maritbet girişmaritbet
TOKİ kentsel dönüşümün yıldızı olacak!

TOKİ kentsel dönüşümün yıldızı olacak!

Başarılarıyla tüm dünyanın ilgisini çeken TOKİ, İstanbul’da hayata geçirdiği uydu kent projeleriyle kentsel dönüşümün yıldızı olacak

Başarılarıyla tüm dünyanın ilgisini çeken TOKİ, İstanbul'da hayata geçirdiği uydu kent projeleriyle kentsel dönüşümün yıldızı olacak…
500 bin konut hedefine ulaşan TOKİ'nin, İstanbul'a sosyal donatılarıyla birlikte yaptığı yeni uydu kentlerinde yaşam başlıyor.

Daha önce Türkiye'nin her bölgesinde dev konut projelerini tamamlayan TOKİ, özellikle İstanbul'da iştiraki Emlak Konut GYO ve özel sektör işbirliğiyle yürütülen projeler ile hem yurt içinde hem de yurt dışında örnek gösterilen kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdi.
Konut üretimi ve kentsel dönüşümdeki başarılarıyla tüm dünyadan teklifler alan TOKİ, İstanbul'da kurduğu yeni uydu kentlerle şehrin silueti yeniden şekillendiriyor.
Özellikle İstanbul'da olası Marmara deprem riskine karşı sağlam ve güvenilir olarak planlanan projeler, TOKİ'nin İstanbul'da yapacağı dev kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemli parçalarından birisi olacak.
 
Anadolu Yakasının Cazibe Merkezi Ataşehir

İki bölgeden oluşan Ataşehir'in Batı Bölgesi'nde yapımı tamamlanan ve yapılması planlanan yaklaşık 15.000 konut ve yine Doğu Ataşehir'de yapılan ve yapılması planlanan 10.000 konuttan oluşan Anadolu yakasının ilk uydu kenti Ataşehir, cazibesini arttırmaya devam ediyor.


300.000 metrekarelik alan üzerinde kurulan Ataşehir Finans Merkezi, 15.000 kişi kapasiteli uluslar arası spor kompleksi ve 10.000 kişi kapasiteli cami ve 50.000 metrekarelik alana sahip bölge parkı ile bölgeye katma değer yaratıyor. Bunun yanı sıra bankaların, SPK ve BDDK gibi kamu kurumların bölgeye gelişi ile İstanbul'un finans sektörüne şekillendirecek olan bölgeye ilgi artıyor.
 
Avcılar Ispartakule'nin görünümü değişiyor

Avrupa yakasının en hızlı gelişen toplu konut bölgesi Ispartakule'de yeni bir şehir yükseliyor. TOKİ, Emlak Konut GYO ve özel sektör işbirliğiyle, 7 milyon metrekare alan içerisinde, 35.000 konut planlanmış olup, söz konusu projelerin 7500'ü hayata geçirildi. Sosyal donatıların da öne çıkarıldığı Ispartakule'de bölgenin yaklaşık % 56'sı sosyal donatılara ayrıldı.
TEM'den Ispartakule'ye giriş rahatladı
Ulaşımın rahatlatılmasına yönelik, TEM'den Ispartakul'ye giriş sağlandı, Köprülü Kavşak ve gişeler hayata geçirildi.
 
Halkalı Hastanesine kavuştu, Temapark projesi ise tüm hızıyla devam ediyor

Özel sektör işbirliği ile devam eden projeleri ile yaklaşık 40.000 konuttan oluşan Halkalı Atakent Toplu Konut Bölgesi kapsamlı bir uydu kent oldu. Deprem riskinden dolayı, Bakırköy Kadın Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınarak, TOKİ tarafından yapılan, 648 yataklı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldü. 90 dönüm üzerinde 107.297 metrekare kapalı alana sahip hastane, modern altyapısı ile dikkat çekiyor. 40 dönümün yeşil alan olarak ayrıldığı hastanede, 630 araçlık açık ve kapalı otopark yapıldı.
 
1,5 Milyon Metrekare Alan Üzerine Kurulacak Temapark
Dünyadaki benzerleriyle yarışacak niteliklere sahip ve yaklaşık 1,5 milyon metrekare alana kurulacak olan Tema Park içinde, Türkiye'nin en büyük fuar alanı başta olmak üzere, alışveriş merkezleri, kongre merkezleri, kültür ve sanat yapıları, oteller ve birçok tematik eğlence üniteleri yer alacak.
 
Kayaşehir'de Yaşam Başladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ve İstanbul'daki deprem riskli alanlarının transfer edilmesi amacıyla planlanan 11 milyon metrekarelik Kayaşehir kentsel dönüşüm projesi, çağdaş şehircilik ilkeleri doğrultusunda TOKİ ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçirildi. Hedeflenen 60.000 konutun yaklaşık 20.000'inin yapımına başlanmış olup, 10.000 konutun ise hak sahiplerine teslimine devam ediliyor.


Enerji Güneşten Gelecek
Kişi başına 36 metrekare yeşil alanın düştüğü Kayaşehir Projesi, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmının güneş enerjisinden elde edilmesi, yağmur sularının depolanarak bahçe sulamada kullanılması hedefleniyor.
 
İkitelli Ayazma ve Tepeüstü'nde Kentsel Dönüşüm Tamamlandı
5 milyon metrekare alan üzerine, yaklaşık 2700 adet gecekondu ve deprem riskli konut yıkılarak, kentsel dönüşüm gerçekleştirildi. Bu bölgede daha modern konutlar ile birlikte ticaret ve hizmet içerikli projelere başlandı.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz