maritbet girişmaritbet
3 milyar dolarlık miras kavgası!

3 milyar dolarlık miras kavgası!

Üvey ağabeyi Mehmet Tatlıcı ile davalık olan Uğur Tatlıcı, Tat Towers'ta annesi ve kendinden habersiz kira sözleşmesi yapılmaması için ilan verdi.

Dünyanın sayılı zenginlerinden Salih Tatlıcı'nın geçen yıl ölümünün ardından çıkan miras kavgası gazete ilanına taşındı. İşadamının mirastan eşit pay bırakmadığı oğlu Mehmet Tatlıcı açtığı tereke davasında Zincirlikuyu'daki Tat kulelerinin anahtarının üvey annesi ve üvey kardeşinden alınmasını istemişti. Bunun üzerine onlar da "Yazılı iznimiz olmadan kira, işletme ve benzeri sözleşmeler geçersizdir" ilanı verdi.

Salih Tatlıcı'nın ikinci evliliğinden olan oğlu Uğur Tatlıcı ilanda, iş ve alışveriş merkezi olan kulelerin 1/8 payının annesi Nurten Tatlıcı'ya, 1/8 payının kendisine, 6/8'lik payın ise büyük hissesini ellerinde bulundurdukları Salih Tatlıcı'nın terekesine ait olduğunu duyurdu. Tatlıcı ilanda, "Medeni Kanun'un müşterek mülkiyete ilişkin hükümleri çerçevesinde, söz konusu taşınmazla ilgili, bizim tarafı olmadığımız ya da yazılı izin vermediğimiz kira, işletme ve benzeri sözleşmeler geçersizdir" dedi.

3 milyar dolarlık serveti bulunan baba Tatlıcı, Forbes dergisinin zenginler listesine 2006'da 27'nci sıradan girmişti. Babalarından sonra Tat Towers'ın yönetiminin Uğur Tatlıcı'da olduğunu belirten Mehmet Tatlıcı, ilan için şöyle dedi: "Açtığımız tereke davasında mahkeme tüm mirasçıları söz sahibi yaptı. Ancak bugüne kadar herhangi bir dükkân kiraya verilmiş değil. Uğur'un, 'Dükkânlar, ofisler benden habersiz kiraya verilir' endişesiyle böyle bir ilan verdiğini düşünüyorum."  

Tapuda tarla iddiası
Baba Tatlıcı, tüm mirasını ikinci eşi Nurten ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya bırakmıştı. İlk evliliğinden oğullarından ikisini mirastan mahrum bırakırken Mehmet'e ise yalnızca 'mahfuz hisse'den (saklı) pay verilmesini istemişti. Mehmet Tatlıcı Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki tereke davasında, Tat Towers'ın tapuda 'bahçeli ev ve tarla' olarak gözüktüğünü, kaçak olduğunu da savunmuştu. Dava halen sürüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tat Towers'ın miras kavgasında ‘sahte adres’ krizi!
  • 07.08.2020 09:18

Tat Towers'ın miras kavgasında ‘sahte adres’ krizi!

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı, üvey oğlu Mehmet Tat ...

Tatlıcıların miras davası sonuçlandı!
  • 27.03.2017 10:25

Tatlıcıların miras davası sonuçlandı!

1960’larda açtığı tatlıcıyla iş hayatına atılan Salih Tatlıcı’nın çocukları 8 yı ...

3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!
  • 09.11.2016 09:49

3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!

Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirasında oğlundan son teklif: "Ya paylaşalım ya satalı ...

Tatlı mirasa reklam arası!
  • 07.07.2016 10:32

Tatlı mirasa reklam arası!

Evlatları anlaşamadı, ardında 3 milyar dolarlık bir servet bıkan Salih Tatlıcı’n ...

‘Tat Towers satılsın’ davası
  • 07.05.2016 10:29

‘Tat Towers satılsın’ davası

İstanbul’un en değerli arazilerinden birinde bulunan Tat Towers, miras kavgası n ...

Babasının mirasından 740 milyon dolara vazgeçecek
  • 11.05.2014 13:20

Babasının mirasından 740 milyon dolara vazgeçecek

Mehmet Tatlıcı'nın, üvey kardeşi Uğur Tatlıcı'ya "740 milyon dolar ver, davadan ...