maritbet girişmaritbet
Çocuklu ailelere özel daireler revaçta!

Çocuklu ailelere özel daireler revaçta!

İstanbul'daki 11 dev projenin hemen her birinde stüdyo ve 1+1 daireler yer alıyor

 

İstanbul'daki 11 dev projenin hemen her birinde stüdyo ve 1+1 daireler yer alıyor. Özellikle çalışan, genç kesimin tercih ettiği küçük metrekareli daireler bütçe olarak daha geniş bir kesimin ev sahibi olabilmesine olanak İstanbul'u yeni baştan kuruyorlar Türkiye'nin geleceğini tehdit eden depreme karşı en büyük hazırlık özel sektörden geliyor. 
 
Yepyeni yaşam merkezlerini sizler için gezdik Ardı ardına atılan temeller ve yükselmeye başlayan projeler, hem şehrin silüetine katkıda bulunuyor hem de vatandaşlara depreme dayanıklı evlerde yaşama imkânı sunuyor. Evinizi Geziyorum için yaptığımız proje turlarında yepyeni yaşam merkezlerini dolaştık. Her proje kendi içerisinde yeni bir dünya yaratarak, alıcılarına adeta göz kırpıyor. 
 
Yüzme havuzları, çocuk parkları, sosyal donatılar artık her projede olduğu için cazibesini yitirmiş durumda. Şimdi artık zaman yeni yaratıcı fikirlerin zamanı. Her proje yoğun rekabet ortamında içerisine bambaşka donatılar eklemeye başladı. Kimisi okulu, kimisi hastaneyi, kimisi ise elektrikli araç şarj üniteleri ile fark yaratmayı hedefliyor. 
 
Gezimizde en çok dikkat çeken detaylardan biri ise projelerin çoğunluğunun küçük metrekareli dairelere ağırlık vermesi oldu. İş yaşamının yoğun temposuna ayak uyduran çalışan kesimin evlerinde, özellikle ev işlerinde daha az zaman harcaması ve yalnız yaşama oranlarının ülkemizde son yıllarda artması da proje geliştiricilerini stüdyolara ve 1 +l'lere yöneltti. 
 
DÜNYAYA MEYDAN OKUYAN PROJELER
 
 Küçük dairelerin bütçe olarak da daha ulaşılabilir olması da, ev sahibi olmak isteyenlerin bu tip dairelere talep göstermesine sebep oldu. Proje turumuzda geleneksel daire tiplerine ağırlık veren projeler ile de karşılaştık. Daha çok çocuklu ailelere özel düşünülen bu daireler de büyük metrekareleri ve ferah yaşam alanları ile farklı kesime hitap ediyor. Gezdiğimiz projelerde, inşaat kalitesinin dünya standartlarında olduğu da dikkat çekiyor. Karma kullanımlı projeler, içlerinde AVM, ofis ve konut ile adeta şehir içinde şehir kuruyor. Avrupa'nın en büyük karma projesi Batışehir, hasılat rekoru kırarken, Evora İstanbul Anadolu Yakası'nda Tuzla'da on binlerce kişiye ev sahipliği yapacak. Deniz kenarında 12 ay tatildeymiş hissi yaratan Eston Deniz, Riva'da sonsuz yeşille kucaklaşan Antriva dünya standartlarıda özelliklere sahip. 
 
İstanbul Boğazı'na tepeden bakan Nish Adalar, konsepti ve hizmetleriyle göz dolduran Nef Kemerburgaz 04, Yakacık'ta oturduğunuz yerden deniz gören Işıl Residence, adını Mezopotamya'dan alan Babil Kuleleri, devasa büyüklükteki Elite City ve Avrupa Konutları'nın Atakent 3 projesi, inşaat sektörünün dünya ile rekabet halinde olduğunu ispat eden diğer örnekler.
 
Yelda Akgün/HT Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...