maritbet girişmaritbet
Kredi faizleri artarken…

Kredi faizleri artarken…

“Ben cebimden çıkan paraya bakarım “ diyorsanız sizin için değişen fazla bir şey olmayacaktır

Merhabalar;

Son günlerde sıkça baz faiz ve munzam karşılıklar artıyor, böylelikle mortgage kredileri faizleri artacak ve konut piyasası zarar görecek, talep azalacak gibi haberler duyuyoruz. Bu konu birçok tüketicinin aklına acaba “fiyatlar düşer mi ya da beklersem daha avantajlı alım yapabilirmiyim” sorusunu getiriyor. Aslında bu gayet normal çünkü tüketici tam olarak bilinçli değil.

Bu konuda bir analiz yaptığımızda kredi faizlerinin artması veya artmamasının aslında tüketicinin cebinden çıkacak olan toplam parayı etkilemediğini sadece bu çıkan paranın yönünü değiştirdiğini görüyoruz. Yani paranın yüklenici firmanın kasasına veya bankanın kasasına gitmesinde rol oynuyor. Gerçekte tüketicinin ödeyeceği toplam para çok fazla değişmiyor. Bu gerçek göz önünde bulundurulduğunda kredi faizlerindeki yükselişin tüketici açısından bir zarar getirmediğini, yüklenici firmaların kampanyalarla tüketici açısından oluşacak bu farkı kapattığını söyleyebiliriz.

Kısacası “Ben cebimden çıkan paraya bakarım “ diyorsanız sizin için değişen fazla bir şey olmayacaktır.

Hatta uygun bir kampanya ile aldığınız konut için kullandığınız kredi yi faizler düşüşe geçtiğinde yeniden yapılandırarak toplam maliyetinizi aşağı çekmek gibi bir fırsatınız bile doğabilir.

Herkese hayırlı ve bol kazançlı günler dilerim.

 

Ahmet SARICALI / Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü

  • Etiketler:

Yorum Yaz