maritbet girişmaritbet
Bankalar konut satış ofislerine yerleşecek

Bankalar konut satış ofislerine yerleşecek

Önümüzdeki dönemde konut kredisinde rekabeti şube dışı satış kanallarında yaşanacak

Önümüzdeki dönemde konut kredisinde rekabeti şube dışı satış kanallarında yaşanacak. Yapı Kredi Konut Finansman Direktörü İsmet Erdem, bankaların inşaat projeleri ve emlakçı firmalarından konut kredisi müşterisi yönlendirilmesi konusunda rekabetin artacağını söyledi.


Yapı Kredi Konut Finansman Direktörü İsmet Erdem konut kredilerinde 2010 yılının ilk dört ayına çok hızlı girildiğine dikkat çekerek yıl boyunca aynı performansla devam edilmesi halinde pazardaki toplam konut kredisi tutarının yüzde 25 büyümeyle sene sonunda 54 milyar liraya ulaşacağını açıkladı. Önümüzdeki dönemde konut kredisinde rekabetin şube dışı satış kanallarında yaşanacağını  belirten Erdem bankaların anlaşma yaptıkları inşaat projeleri ve emlakçı firmalarından konut kredisi müşterisi yönlendirilmesi konusunda rekabetin artacağını öne sürdü.
2010 Mart sonu itibariyle Türkiye'de kullandırılan tüm krediler içerisinde konut kredisinin payının yüzde 12 olduğunu belirten Erdem, bireysel krediler içindeki payının da yüzde 47'ye çıktığını söyledi. 


EV FİYATI ARTMADI
Konut kredilerinin erişilebilir olmasının insanları ev almak için hamle yapmaya teşvik ettiğini belirten Erdem “Normal şartlar altında konut talebinin arttığı  bir ortamda konut fiyatlarının artması gerekirken ev fiyatlarında henüz bir artış gözlemlemiyoruz. Bu da bize ev almak için uygun koşulların oluştuğunu gösteriyor” dedi.
Bununla birlikte yılın son çeyreğinde Merkez Bankası'nın faizleri 150-200 baz puan artırabileceğini de anlatan Erdem; bunun da konut kredi faizlerine yansıyacağı uyarısında bulundu. 


AVANTAJLI PAKET YAKINDA
Yapı Kredi Bankası'nın 2010 yılı ilk çeyreği itibariyle konut kredisinde Pazar payının yüzde 8.86'dan yüzde 9,1 seviyesine çıkardığını belirten İsmet Erdem, önümüzdeki dönem benzer özellikte mortgage ihtiyacı olan müşteri gruplarına özel yeni ürünler sunacaklarını açıkladı. Erdem “Ayrıca müşterilerimizin konut kredisi haricinde çeşitli bankacılık ürün ve hizmetlerini avantajlı olarak kullanabilecekleri yeni bir mortgage paketini de çok yakında hayata geçireceklerini haber verdi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz