maritbet girişmaritbet
'Yamaç Yapı, 2018'de 2 farklı proje daha inşa edecek'

'Yamaç Yapı, 2018'de 2 farklı proje daha inşa edecek'

Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç ve projenin mimarı Uğur Şimşek, İstova Kağıthane'nin basın toplantısında projeyi anlattı.

İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesi Kağıthane'de inşa edilen İstova bugün basın karşısına çıktı. Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç, proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Haydar Yamaç "İstanbul'da 1.000'den fazla konutu hayata geçirdik ve yüzlerce kişiyi ev sahibi yaptık. Son olarak 150 konutluk kentsel dönüşüm projemizi hak sahiplerine teslim edeceğiz. İstova markasıyla farklı lokasyonlarda projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. 2018'de iki farklı projeyi daha hayata geçireceği" dedi. 

KAĞITHANE YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ 

Lokasyonun önemine değinen Yamaç "İstanbul'un en hızlı gelişen bölgelerinden Kağıthane'de 140 milyon lira bedelle İstova'yı hayata geçiriyoruz. Kağıthane, hayata geçirilen projelerle yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Burada Kağıthane'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Maslak-Büyükdere-Levent-Şişli-Mecidiyeköy bölgesine çok yakın bir konumda İstova'yı inşa ediyoruz. Lansmana özel projemizde 60 ay sıfır faiz ve metrekaresi 5 bin 500 liradan satışlara başlıyoruz" açıklamasında bulundu. 

YAMAÇ YAPI KAĞITHANE'DE 2 PROJE DAHA YAPACAK 

Projenin tasarım süreci ile ilgili bilgiler veren Mimar Uğur Şimşek, "İstova toplamda 600 birimden meydana geliyor. Toplam 80 bin metrekare inşaat büyüklüğüne sahi projenin tasarım sürecinde yaşam alanlarını öne çıkardık. Biz burada Kağıthane'ye nasıl değer katarız diye düşündük ve ilk olarak ciddi bir otopark alanı yaptık. İstova'da 20 bin metrekarelik otopark alanı yer alıyor. Ayrıca projede yarı olimpik yüzme havuzu seçeneği de sunuyoruz. Tasarım sürecinde 50 farklı daire seçeneği hazırladık ve kullancıların karşısına çıktık'' diye konuştu.

Hayata geçirdikleri İstova projesinin lansman öncesinde yüzde 30-35'lik kısmı satıldığını ifade eden Yamaç "Burada hak sahiplerinin payı ise yüzde 50. Kentsel dönüşüm yerel belediyelere bırakılmalı, dönüşümde kesinlikle devlet eli olmalı. Son aşamaya gelen sözleşmelerde çok farklı taleplerle karşılaşıyoruz. O nedenle devletin bu anlamda devrede olması gerekiyor" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Yamaç Yapı, 2018'de 2 farklı proje daha inşa edecek'
  • 18.04.2018 11:32

'Yamaç Yapı, 2018'de 2 farklı proje daha inşa edecek'

Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç ve projenin mimarı Uğur Şimşek, İ ...

İstova projesi 18 Nisan'da basına tanıtılıyor
  • 22.03.2018 14:25

İstova projesi 18 Nisan'da basına tanıtılıyor

Kağıthane’de bugüne kadar gerçekleşen en büyük kentsel dönüşüm projesi olan İsto ...