maritbet girişmaritbet
'Kampanya orta gelir grubunu ev sahibi yapacak'

'Kampanya orta gelir grubunu ev sahibi yapacak'

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri GYODER, KONUTDER ve İNDER'in yüzde 20 indirim kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) iş birliğiyle düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, gayrimenkul sektörünün önde gelen markalarının çatı derneklerinin açıkladığı kampanyanın, tüketicilere ciddi bir fırsat sunduğunu ifade ederek, "Hükümetin başlattığı KDV ve tapu harçlarındaki indirimin ardından kamu bankalarından gelen faiz indirim kararından sonra özel sektörün de elini taşın altına koyması, sektöre çok ciddi ivme kazandıracak bir hareketin başlangıcı oldu. 15 Haziran'a kadar geçerli olacak yüzde 20 indirim kampanyası, peşin ve banka kredili satışlarda geçerli olacak." diye konuştu.

Özyurt, İNDER üyesi olarak Özyurtlar'ın da bu kampanyaya, teslime hazır projeleri "Nlogo" ve "1Coastal City" ile dahil olduğunu belirterek, "Bu kampanya, özellikle orta gelir grubunun da ev sahibi olmasının önünü açacak. KDV, tapu harcı ve banka kredisi faiz oranlarındaki indirimlerle birlikte uygulanan yüzde 20 indirim kampanyası, toplamda vatandaşa yüzde 30'a yakın bir indirim oluşturacak. Hem yatırım hem oturum amaçlı daire alacaklar için önümüzdeki 1,5 ayı çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz." yorumunu yaptı.

"Orta gelir grubunu ev sahibi yapacak"

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır ise Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan inşaat sektörünün canlı kalması ve büyümesi için bazı destek ve düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getirerek, maliyet artışına rağmen firmaların zam yapmadığını, konutta durgun bir dönemden geçtiklerini ifade etti.

Bahadır, içinden geçilen bu zor süreçte önce hükümetin KDV ve tapu harçlarındaki indirim kararı, bankaların faiz indirimleri ve şimdi de özel sektörün dahil olduğu kampanyayı çok önemli bir adım olarak gördüklerini vurgulayarak, "Peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası sektöre maksimum katkıyı sağlayacak. Bazı inşaat malzemesi üreticilerinin de ürünlerinde yüzde 20 indirim yapacaklarını öğrendik. Bu da çok sevindirici. Tüketiciler ciddi bir fırsatla karşı karşıya. Bu kampanya özellikle orta gelir grubunun önünü açacak." ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...