maritbet girişmaritbet
Pendik-Kurtköy hattındaki konutların metrekare birim fiyatları 4 bin TL'yi buldu!

Pendik-Kurtköy hattındaki konutların metrekare birim fiyatları 4 bin TL'yi buldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile yıldızı parlayan Kurtköy, son dönemin en dikkat çeken bölgeleri arasında yerini alıyor. Yeni konut projeleriyle adından söz ettiren bölgede konutların metrekareleri 4 bin lirayı buluyor

Son dönemin dikkat çekici gelişim alanı Pendik – Kurtköy'de konut projeleri açısından büyük bir canlılık yaşanıyor. Yeni projelerin inşasıyla adından sıkça söz edilmeye başlanılan bölge, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın genişletilmesi ve İleri Teknoloji Geliştirme Parkı (İTEP) gibi makro ölçekli projeler ile hızlı bir gelişim sürecine girdi. Projelerin duyurulması ve İTEP'in inşaatına başlanması ile birlikte özellikle arsa fiyatlarında hızlı artışların yaşandığı bölgede, Teknopark Projesi, oluşturacağı istihdam ve bölgeye çekeceği nüfus ile Kurtköy'ün gelişimi açısından en önemli unsurlar arasında yerini alıyor.

E5 ve TEM otoyollarına kolay erişimin sağlanması, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın mesafede olması, deniz ulaşımı imkânı, metro projeleri ve konumlanan üniversiteler nedeni ile Kurtköy, yeni konut yatırımlarının da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ayrıca “Avrupa'nın en büyük fuar ve kongre merkezi” konsepti ile planlanan bir proje de, Kurtköy gayrimenkul piyasasını hareketlendiren unsurlar arasında yerini alıyor.

Bölgenin İstanbul'un en planlı ve düzenli gelişim gösteren alanlarından olduğunu belirten Epos Gayrimenkul Danismanlik ve Degerleme Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, bölgenin yapılaşma sürecinin devam ettiğini belirterek, “Başlangıçta kooperatif eliyle yerel halka konut üretiminin gerçekleştirildiği bölge, son dönemde yüksek sosyal donatılı, lüks malzeme ve işçilik kalitesine, değişik mimari konsept ve tasarıma sahip yapılaşmalar gözlemleniyor” dedi.

Üst gelir sınıfına hitap ediyor

Hedef kitlenin özellikle havaalanı ve inşaat aşamasında olan Teknopark çalışanları ile Sabancı ve Okan Üniversiteleri öğrencileri olarak belirlenmesi sonucu konutların ağırlıklı olarak stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler şeklinde tasarlandığını aktaran Çekici, bölgedeki konut üretimin orta ve üst gelir grubuna yönelik olduğunu belirtti. Tanınmış inşaat firmalarının bölgedeki faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Çekici, “Mimari konsept ve tasarımları ile dikkat çeken birçok projenin bulunduğu bölgede metrekaresi 4bin lirayı bulan projeler bulmak mümkün” diye konuştu.

‘Projeler hızla satılıyor'

Bölgenin Anadolu Yakası'ndan değil Avrupa Yakası'ndan da ciddi oranda talep aldığını belirten Çekici, şunları söyledi: “Bölgede hem orta ve orta üst gelir grubuna yönelik konut arzının yüksek olması, hem de inşaatı yakın zamanda tamamlanmış, halihazırda inşaat süreci devam eden ve projelendirme aşamasındaki konut projelerinin varlığı sebebiyle ciddi bir konut adedinin varlığına rağmen,  projelerin satış hızları çok yüksek. Kurtköy'e ilgi gösteren konut alıcılarının içinde dikkat çekici oranda yatırımcı bir grup olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.”

Ticari birim yetersiz

Home ofis mantığıyla dizayn edilen bazı projelerde ise fiyatların geliştirilen diğer projelere nispeten değişiklik gösterdiğini anlatan Çekici, “Tüm bunlara ek olarak önemli bir konut gelişim alanı olan Kurtköy'de günlük ihtiyacı sağlayacak ticari birimler konusunda eksiklikler olduğunu vurgulamakta yarar var” dedi.

Yavuz Karaman / Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Still İstanbul Adoria Kurtköy görücüye çıktı!
  • 20.03.2015 17:48

Still İstanbul Adoria Kurtköy görücüye çıktı!

Yeşilyurt İnşaat, Still İstanbul Adoria projesini Les Ottomans Hotel'de düzenled ...

Pendik Belediyesi'nden 28 milyon liralık konut ihalesi!
  • 02.10.2016 15:26

Pendik Belediyesi'nden 28 milyon liralık konut ihalesi!

Pendik Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kat karşılığı yöntemiyle konut yap ...

İstanbul'un bu ilçesi ev almak isteyenlere göz kırpıyor!
  • 02.09.2014 13:55

İstanbul'un bu ilçesi ev almak isteyenlere göz kırpıyor!

Pendik bölgesi, İstanbul'da yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor ...

Has ve Evra Group Pendikspor’a sponsorlık desteği sağlıyor
  • 24.02.2014 11:55

Has ve Evra Group Pendikspor’a sponsorlık desteği sağlıyor

Pendikspor, yoluna Oto World Asya proje ortakları Has ve Evra Group’un desteği i ...

Pendik Twin Home'da 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla!
  • 12.10.2013 12:26

Pendik Twin Home'da 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Kuta Yapı'nın yeni projesi Pendik Twin Home projesinde daire fiyatları 340 bin l ...

Başarır İnşaat’ın kampanyası yoğun ilgi gördü!
  • 10.10.2013 13:52

Başarır İnşaat’ın kampanyası yoğun ilgi gördü!

Başarır İnşaat’ın Helenium serisinin son üyesi Helenium Garden’a özel düzenlediğ ...