınla paylaştı.

27 Eylül: Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği ‘Gündem Buluşmaları' toplantısı, iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda dünya ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ile inşaat ve inşaat malzemesi sektörüne ilişkin güncel ekonomik veriler masaya yatırıldı.

28 Eylül: Emlak Konut GYO güvencesiyle Yılmaz İnşaat tarafından Galatasaray'ın Riva arazisinde hayata geçirilecek Düşler Vadisi Riva satışa sunuldu.

28 Eylül: TİKA'nın, Bişkek'te Milli Kütüphane bünyesinde tadilat ve restorasyonunu yaptığı Cengiz Aytmatov Türkiye-Kırgızistan Kültür Merkezi tanıtıldı.

28 Eylül: Makyol Gayrimenkul, Genel Müdürü Kemal Şahismailoğlu'nun katılımıyla Makyol Santral Tanıtım Ofisi'nde projelerinde gelinen son durumu kamuoyuyla paylaştı.

29 Eylül: Başkan Erdoğan, Almanya Köln'de inşa edilen DİTİB Merkez Camisi'nin açılışını yaptı.


Ekim ayında birçok büyük projenin açılışları gerçekleştirildi. 29 Ekim'de İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımları ile hizmete açıldı. Adını tüm dünyaya duyuran Yeni İstanbul Havalimanı'nda ilk biletler satışa sunuldu ve İstanbul Havalimanı'ndan ilk sefer gerçekleştirildi. Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2. etabı açıldı. Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışını yine Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

 

Birlik ve beraberliğimiz ışığında Enflasyonla Topyekun Mücadele programı açıklandı. Gayrimenkulde Türk Lirası ile sözleşmesi dönemi de Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları' ile ilgili genelgesi yine Ekim ayında yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük icraat programının içerisinde yer alan Kanal İstanbul projesinin zemin etüdü tamamlandı.

 

İstanbul'un yeni valisi Ali yerlikaya oldu. Avend Beytepe, Gül Suites, Mesa Çubuklu 28 ve Galatasaray'ın Riva arazisi üzerine inşa edilecek Düşler Vadisi Riva projelerinin basın toplantıları gerçekleştirildi. İstanbul'un Bakırköy, Beşiktaş ve Başakşehir ilçelerinde bulunan toplam 5 adet arsa için Emlak Konut açık arttırma düzenlendi. Gebze-Darıca metrosunun temeli de yine Eki ayında atıldı.

 

İşte Ekim 2018'de yaşanan diğer önemli gelişmeler…

 

2 Ekim: Avend Beytepe Projesi, iş, siyaset ve cemiyet dünyasını bir araya getiren organizasyon ile lansmanını gerçekleştirdi.

3 Ekim: Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nı inşa eden Palet İnşaat, konkordato talep etti.

3 Ekim: 3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi'nde törenle açıldı.

4 Ekim: TOKİ, Gölcük Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 142 hak sahibinin konutlarını kurayla belirledi.

4 Ekim: Türk yapı sektörünü Ortadoğu ile Gaziantep'te buluşturan Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı 4-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

5 Ekim: Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ile Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

6 Ekim: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük icraat programında da yer alan Kanal İstanbul projesinin zemin etüdü tamamlandı.

6 Ekim: Gayrimenkulde Türk Lirası ile sözleşme dönemi resmen başladı. Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Karara İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapılmasını içeren tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

9 Ekim: Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı kamuoyuyla paylaştı.

9 Ekim: Atakule GYO tarafından Türkiye ve başkentimize yakışır şekilde yeniden inşa edilen Atakule ile ilgili yapılan planlar Çırağan Sarayı Kempinski Enderun Salonu'nda paylaşıldı.

10 Ekim: Büyükyalı İstanbul projesindeki son gelişmeler basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

10 Ekim: İMKON Genişletilmiş Türkiye Toplantısı gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genişletilmiş Türkiye Toplantısı, üst bürokrasinin katılımıyla gerçekleşti.

11 Ekim: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları' ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

11 Ekim: Ataköy'deki TOKİ Park projesi için ilk kazma vuruldu. 

11 Ekim: Enerjide kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yayınlandı.

11 Ekim: Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce (ÇEM) ATO Congresium'da '2. Ulusal Heyelan Sempozyumu' gerçekleştirildi.

11 Ekim: Yeni İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş biletleri satışa çıkarıldı.

11 Ekim: Gül Suites projesinin tanıtımı yapıldı.

11 Ekim: Kayseri Şehir Hastanesi heliport alanının açılışı yapıldı.

12 Ekim: Sivas'ta Vefa Konutları'nın anahtar teslim töreni yapıldı. 

13 Ekim: Kayseri Güneş Enerjisi Üretim Tesisi'nin açılışı yapıldı.

13 Ekim: Orgeneral Hulusi Akar Camii ibadete açıldı. Camii açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

14 Ekim: Bakırköy'deki TOKİ Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı.

14 Ekim: Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, konkordato talebinde bulundu.

15 Ekim: Emlak Konut GYO, İstanbul'un önemli ilçelerinde bazı arsaları açık artırmada satışa çıkardı. İstanbul'un Bakırköy, Beşiktaş ve Başakşehir ilçelerinde bulunan toplam 5 adet arsa için açık arttırma düzenlendi.

17 Ekim: MESA, Anadolu Yakası'nın en özel lokasyonlarından biri olan Çubuklu'da MESA Çubuklu 28 projesini düzenlediği basın lansmanı ile tanıttı.

17 Ekim: 'Pet şişeni at İstanbulkart'ını doldur' uygulaması başladı. İSBAK tarafından çevre kirliliğini engellemek amacıyla üretilen 'Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri' hizmet vermeye başladı.

18 Ekim: Yılmaz İnşaat tarafından Galatasaray'ın Riva arazisi üzerinde hayata geçirilecek Düşler Vadisi Riva projesi basına tanıtıldı.

19 Ekim: SOCAR'ın inşa ettiği dev yatırım 'Star Rafineri' açıldı. Projenin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de katıldı.

20 Ekim: Gebze-Darıca Metrosu'nun temeli atıldı.

21 Ekim: Üsküdar-Çekmeköy Metrosu'nun 2. etabı açıldı. Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe Metro Hattı'nın ikinci etabının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

24 Ekim: Polat güvencesiyle Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin son durumu Adnan Polat'ın katılımlarıyla basınla paylaşıldı.

25 Ekim: Forbes ve Para dergileri ile Takvim Gazetesi ortaklığında düzenlenen 2018 Dijital Şehircilik Zirvesi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

27 Ekim: İstanbul'un yeni valisi Ali Yerlikaya oldu.

27 Ekim: İdealkent Dergisi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında, kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen Uluslararası İdealkent Ödülleri sahiplerini buldu.

29 Ekim: İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazı açıldı. İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programla uçuşlara açıldı.

29 Ekim: Ankara'nın sembolü haline gelen Atakule, görkemli açılış ile geri döndü.

30 Ekim: Türkiye'nin ve çevre ülkelerin ilk AslanPark'ı Tuzla'da açıldı.

31 Ekim: Kar Group, Pendik'te hayata geçirdiği Edonia Garden projesinde gelinen son durum, hedefler ve yatırım planlarıyla ilgili bilgi vermek ve sektöre ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere bir sohbet toplantısı düzenledi.

31 Ekim: İstanbul Havalimanı'ndan ilk sefer gerçekleştirildi. İlk tarifeli seferi gerçekleştirecek olan Türk Hava Yolları'nın 'TK 2124' kodlu uçağı, Ankara'ya hareket etti.


Kasım ayı birçok ilke şahit oldu. Türkiye'nin ilk ve tek süpersonik raylı test hattı açıldı. GYODER, Anadolu buluşmalarının ilkini Mardin'de gerçekleştirdi. İstanbul Havalimanı'ndan kardeş ülke Bakü'ye ilk uçuş yapıldı. Dünya'da adımızı duyurmaya devam ettik ve Üsküdar-Sancaktepe metrosu'nun Avrupa birinciliği göğsümüzü kabarttı. Çamlıca Camisi'ne 7 tonluk avizesi ilk kez yandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki 5 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdi. TürkAkım Projesi'nin deniz bölümü tamamlandı. İBB'nin KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi'nin birinci etabının temeli atıldı.  Gündem 2018 Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Toplantısı, Türk Müteahitler Birliği tarafından düzenlendi. 2018 yılı konut fiyat endeksleri açıklandı. Verra Suites projesinin basına tanıtımı yapıldı.

 

İşte Kasım 2018'de yaşanan diğer önemli gelişmeler...

 

1 Kasım: Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Tekirdağ Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkı Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş.'ye verildi.

1 Kasım: Türkiye'nin ilk ve tek süpersonik raylı test hattı açıldı.

1 Kasım: Nef, Londra'da hayata geçireceği yeni projesi Nef Brentford Londra projesinin detaylarını İngiltere Konsolosluğu'nda gerçekleştirilen toplantı ile paylaştı.

2 Kasım: İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı ilan edildi.

2 Kasım: Londra'da gerçekleştirilen ve son teknolojilerin, yeniliklerin ve süreçlerin öne çıktığı Digital Construction Week 2018'de inşaat sektörünün önde gelen liderleri, sektörün geleceğini ve dijitalleşme için yapılması gerekenleri konuştu.

6 Kasım: Gayrimenkul Platformu GYODER, Anadolu Buluşmaları'nın ilkini Mardin'de gerçekleştirdi.

8 Kasım: İstanbul Havalimanı'ndan Bakü'ye ilk uçuş gerçekleştirildi.

10 Kasım: İş ve istihdama katkı sunmayı hedefleyen ve bu anlamda farklı alanlarda eğitim vermeyi amaçlayan Akademi Beyoğlu açıldı.

13 Kasım: Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) 'Gündem 2018 Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Toplantısı' düzenledi.

14 Kasım: Üsküdar-Sancaktepe Metrosu Avrupa birincisi seçildi.

14 Kasım: Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), Antalya'da kapılarını ziyaretçilerine açtı.

14 Kasım: Çamlıca Camisi'ne 7 tonluk avizesi ilk kez yandı.

15 Kasım: Emay İnşaat konkordato ilan etti.

17 Kasım: 2018 yılı konut fiyat endeksleri açıklandı.

17 Kasım: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki 5 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdi.

19 Kasım: Kastamonu'da çöpteki metan gazından elektrik enerjisi üretmek amacıyla hayata geçirilen Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi'nin açılışı yapıldı.

19 Kasım: TürkAkım Projesi'nin deniz bölümü tamamlandı. TürkAkım Projesi'nin deniz bölümüne döşenecek son boru, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla indirildi.

20 Kasım: Türkiye'nin ilk belediye güneş enerji santrali Bayburt'ta kuruldu.

20 Kasım: Tüfekçioğlu Grup, İstanbul Beykoz'da hayata geçireceği ilk konut projesi Verra Suites Beykoz'u Çırağan Sarayı'nda düzenlediği lansman toplantısı ile basına tanıttı.

22 Kasım: A-TECH Akıllı Bina Teknolojileri Fuarı, Ankara Congresium Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

22 Kasım: Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, 4. Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı (RECEXPO 2018) kapılarını ziyaretçilere açtı.

25 Kasım: Bolu'nun Mudurnu ilçesinde şato tipi evler inşa eden Burj Al Babas projesi ekonomik nedenlerden dolayı durdu. Mahkeme, iflas kararı verdi.

26 Kasım: Senegal'de Türk yatırımı Fuar Merkezi açıldı.

26 Kasım: New York merkezli faaliyet gösteren Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (Türken) Evi'nin Manhattan binasının temeli atıldı.

29 Kasım: Avrupa'daki gayrimenkul yatırımları ve geliştirme trendleri, gayrimenkul finans ve sermaye piyasaları, şehirler, emlak piyasası ile sektöre ilişkin güncel konular 'Gayrimenkulde Gelişen Trendler' etkinliğinde anlatıldı.

29 Kasım: Türk-İsviçre Ticaret Odası, İsviçre'de çeşitli yatırım imkanları konulu toplantı düzenledi.

29 Kasım: Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı.

30 Kasım: İBB'nin KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi'nin birinci etabının temeli atıldı.


Aralık ayında ikinci 100 Günlük Eylem Planı'nı açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Üsküdar'daki projelerin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Metris Kışlası Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri oldu. 15 Temmuz Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

 

“İnşaat Sektöründeki Güncel Sorunlara Dair Çözüm Önerileri” konulu Türkiye İstişare Toplantısı MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu tarafından düzenlendi. Üsküdar Ünalan'da  İBB'ye ait 29 bin 664 metrekare büyüklüğündeki arazi, ihaleyle 550 milyon liraya İGDAŞ'a satıldı. AC Yapı konkordato ilan etti. Vakıfbank ve Ziraat Bankası, konut stoğunun eritilmesi için konut faiz oranını yüzde 0.98'e çekti. ‘Dış Ticarette Tehditler ve Fırsatlar' başlığı altında, ‘Gündem Buluşmaları' toplantısı düzenledi. 2018 yılının sonuna gelinmesi ile İNDER, 2019 planlarını açıkladı.

 

İşte Aralık 2018'de yaşanan diğer önemli gelişmeler...

 

1 Aralık: Son tarihi 30 Kasım olan Varlık Barışı uygulaması, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 6 ay uzatıldı.

3 Aralık: Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması amacıyla imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

3 Aralık: Türkiye'nin en uzun ve Van'ın ise en işlek caddelerinden olan İskele Caddesi, yıllar sonra yeniden çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

4 Aralık: Gayrimenkul sektöründe tüm bileşenlerin bir araya geldiği Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ın (Real Estate 360) 2.'si düzenlendi.

5 Aralık: T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve T.C. Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle Badeer 1. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi gerçekleştirildi.

5 Aralık: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Ünalan'daki 29 bin 664 metrekare büyüklüğündeki araziyi, ihaleyle 550 milyon liraya İGDAŞ'a sattı.

7 Aralık: TOKİ Basın Sitesi konutlarının sahipleri kurayla belirlendi.

8 Aralık: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Üsküdar'daki projelerin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

8 Aralık: Nakkaştepe Millet Bahçesi, Üsküdar'da hizmete açıldı.

10 Aralık: MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu tarafından, “İnşaat Sektöründeki Güncel Sorunlara Dair Çözüm Önerileri” konulu Türkiye İstişare Toplantısı düzenlendi.

12 Aralık: İstanbul'da 15 Temmuz gecesi tankların çıktığı Metris Kışlası Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri oldu.

12 Aralık: AC Yapı konkordato ilan etti.

13 Aralık: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ikinci 100 Günlük Eylem Planı'nı açıkladı.

13 Aralık: Emlak Konut Saraçoğlu İhalesi iptal edildi.

14 Aralık: Tomtom Mahallesi Dönüşüm Projesi için basın kahvaltısı ile düzenlendi.

14 Aralık: Ziraat Bankası, konut stoğunun eritilmesi için konut kredilerinde faizi yüzde 0.98'in altına çektiğinin müjdesini verdi.

14 Aralık: Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camisi'nin temeli atıldı.

16 Aralık: Esenler'de yer alan 15 Temmuz Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

17 Aralık: Vakıfbank, konutta faiz oranını yüzde 0.98'e çekti.

18 Aralık:  Real Estate Stars 2018 ödülleri sahiplerini buldu.

20 Aralık: Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) ‘Dış Ticarette Tehditler ve Fırsatlar' başlığı altında, ‘Gündem Buluşmaları' toplantısı düzenledi.

20 Aralık: İNDER, 2019 planlarını açıkladı.

20 Aralık: IV. Uluslararası Tasca Forumu, 'İslam Dünyası'nda Ortaklık ve Kalkınma' Antalya'da gerçekleştirildi.

 

Emlaktasondakika 

Yorum Yaz