maritbet girişmaritbet
Arketipo Design Soçi Olimpiyatları’nda Türk mimarların imzasını yansıttı

Arketipo Design Soçi Olimpiyatları’nda Türk mimarların imzasını yansıttı

Soçi Kış Olimpiyatları için inşa edilen 10 yeni otelin tüm iç mimari tasarımında, bir Türk firması olan Arketipo Design’ın imzası var

Bu yıl 7 – 23 Şubat tarihleri arasında Rusya'da gerçekleşecek olan Soçi Kış Olimpiyatları için inşa edilen Marriott Sochi, Swissotel Sochi, Rixos Sochi, Solis Hotels, Gorki Grand Otel, Panorama 960 gibi 4 ve 5 yıldızlı oteller konuklarını en iyi ağırlayacak şekilde tasarlandı. Soçi şehrinin dağ köylerinden ve kış sporlarının büyük bir bölümünün gerçekleşeceği Krasnaya Polyana bölgesinde yapılan otellerin konforunu şık çizgilerle buluşturan tasarımlarını, son yıllarda turizm alanında ödüllü projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Arketipo Design İç Mimarlık'ın deneyimli tasarımcıları gerçekleştirdi. 88 ülkeden yaklaşık 3000 sporcunun yarışacağı ve bu özelliği ile kış olimpiyatları açısından tarihin rekorunu kırması beklenen Soçi Olimpiyatları için 250 kişilik ekiple 10 otelin tasarımını çok kısa bir sürede tamamlamayı başardıklarını belirten Arketipo Design ortaklarından Müge Hansoy,  “2014 Sochi kış olimpiyatları projesini 2012 yılının başından itibaren takip ediyorduk. Zamanla yarışta olan bu projelerin içinde yer almak çok istedik. Daha önce çalıştığımız işletmelerin otelleri olması bizim için avantaj oldu…” dedi. Arketipo Design İç Mimarlık, 15 yıldır özellikle turizm sektöründeki çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Proje gerçekleştirilen gruplar arasında; Swisotel, Hyatt Regency, Marriott, Renaissance, Rixos, Titanic, Regnum, Wyndham gibi sektöründe oldukça tanınmış gruplar yer alıyor.

Bugüne kadar 70'e yakın turizm yapısını tasarlayan Arketipo'nun ortakları Murat Denizaltı, Müge Hansoy Kınacı ve Esin Sözer Kalender dünya çapında ses getiren projelerle aldıkları ödüllerle de tanınıyor. Dubai'den Almanya'ya, Kazakistan'dan Belarus'a, Libya'dan Rusya'ya dünyanın dört bir yanında özel projelere imza atan Arketipo Design'ın Dubai'de bitirmiş olduğu Zabeel Saray by Jumeirah oteli iki sene üst üste dünyanın “en iyi spa oteli” ödülüne layık görüldü. Arketipo'nun Antalya'da tasarladığı Titanic Deluxe otel ise bu sene  ‘2013 En İyi Resort Otel' ödülünü aldı.

Yorum Yaz