maritbet girişmaritbet
Now Bomonti, bölgenin yeni çekim merkezi olacak

Now Bomonti, bölgenin yeni çekim merkezi olacak

Now Gayrimenkul imzasını taşıyan, Now Bomonti projesi, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın da katılımıyla tanıtıldı.

Çevre ve doku uyumu önceliği ile şekillenerek 15 katlı tek blok halinde yükselen Now Bomonti projesinin 2015'in üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.  Seçkin konumu, eşsiz iş ve yaşam olanaklarına karşın, 3.500 dolar ile 5000 dolar arasındaki metrekare satış fiyatları ile de çok cazip yatırım fırsatları sunuyor.

Başyazıcıoğlu ve Tabanlıoğlu imzaları buluştu

Bölgenin gelişimine öncülük edeceği ön görülen Now Bomonti projesinin tanıtıldığı basın toplantısı, Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, Tabanlıoğlu Mimarlık kurucu ortağı Melkan Tabanlıoğlu ve JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Organik tarımdan turizme birçok farklı alanda kaliteli üretimin simgesi olmuş, Kayseri'nin 60 yıllık firması Ali Başyazıcıoğlu Holding, sektördeki 300 bin metrekarelik inşaat alanına ulaşan 30 yıllık deneyim ve bilgisini, Now Gayrimenkul çatısı altında Now Bomonti projesi ile İstanbul'a taşıdı. Türk mimarisine uluslararası alanda birçok prestijli ödülü kazandıran Tabanlıoğlu Mimarlık'ta özgün tasarımı ile Now Bomonti'ye hayat verdi.

Konuşmasına “21. Yüzyıl İstanbul'unun Modern Yüzü” olarak tanımladığı “Bomonti” semtine yatırım yapma nedenlerine açıklayarak başlayan Şükrü Başyazıcıoğlu, “Gerçek anlamda kabuk değiştiren ve hak ettiği değeri bulmaya çalışan Bomonti bölgesine “Now Bomonti” projemiz ile gerek mimari tasarım gerekse sunduğu yaşam tarzı ile örnek teşkil edecek bir projeyi kazandıracak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Now Bomonti'nin bölgenin en özel konumunda olduğunu vurgulayan Başyazıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti, “Projemizin doğu cephesinde kalan Nişantaşı'na yürüyerek 15 dakika, kuzey cephesinde kalan Mecidiyeköy'e yürüyerek yine 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Batı cephemizde yer alan Çağlayan metrosu ise 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Bu bölgenin erişiminde en önemli role sahip olan Dolmabahçe tüneline ise, Now Bomonti'den arabanızla sadece 2 dakikada ulaşabilirsiniz. Gördüğünüz gibi, Now Bomonti bulunduğu lokasyon olarak çok özel bir konumdadır. Açılacak olan, Hilton oteli ve Kongre merkezi ile karşı karşıyayız” dedi.

Eylül ayında şantiye çalışmalarına başlandığını ve 2015'in 3. Çeyreğinde projeyi tamamlayıp sahiplerine teslim etmeyi plandıklarını belirten Şükrü Başyazıcıoğlu, bölgedeki diğer projelerden ayıran bir diğer özelliklerini şöyle açıkladı:

“Proje fiyatlarımız da bizi bölgedeki diğer projelerden ayıran önemli bir özelliğe sahip; çevredeki rakamlarla kıyaslandığında çok makul bir değerde, en düşük metrekare fiyatımızı 3.500 dolar olarak belirledik. Fiyatta bu imkanı elde edebilmemizin ana nedeni arsanın bize ait olmasıdır. Yaklaşık 5 bin metrekarelik arsa üzerinde geliştirilen Now Bomonti'de, ilk 8 katta ofislere, 9 ile 15 katları arasında ise rezidans dairelere yer veriliyor. Birbirinden farklı rezidans ve ofis lobi girişleri ile işyeri ve konut ayrımını keskin bir çizgi ile ayırıyor. Konut ve ofislerin 60 metrekareden 2.000 metrekareye kadar tasarlanabileceği modüler bir mimariye sahip. Yaklaşık 200 üniteden oluşan projenin yarısını ofisler diğer yarısını da rezidans daireleri oluşturuyor. Toplam inşaat alanı ise 45 bin metrekare” diye konuştu.

Komşu ve ziyaretçileriyle de yaşayan bir yapı olacak 

Şükrü Başyazıcıoğlu'ndan sözü alan projenin mimarı Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi adına Melkan Gürsel Tabanlıoğlu da dikkat ettikleri mimari yaklaşımı dile getirdi.  Çevre dokusuna saygıyla, bölgenin sosyal ve fiziki yapılanmasında yakın tarihi referans alan projenin genç ve çalışan bir demografiyi hedeflediğini belirten Tabanlıoğlu, esnek mekan ve zaman algısının projeye yansıtıldığını vurguladı. 

Now Bomonti'nin semtin yeniden varoluşunda öncü bir estetik değer oluşturacağına inandığını söyleyen Tabanlıoğlu, “Günümüzde her yapının en yoğun şekilde kullanımının sosyal ve ekonomik olarak gerekliliğine değindik. Bu az katlı yapılanma bölgenin ve gelecekteki yeni projelerin en önemli ipucu olacaktır” diye konuştu.

MİA ofislerinden daha kaliteli

Bölgenin yaşam merkezi olmasına dikkat ettiklerini JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş'ta ofislerin kiralamasına başladıklarını, aylık metrekare kiralama fiyatının 25-30 dolar aralığında seyrettiğini belirtti. Ofislerin, MİA'daki ofislerden kalite olarak yüksek olduğuna değinen Alkaş, “Kalite olarak Levent Maslak hattındaki ofislerden daha iyi diyebilirim. Bunlara ek olarak ulaşımın kolay olması, Tünel'e bağlanabilmesi, 400 araçlık otoparkı gibi imkanlar da projeye değer katıyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında
  • 13.07.2021 11:28

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında

Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tara ...

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi
  • 12.03.2014 16:27

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Melkan Tabanlıoğlu, MIPIM 2014 Fuarı'yla ilg ...

Now Bomonti'nin basın lansmanı yayında
  • 22.10.2013 16:19

Now Bomonti'nin basın lansmanı yayında

Now Bomonti'nin yoğun ilgi gören basın lansmanını emlaktasondakika.com ekranları ...

Now Bomonti basın toplantısından fotoğraflar
  • 22.10.2013 13:35

Now Bomonti basın toplantısından fotoğraflar

Şişli - Bononti'de bulunan Now Bomonti projesinin basın lansmanı bugün gerçekleş ...

Now Bomonti foto galerisi için tıklayınız
  • 22.10.2013 09:44

Now Bomonti foto galerisi için tıklayınız

2015 yılının 3. çeyreğinde teslim edilecek olan Now Bomonti, Now Gayrimenkul imz ...

Sosyal alanı fazla, geniş ofisler talep görüyor
  • 10.06.2021 17:08

Sosyal alanı fazla, geniş ofisler talep görüyor

Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, sektöre yabancı yatı ...