maritbet girişmaritbet
Büyükdere'nin muhteşem dönüşü! 1.5 milyar dolarlık ofis geliyor!

Büyükdere'nin muhteşem dönüşü! 1.5 milyar dolarlık ofis geliyor!

Türkiye'nin en pahalı arazilerinin bulunduğu İstanbul Büyükdere Caddesi ekonomideki canlanmayla çarpıcı bir dönüş yaptı. Fako arazisi metrekaresi 17 bin 500 dolarla Zorlu'nun Karayolları'nda kırdığı rekora fark attı


Kaynak: Dilek TAŞ/Sabah


Türkiye' nin en pahalı arazilerinin bulunduğu İstanbul Büyükdere Caddesi ekonomideki canlanmayla çarpıcı bir dönüş yaptı. Zorlu'nun 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisinden sonra küresel krizle birlikte durgunluğa giren caddede 20 dönümlük Fako İlaç arazisi için yapılan anlaşma parmak ısırttı.

Arazinin sahibi olan Turgut İlaç, bu hafta Emlak GYO'nun Ayazağa'daki 247 dönümlük arazisi için 3.2 milyar TL'lik rekor teklifle dikkat çeken Yeşil İnşaat-Metal Yapı Konut ortaklığıyla kat karşılığı anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre Turgut İlaç, arazi üzerine yapılacak 1.5 milyar dolarlık ofis projesinde arazi dışında tek bir kuruş bile koymadan yüzde 50 pay alacak. Yani 20 bin metrekarelik arazi karşılığında 750 milyon dolarlık ofis sahip olacak. İmzalanan sözleşmeye göre Turgut İlaç'ın arazisi metrekare başına 17 bin 500 dolarlık değeriyle Karayolları arazisinin 17 bin dolarlık rekorunu da geçmiş oldu.

ÜNLÜ MİMARLAR ÇİZECEK
İnşaatına 2012 yılında başlanacak ve 2015 yılında tamamlanacak proje bittiğinde Büyükdere Caddesi'ndeki ofs metrekare fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Bölgede Renault-Mais arazisini alan Eria Partners ünlü mimar Norman Foster'a proje çizdiriyor. Bunun yanı sıra Soyak Grubu'nun da Büyükdere'de sahip olduğu arazi üzerinde daha önce çizdirdiği rezidans projesinden vazgeçerek ofis projesine döndüğü biliniyor. Yine aynı hat üzerinde bulunan Zorlu Center projesinde ise ofislerin metrekare satış fiyatının 17 bin dolar olduğu biliniyor.
 
 
İstanbul'un en yüksek çelik binası olacak
Turgut İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Turgut proje için Renzo Piano, Richard Rogers, Ceasar Pelli ve SOM Mimarlık gibi dünyaca ünlü mimarlara konsept projesi çizdireceklerini ve birinde karar kılacaklarını söyledi. Metal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu ise projenin çelikten yapılacağını ve Türkiye'nin en yüksek çelik konstrüksiyon binası olacağını söyledi. Saçaklıoğlu sadece çelik yatırımının 150 milyon dolar olacağını, toplam yatırım maliyetinin ise 450 milyon doları bulacağını söyledi. Saçaklıoğlu yatırımın yüzde 25'ini özkaynak, yüzde 75'ini ise yabancı bankalardan kredi sağlayacağını belirtti. Turgut ise binanın altında Osmanlı Türk eserleri gibi bir müze yapacaklarını da sözlerine ekledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz