maritbet girişmaritbet
Takyidat Nedir ve Takyidat Belgesi Nasıl Alınır?

Takyidat Nedir ve Takyidat Belgesi Nasıl Alınır?

Takyidat nedir ve takyidat belgesi nasıl alınır sorularıyla takdiyat harcı ve takyidat nasıl kaldırılır hakkında içerikler yazımızda yer alıyor

Takyidat nedir ve takyidat belgesi nasıl alınır sorularıyla birlikte takdiyat harcı ve takyidat nasıl kaldırılır hakkındaki içerikler yazımızda yer alıyor.

Takyidat nedir ve takyidat belgesi nasıl alınır sorusu WEB aramalarında fazla sorulan sorular arasında yer alıyor. Bir gayrimenkul terimi olan takyidat; mülk üzerinde herhangi bir şerh ya da borcun olup olmadığını gösteren belgeye denir. Bir başka açıdan bakılacak olursa da mülkiyet hakkında farklı şekillerde sınır ve üçüncü kişilere lehine kurulmuş haklar sağlar. Kısacası takyidat, mülke ait tapunun ayrıntılarını gösteren belgedir.

Takyidat Belgesi Nereden Alınır?

Takdiyat belgesi, gayrimenkule ait tapudaki detayları gösteren bir belge olduğu için E-devlet ya da Tapu Sicil Müdürlüğü'nden alınabiliyor. Takyidat belgesi almak için konu gayrimenkulün sahibi, kanuni temsilcisi ya da tapu ilgisi olması gerekiyor. Bunun dışında takyidat belgesinin farklı kişilere verilmesi kanunen yasaktır. TKGM web sayfasındaki yönlendirmelerle de takyidat belgesi sağlanabilmektedir. www.turkiye.gov.tr adresinden Tapu Bilgileri Sorgulama araması yapıldığında takyidat belgesine ulaşılabilmektedir.

Tapudaki tüm ayrıntıları gösteren belge olma özelliğine sahip olduğu için takyidat sayesinde ileride yaşanacak sorunların da önüne geçilmiş olunmaktadır. Satın alınacak gayrimenkulün,

İmzalar atılmadan önce mutlaka takyidat belgesinin incelenmesi gerekmektedir.

Takyidat Belgesi E-Devlet'tan Nasıl Alınır?

Gayrimenkul satın alacak ya da satacak kişilerin en çok merak ettiği sorunun cevabı yine e-devlet'te. Sistem içerisine girdikten sonra Tapu ve Kadastro işlemleri için yönlendirmeli giriş yapılıyor. Mülke ait tapunun tüm detaylarına TKGM sayfasından ulaşılabiliyor. Ayrıca tapu ile ilgili birçok beyan işlemi de bu saya üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Yine tapu randevusunun da e-devlet üzerinden alındığı biliniyor. Takyidat belgesi harcı nereye yatırılır sorusunun cevabı için devlet bankaları kullanılabilir.

Takyidat Nasıl Kaldırılır?

WEB aramalarında takyidat nasıl kaldırılır sorusunun cevabı yazımızda mevcut. Takyidatta gözüken şerhleri koyan kişilerin tamamının şerhin kaldırılması için onay vermesi gerekmektedir. Bunun dışındaki durumlarda takyidatın kaldırılması konusunda hukuki süreç uygulanmaktadır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Takyidat Nedir ve Takyidat Belgesi Nasıl Alınır?
  • 20.11.2020 15:23

Takyidat Nedir ve Takyidat Belgesi Nasıl Alınır?

Takyidat nedir ve takyidat belgesi nasıl alınır sorularıyla takdiyat harcı ve ta ...