maritbet girişmaritbet
Konut talebi patladı

Konut talebi patladı

Bankacılar mart, nisan ve mayıs aylarında konut kredisinde görülen büyümenin, 2006'da yaşanan patlamayı aratmadığını ifade etti

 

Merkez Bankası verilerine göre 21 Mayıs itibarıyla 47 milyar 475 milyon liraya ulaşan konut kredisinde, küresel krizin öncesinde görülen, 2006'nın hareketli dönemine geri dönüş gözlemleniyor.
İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, mart ayının konut kredileri açısından bir dönüm noktası olduğunu, nisanda ise marta göre kredilerde 1.7 milyar lira artış görüldüğünü söyledi. Oram, söz konusu rakamın son iki yılın en büyük bakiye artışı olduğuna dikkat çekti.
 

GÜNDE 2 BİN ANLAŞMA
Recep Oram, mart, nisan ve mayıstaki büyümenin, haziran ve temmuzda aynı miktarlarda olmasa da devam etmesini beklediklerini belirtti. Oram, “Dolayısıyla yılın ikinci üç ayındaki büyüme, bizi konutta şu ana kadar gördüğümüz en büyük genişleme olan 2006'nın üzerine bile taşıyabilir” dedi.
 

Geçen yıl yeniden kredilendirmelerle birlikte 338 bin kişinin kredi kullandığı sektörde, bu yıl rakamın 350 bini geçmesi bekleniyor. Bankalar günde yaklaşık 2 bin adet konut kredisi kullandırıyor.


YÜZDE 20 BÜYÜME MÜMKÜN
Yapı Kredi Konut Finansmanı Direktörü İsmet Erdem de yılın ilk 4 ayında konut kredisi portföyünün, yılbaşına kıyasla yüzde 9.81 (4.2 milyar lira) büyüdüğünü kaydetti. Erdem, kredi faizlerinde gelecek üç ayda yukarı yönlü bir hareket beklemediklerini ancak yılın son üç ayında artış olabileceğini bildirdi.
Fortis Bank Genel Müdür Yardımcısı Cem Ertem ise konut kredisi pazarının 2010 yılı sonunda yüzde 20 büyüyerek yaklaşık 55 milyar liralık bir hacme ulaşmasını öngördüklerini bildirdi.
Kaynak: Posta
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz