maritbet girişmaritbet
İTO, gayrimenkul portföyünü genişletiyor

İTO, gayrimenkul portföyünü genişletiyor

Eminönü’nde yer alan binasının çevresinde yer alan birçok gayrimenkulü satın alan İstanbul Ticaret Odası (İTO) bunlara bir yenisini daha ekledi

Eminönü'nde yer alan binasının çevresinde yer alan birçok gayrimenkulü satın alan İstanbul Ticaret Odası (İTO) bunlara bir yenisini daha ekledi. İTO, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 31 Mayıs 2010 tarihinde açık artırmayla satışa çıkardığı Türk Ticaret Bankası'nın Eminönü'ndeki genel müdürlük olarak kullandığı binayı 20 milyon 200 bin TL bedelle satın aldı.

Eminönü'nde birçok gayrimenkulü bulunan İstanbul Ticaret Odası(İTO) bunlara bir yenisini daha ekledi. İTO, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışa çıkardığı tasfiye halindeki Türk Ticaret Bankası'nın Eminönü'ndeki genel müdürlük olarak kullandığı binayı satın aldı.

İTO,  31 Mayıs 2010 tarihinde 16 milyon lira muhammen bedelle açık artırmaya çıkarılan binayı 20 milyon 200 bin TL bedelle satın aldı. Giriş dahil toplam 6 kattan oluşan bina, 613 metrekare arsa üzerinde 4 bin 498 metrekare kullanım alanına sahip.
 
İTO, en son Aralık 2006'da Sirkeci'deki Liman Han'ı (Mesadet Han) yaklaşık 5 milyon 300 bin TL bedelle satın almıştı. İTO eski başkanı Mehmet Yıldırım döneminde başlatılan proje kapsamında ilk önce İTO'nun yönetim binasının yanında şu an otopark alanı olarak kullanılan 3 bin 626 metrekare büyüklüğündeki arsa İTO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2003 yılında Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan (EGMYO) 13 milyon TL'ye satın alındı.
 
Aynı tarihte bu arsanın yanında yer alan 5 katlı ve 480 metrekare büyüklüğündeki TOBB'a ait Güneş Han'ın da kiracıları çıkarılarak bu alanda beş yıldızlı bir otel kurulması planlandı. Yine Mehmet Yıldırım'ın bir rüyası da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün elindeki Sirkeci'deki 4'üncü Vakıf Han'ın da satın alınarak bu projeye dahil edilmesiydi. Ne var ki; Yıldırım, bu rüyasını bir türlü gerçekleştiremedi. Öyle ki; burası için 4'üncü Vakıf Han'ın mimarisinden esinlenerek MNG Holding'e ön fizibilite projesi bile hazırlatıldı.
 
İTO'da yönetim değişikliğinin ardından Mehmet Yıldırım'ın projesini biraz daha geliştiren şu anki İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve kurmayları, Güneş Han'ın arkasında yer alan Liman Han'ı da satın alarak bu bölgede büyük bir turizm kompleksi oluşturmayı planlıyor. 
Kaynak: Hürriyet Emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz