maritbet girişmaritbet
"Faiz indirimiyle inşaat sektörü hızlanacak"

"Faiz indirimiyle inşaat sektörü hızlanacak"

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın başlattığı faiz indirimi kampanyasını değerlendirdi.

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, bugün başlayan konut kredisi faiz indirimiyle alakalı şunları söyledi: "Konut alımı noktasında yerli yatırımcıyı etkileyen en önemli etken konut kredi faiz oranlarının yüksek olmasıydı. Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın konut kredi faizini 180 ay vadede yüzde 0,99'a çekmesi biz sektör temsilcilerini ve özellikle bu haberi bekleyen yerli yatırımcıları memnun etti. Konut alıcılarının daha rahat hareket etmesini sağlayacak bu gelişmeyle birlikte satışlar da tekrar artış trendine girecektir.

15 yıl gibi uzun vadede konut kredi faiz oranını yüzde 1'in altına çeken Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın bu hamlesi hem inşaat sektörü hem de ülke ekonomimiz açısından oldukça önem arz ediyor. Bu gelişmeyle birlikte inşaat sektörü 3. ve 4. çeyrekte toparlanma sürecini hızlandıracak ve 2020'de büyümesine devam edecektir. Diğer taraftan da bu pozitif gelişme biz sektör temsilcilerine yeni projeler için motivasyon olacaktır."

  • Etiketler:

Yorum Yaz