maritbet girişmaritbet
2012  göz alıcı mobilyaların yılı olacak

2012 göz alıcı mobilyaların yılı olacak

Bu yıl mobilya trendlerinde renkler ve sadelik aynı çizgide buluşuyor

Bu yıl mobilya trendlerinde renkler ve sadelik aynı çizgide buluşuyor. Görselliğin yanısıra mobilyanın işlevsel olması da tercihler arasında ön sırada yer alıyor. Ürünlerin hacmi aileleri düşünerek büyük üretilirken, yalnız yaşayan şehirli kullanıcılar için de özel üretimler unutulmuyor.

Feminen detaylar, doğal ürün, ergonomi ve kullanım kolaylığı ön planda

2012 mobilya modasında; avangarde rüzgarının bir miktar dindiği, yerini modern koleksiyonlara bıraktığı gözlemleniyor. Avangarde çizgiler daha kibarlaşıp, romantik ve nostaljik çizgilere kayıyor. Ürün kompozisyonlarında feminen detaylar, doğal ürün-malzeme ve ergonomi, teknoloji ve kullanım kolaylığı gibi konseptler ön plana çıkıyor. Çok işlevli, kullanım alternatifi sunan, katlanabilir-gizlenebilir detaylara sahip, mekanlara dinamizm katan mobilyalar hayatımızda daha çok yer buluyor. Küçük alanlara sahip kullanıcılar için; çok işlevli tasarımlar hem günlük hayatı kolaylaştırıyor hem de ferah yaşam alanları yaratıyor.

Ürünlerin hacimleri, Türk aile yaşantısı düşünülerek, ağırlıklı oranda büyük çalışılıyor. Ancak yalnız yaşayan kişilerin şehir yaşantısına uygun minimalist dünyalarına uygun ölçülerde ürünlere de mutlaka yer veriliyor. Mobilyanın en önemli tercih detayı olan estetizm günümüzde rahatlık ve kullanım kolaylığına dönüşürken, sadece estetik detaylara sahip ürünler çok işlevsel değil ise tercih edilmeme riskini taşıyor.

2012'de Mobilyaların İç Detaylarını Görebiliyoruz

2012 trenleri arasında, ürünlerin iç detaylarının gösterildiği tasarımlar göze çarparken, yüzeylerin daha çok ön plana çıkarıldığı tasarımlar da sektörün vazgemçilmez değerleri arasındaki yerini koruyor.

Bu yıl da mobilya aksesuarlarında, bütünleyici ürünlerin yarattığı zenginlik ve zıtlık yaşam alanlarının değişmez unsuru durumunda. Sade – yalın tasarımlar bütünleyici ürünlerle zenginleştirilip kişilerin zevk ve beğenilerine sunuluyor.

Son yıllarda ön plana çıkan, açık renkler ve kahve tonları, yine mobilya trendlerinde ön sıralarda yer alıyor. Öte yandan renkli olmayı sevenler için; popüler renklerin baskın olarak kullanıldığı ürünleri görmek mümkün. Özellikle uçuk pembe, gül kurusu, fuşya, küf yeşili, mürdüm, deniz ve petrol mavisi, altın sarısı, beyaz gibi zıt ve sıcak-soğuk renklerin birlikte kullanımına da sıkça rastlanıyor.

Kumaşlarda ise; göz alıcılık ile sadeliğin buluşması sezona damgasını vuruyor. Soft, yumuşak tuşeli; keten, düz sentetik kumaşlar, rahat pamuklular, kanvas, gabardin, jean taklidi kumaşlar ve jakarlı kumaşlar bu yılda kullanıcılarını bekliyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trendyol, bahçe ve balkon ürünleri alışveriş trendlerini açıkladı!
  • 23.07.2022 00:58

Trendyol, bahçe ve balkon ürünleri alışveriş trendlerini açıkladı!

Bahçe mobilyaları kategorisinde en çok satılan ürünler ahşap bahçe oturma grupla ...

2021 yılında mobilya trendleri nasıl olacak?
  • 31.12.2020 09:48

2021 yılında mobilya trendleri nasıl olacak?

2021 yılında evlerde hem geleneksel bir bakış açısıyla huzur veren tasarımlar he ...

Bu yıl mobilya trendleri sadelikten yana!
  • 08.01.2018 13:40

Bu yıl mobilya trendleri sadelikten yana!

MOSDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, 2018 yılının mobilya trendlerini ...

2012 mobilya trendleri Milano Mobilya Fuarı'nda!
  • 17.05.2012 09:52

2012 mobilya trendleri Milano Mobilya Fuarı'nda!

Renkler, kullanılan malzemeler, desen, kumaş ve şekillerle harikaları ortaya çık ...

2012  göz alıcı mobilyaların yılı olacak
  • 19.04.2012 17:47

2012 göz alıcı mobilyaların yılı olacak

Bu yıl mobilya trendlerinde renkler ve sadelik aynı çizgide buluşuyor ...

Doğru mobilya nasıl tercih edilir?
  • 16.03.2012 17:59

Doğru mobilya nasıl tercih edilir?

Evdeki huzur ve rahatlık için oturma gruplarınının iyi seçilmesi gerektiğini bel ...