maritbet girişmaritbet
Has Mimarlık sosyal medyadan yeşil yaşamaya davet ediyor!

Has Mimarlık sosyal medyadan yeşil yaşamaya davet ediyor!

Türkiye’de “Kanıta Dayalı Tasarım Akreditasyon ve Sertifikası” (EDAC) sahibi ilk ve tek mimarlık kuruluşu olarak dikkat çeken HAS Mimarlık, “Yeşil Yaşa-Has Mimarlık” grubu ile Sürdürülebilirlik’i sosyal medyaya açıyor

Birçok büyük binanın mimari proje çalışmalarının yanı sıra, özellikle büro ve banka binaları gibi sayısız içmimarlık proje ve uygulamalarına imza atan, aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek BREEAM Yeşil Bina lisanslı değerlendiricisi HAS Mimarlık, şimdi, Sürdürülebilir Mimarlık ile ilgili merak edilenleri ve bilinmeyenleri http://www.facebook.com/yesilyasa adresindeki “Yeşil Yaşa-Has Mimarlık” grubunda paylaşıyor.

HAS Mimarlık, günümüzün konusu Kentsel Dönüşüm'le birlikte yeşil dönüşümün de gündeme alınması için, kitlelerle iletişimi kolaylaştıran sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturduğu “Yeşil Yaşa-Has Mimarlık” grubunda, sektörü ve tüketiciyi bilgilendiriyor. 

Yeşil dönüşüm, Kentsel Dönüşüm'le Birlikte Hayatımıza Giriyor

Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla doğayla uyumlu yapılar yaratmayı hedefleyen Sürdürülebilir Mimarlık; doğaya zarar vermeyen, doğayla çatışmayan, tasarruflu, sağlıklı ve kaliteli yaşam alanları yaratmaya çalışıyor. Aynı zamanda, arazi seçiminden başlayarak yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirilmesiyle, sosyal ve çevresel sorumlulukla, iklim verilerine ve yöresel koşullara uygun olarak tasarlanan, kendine yeten Ekosistem'li binaların öne çıkmasına imkân sağlıyor. 

Doğal çevre ile sonradan oluşturulan yapay çevre arasındaki dengeyi yeniden kurmak, insanoğlunun neden olduğu çevresel bozulmalara “dur” demek için, Sürdürülebilir Mimarlık hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, HAS Mimarlık'ın oluşturduğu http://www.facebook.com/yesilyasa  sayfasını ziyaret edebilirler. 

Kısaca Has Mimarlık: 

Çeşitli büyük binaların mimari proje çalışmasının yanı sıra özellikle büro ve banka binaları için sayısız içmimarlık proje ve uygulamaları gerçekleştiren Has Mimarlık, 1985 yılında kurulmuştur. Yapı dalında, 1990 yılında Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Ödülü'nü kazanan firmanın yöneticiliğini Doğan Hasol, Hayzuran Hasol ve Ayşe Hasol Erktin yürütmektedir. Gebze'de gerçekleştirdiği Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, Architecture Record (Robert Ivy) tarafından Ağa Han ödüllerine aday gösterilmiş, Urban Land Institute (ULI) tarafından açılan "2006 ULI Mükemmellik Ödülleri" yarışmasında finalist olmuş; Aegean Hills projesi, 2007 CNBC Uluslararası Gayrimenkul Ödülü ile Homes Overseas Ödülü altın madalyasına layık bulunmuştur. Ekoyapı projesi ile World Architecture Community 2008 Ödülü'nü kazanarak, Türkiye'de bu ödülü alan ilk mimarlık firması olmuştur. 

HAS Mimarlık Ltd. gerek yatırım, gerekse işlevler açısından üst düzeyde deneyim gerektiren İzmir Büyük Efes Oteli, Hyatt Regency Dushanbe, Cezayir El Aurassi Oteli projeleri ile Anadolu Sağlık Merkezi gibi çeşitli büyük hastane, otel ve ofis binalarının da mimari proje çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Son dönemde, İstanbul Levent'te 168 m. yüksekliğindeki ofis binasının projeleri Pei, Cobb, Freed&Partners ile birlikte tamamlanmış; ayrıca Beyaz Rusya'da Minsk'te başkanlık sarayının tam karşısında 5 yıldızlı bir otel projesinin çalışmaları yapılmıştır. Basra'da 120 yataklı bir hastanenin ve Gebze'de Anadolu Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin proje çalışmaları sürmektedir. 

HAS Mimarlık Ltd., Türkiye'de, BREEAM Yeşil Bina lisanslı değerlendiricisi ve Kanıta Dayalı Tasarım Akreditasyon ve Sertifikası (EDAC) olan ilk ve tek mimarlık firmasıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...