maritbet girişmaritbet
Fannie Mae ve Freddie Mac eskiye dönemez

Fannie Mae ve Freddie Mac eskiye dönemez

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, tutsat (mortgage) devleri Fannie Mae ve Freddie Mac’in krizden önceki yapıya dönmelerinin mümkün olmadığını söyledi

 


ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, tutsat (mortgage) devleri Fannie Mae ve Freddie Mac'in krizden önceki yapıya dönmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
 
Geithner, Obama yönetiminin konut finansmanı sektörü temsilcileriyle bir araya gelmesinden önce yaptığı açıklamada, söz konusu iki tutsat kuruluşunun krizden önce olduğu gibi, hissedarının mülkiyetinde, ancak devlet güvencesinden yararlanan şirket konumuna dönemeyeceğini vurguladı.
 
Timothy Geithner, hükümet kontrolündeki iki kuruluş için düzenlenecek konferans için hazırladığı konuşmada, sorunun ABD'nin karşı karşıya olduğu en karmaşık ve önemli konular arasında bulunduğuna dikkati çekti.
İki kuruluşun, kayyuma devredilmelerinden önceki yapıya dönmesine izin verilmeyeceğini kaydeden Geithner, Fannie Mae ve Freddie Mac'in hükümetin desteğini de arkalarına alarak özel sektörden pazar payı kazandıkları döneme geri dönüşü desteklemeyeceklerini ifade etti.
 
Geithner, özel kazançların halkın ödediği vergilerle karşılandığı sisteme geri dönülmeyeceğini belirtti.
ABD yönetiminin 2008 yılında el koyduğu tutsat devleri Fannie Mae ve Freddie Mac, ABD konut piyasasının sağlıklı işlemesi için kritik öneme sahip bulunuyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz