maritbet girişmaritbet
Dövizdeki kur artışı yabancı yatırımcıyı çekecek

Dövizdeki kur artışı yabancı yatırımcıyı çekecek

Gayrimenkul danışmanlık sektörünün öncü firmalarından Keller Williams CEO’su Chris Heller İstanbul'da gayrimenkul danışmanları ile buluştu.

Kuzey Amerika'da gayrimenkul danışmanlık sektörünün ikonları arasında gösterilen dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams CEO'su Chris Heller İstanbul'da gayrimenkul danışmanlarıyla bir araya geldi.

Yaptığı satışlarla sektörde kırılması güç bir rekora imza atan, emlak dünyasının idol isimlerinden Chris Heller, başarısının sırlarını sektörde aktif rol oynayan gayrimenkul danışmanlarına anlatırken, Türkiye gayrimenkul piyasasıyla ilgili gözlemlerini de katılımcılar ile paylaştı.

Kariyeri boyunca 3 bini aşkın ev satan, kriz dönemlerini dahil fırsata dönüştürerek yaptığı satışlarla sektörde kırılması güç bir rekora imza atan, emlak dünyasının idol isimlerinden Chris Heller İstanbul'da önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Keller Williams ailesine 2004 yılında danışman olarak katılan Keller Williams CEO'su Chris Heller; “Büyük bir aile olarak birlikte başarılara imza attığımız Keller Williams'ın etkileyici performansını sizinle de paylaşmaktan çok mutluyum. Globalde 700'den fazla bölge müdürlüğü ve 125 bin danışmanıyla Keller Williams, dünyanın en hızlı büyüyen şirketi oldu. Yılın ilk altı ayı değerlendirildiğinde satış hacmi, işlem sayısı, alınan portföy adeti, sözleşme sayısı ve hizmet bedeli başta olmak üzere 16 kategoride birinciyiz. Keller Williams danışmanları 2015 yılının ilk altı ayında 400 bin aileye gayrimenkul ihtiyaçlarında destek olarak gerçekleştirilen işlem sayısıyla bir önceki seneye oranla henüz 6 ay olmasına rağmen 2015 yılında yüzde 21 oranında artış yaşandı. Sadece haziran ayında kazanılan hizmet bedeli 672 milyon dolar oldu. 

ABD merkezli Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği'nin (NAR)'ın raporuna göre Keller Williams, rakiplerine oranla 4 kat fazla büyüyerek sektörde bir fark daha sundu ve bu başarıyı hep birlikte sağladık. Türkiye'de ise hedef 2025 yılında 7 ila 10 bin arasında danışmana sahip olmak. Bu rakam ülkede toplam gayrimenkul danışmanlığı yapan kişi sayısından bile fazla olabilir fakat gelişen ve büyüyen Türkiye için bu imkansız bir hedef değil.” dedi.

Dövizdeki Kur Artışı Yabancı Yatırımcıyı Türkiye'ye Çekecek

Türkiye gayrimenkul piyasasının fırsatlarla dolu olduğunu belirten Chris Heller; “İstanbul dünyanın en güzel ve değerli şehirlerinden bir tanesi. Bu büyüleyici şehir her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Gözlemlediğim kadarıyla İstanbul'da ki gayrimenkul fiyatları oldukça yüksek, rakamların yüksek olması hizmet bedellerinin de yüksek olduğunu gösteriyor. Bu da gayrimenkul danışmanları için İstanbul'u kazançlı bir şehir haline getiriyor. Döviz kurundaki artışa baktığımızda ise kurda yaşanan değişiklikler özellikle yabancı yatırımcılar için fırsat olarak görülüyor. Her dönemde pazarda tehditleri ve fırsatları gözlemlemek mümkün. Piyasadaki dalgalanma Türkiye'ye özel bir durum değil, Dünya'nın her yerinde gayrimenkul pazarında iniş ve çıkışlar her zaman oldu ve olmaya da devam edecek. Örnek vermek gerekirse Kuzey Amerika büyük krizle mücadele ederken Keller Williams tehdit ve fırsatlara hazırlıklı olması sebebiyle bu durumu kazanca dönüştürdü ve rakipleri gerilerken Keller Williams hız kesmeden büyümeye devam etti. Dünya'nın neresinde olursanız olun, doğru zamanda doğru aksiyonları aldığınız takdirde, başarı kaçınılmaz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 ‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’
  • 23.12.2015 11:49

‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, gayrimenkul sektöründeki geliş ...

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!
  • 21.10.2014 17:34

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!

Keller Williams NYC Lisanslı Gayrimenkul Danışmanı Aylin Coleri, Amerika'da özel ...

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"
  • 09.12.2020 06:45

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Gayrimenkul danışmanlığıyla ...

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu
  • 25.11.2020 06:30

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu

Geberit, Citterio, iCon ve Smyle ile mühendislik gücünü modern tasarım dili ile ...

“2019’un mesleği gayrimenkul danışmanlığı olacak”
  • 30.10.2018 14:55

“2019’un mesleği gayrimenkul danışmanlığı olacak”

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, gayrimenkul danışmanlığının 201 ...