maritbet girişmaritbet
5 bin ucuz konut müjdesi!

5 bin ucuz konut müjdesi!

Emlak Konut GYO, alt ve orta gelir grubuna konut üreteceği arsalarına bir yenisini ekleyerek TOKİ’nin Tuzla’daki 120 dönüm arsasını aldı. Şirket böylece 4 yerde 5 bin ucuz konut üretebilecek...

Kaynak: Selma ŞENOL / BUGÜN

 

Başbakanlık iştiraki Emlak Konut GYO, TOKİ'den sosyal konut üretmek üzere Tuzla'da 120 dönüm araziyi devraldı. Böylece alt ve orta gelir grubuna konut üreteceği arsalarına bir yenisini ekledi.

Bu yıl 20 bin konut üretmeyi planlayan Emlak Konut, Körfez, Tuzla, Alemdağ ve Gebze'de 5 bin ucuz konut üretecek. Ucuz konutların taksitlerinin yapılacak ihaledeki şartlara göre belirlendiğini belirten Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ancak bunların fiyatlarının TOKİ'nin alt gelir grubu konutlarının biraz üzerinde olmakla birlikte satın alınabilir fiyatlar olacağını, bazı yerlerde taksitlerin 500 lira seviyesini geçmeyeceğini söyledi.
 
İLKİ ALEMDAĞ'DA
Plana göre, ucuz konutların ilki İstanbul Alemdağ'da yapılacak. Şirket Alemdağ'da gelir paylaşımı ile satışa çıkardığı ihaleyi 27 Nisan'da sonuçlandıracak. Buna göre yüklenici firma burada Emlak Konut güvencesiyle mayıs ayından itibaren bin 173 konut üretecek. Ardından Körfez'deki arsanın 5 Mayıs'ta pazarlık görüşmeleri yapılacak.
 
TOKİ'DEN YENİ ARSALAR
Gebze'de iki etap halinde 2 bin konut üretecek olan Emlak Konut GYO, Tuzla'da da yine iki etap halinde sosyal konutlar üretecek. İkisi de yaklaşık 120 dönüm olan arsalardan biri geçtiğimiz günlerde TOKİ'den devralındı. Murat Kurum, hedeflere paralel olarak TOKİ'den yeni parseller devralacaklarını, bu konuda önümüzdeki günlerde TOKİ ile yeni bir protokol yapılacağını açıkladı.
 
TOKİ'nin 2012 yılı sonuna kadar 500 bin konut üretme hedefi olduğunu hatırlatan Kurum, kendilerinin de 50 bin hedefiyle yola çıktıklarını, ancak satış ve ihalelerin iyi gittiği 2010 yılının sonunda bu hedefi tutturmalarının mümkün olduğunu söyledi. Kurum “Burada bir çark kurmaya çalışıyoruz. Üst gelir grubuna ürettiğimiz konutlardan gelecek gelirlerle ucuz konut üretiyoruz” dedi.
 
PROJEMİZ YARIM KALMAZ
Emlak Konut üst gelir grubu için de Doğu Ataşehir, Ayazma, İzmir, Halkalı, Ispartakule ve Ataköy'de bu yıl konut ürettirecek. Ataköy'ün arsası henüz ihale edilmedi. Murat Kurum, yüklenicilere ihale ettikleri konut projelerinin arkasında Emlak Konut güvencesi olduğunu belirterek, bunların zamanında teslim edilememesi gibi bir riskin olmadığını belirtti. Kurum şunları söyledi:
 
“Yüklenicilerimiz işi bitiremese dahi biz projelerimizin arkasındayız, bu işi bitirir süresinde tamamlarız. Vatandaşın hiç bir mağduriyeti olamaz. Biz bugün bu güveni verdiğimizi düşünüyoruz. Herhangi bir endişe duymasınlar. TOKİ'nin Emlak Konut'un yarım kalan bir işi olmuş mu hiç?”
 
DOĞU ATAŞEHİR İHALESİ 15 GÜN İÇİNDE SONUÇLANIR
Ataşehir'deki son parsel olduğu için geçtiğimiz haftalarda rekor bir fiyat teklif edilen Doğu Ataşehir arsasına ilişkin ihale ise bu ay ortası neticelenecek. Varyap'ın 1,1 milyar dolar teklif ettiği ihalede ortakların imkan ve yapabilme güçlerinin araştırıldığını belirten Murat Kurum, yasal tebliğ süreleri ile birlikte bu ay içinde ihalenin sonuçlanacağını söyledi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz