maritbet girişmaritbet
İstanbul’un modern ‘Köy’ü Cityscape 2015’te!

İstanbul’un modern ‘Köy’ü Cityscape 2015’te!

Zekeriyaköy Köy projesi ilk kez Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape Fuarı'na katıldı.

Siyahkalem tarafından Zekeriyaköy'de Emlak Konut GYO arsası üzerinde inşa edilen Köy projesi ilk kez Dubai'deki Cityscape 2015 Fuarı'na katıldı. Reklamlarında Mustafa-Emina Sandal çiftini oynatan Köy projesine, Araplar yoğun ilgi gösterdi.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Siyahkalem Proje Geliştirme Direktörü Sinan Yöney, projeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arap yatırımcılar Köy'le ilgileniyor

“Siyahkalem olarak ilk kez katılıyoruz bu fuara, o nedenle pek bir öngörümüz yok. Ancak standımızın yeri iyi olduğu için ziyaretçiler geliyor. Genelde son kullanıcılar bizimle ilgileniyor. Lübnanlı, Ürdünlü, Mısırlı, Suriyeli gibi yatırımcılar Köy'le ilgileniyor. Ancak yatırımcı trafiği biraz daha az. Yatırımcı talebi biraz daha az gibi gözüküyor”

Yabancılara özel çalışmalar yapmalıyız

“Biz Cityscape'e satış için değil satışa yönelik ilişkiler için geldik. Daha sonra ofislerimize davet ediyoruz. Burada sözleşme yapmak için bir programımız yok. Cityscape'in İstanbul'daki başarı oranını kestiremiyoruz. Biz, katılım potansiyeline bakıp değerlendireceğiz. Türkiye'de yaşamak isteyen yabancı gruplara yönelik özel çalışmalar yapılmalı. Piyasayı çözüp, taleplerin kimlerden geldiğini anlamalıyız.”

Zekeriyaköy'ün yeşili cezbediyor

“Özellikle Köy projesinde Arap yatırımcılara, yeşili nasıl koruduğumuzu gösteriyoruz. Arap yatırımcılar Trabzon, Sapanca ve Yalova'ya ilgi gösteriyor. Zekeriyaköy, İstanbul'un genel sıcağından daha serin olduğu için ilgi gösteriyorlar”

Seçimlerden sonra normale döneriz

“Son seçimlerin ardından kaparo verip iptal eden birkaç müşterimiz oldu. Ancak iki hafta sonra satışlar kaldığı yerden devam etmeye başladı. Türkiye'de artık seçimler ticareti belirli bir yere kadar etkiliyor. Önümüzdeki seçimlerden sonra her şey rayına oturacak diye düşünüyoruz”

Köy'ün ilk fazında yüzde 50'lik satış

“Zekeriyaköy Köy projesinin birinci fazında yüzde 50'si satıldı. İnşaatta ise birinci fazın kaba inşaatını yapıyoruz, yüzde 20'lik tamamlanma seviyesindeyiz. Teslimleri 2017 ortasında hedefliyoruz ancak erken teslim olabilir”

Emlaktasondakika.com ekibi Dubai'den bildiriyor...

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’un modern ‘Köy’ü Cityscape 2015’te!
  • 09.09.2015 16:19

İstanbul’un modern ‘Köy’ü Cityscape 2015’te!

Zekeriyaköy Köy projesi ilk kez Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape Fuarı'na kat ...