maritbet girişmaritbet
Ofton'dan İstanbul'un her ilçesine proje

Ofton'dan İstanbul'un her ilçesine proje

Bomonti'de dönüşüme öncülük eden lüks konut projeleri yapan Ofton İnşaat, gündemine Ortaköy, Merter ve Kandilli'yi de aldı.

Bomonti'de dönüşüme öncülük eden lüks konut projeleri yapan Ofton İnşaat, gündemine Ortaköy, Merter ve Kandilli'yi de aldı.

Yusuf Şimşek kupon araziler üzerine yatırımcısına kazandıran projeler yapacaklarını söyledi. Bomonti'de Elysium Residance, Fantastic Bomonti gibi iddialı ve prim yapa projeler gerçekleştiren Ofton İnşaat yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, Ortaköy, Kandilli ve Merter'de aldığı arsalar üzerinde de lüks projeler yapmaya hazırlanıyor.

Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek "Ortaköy, Kandilli ve Merter'de  yakın zamanda projelere başlayacağız. Kat karşılığı projeler bunlar. Arsaların kupon noktalarda olması her zaman fiyatları yukarı çeker. Bununla beraber projelerin bölgenin değerini arttıran nitelikte projeler olması netice de yatırımcıya kazandıracaktır. Bunlar da yine kazandıran projeler olacak" dedi. 
 

5 yılın rezervleri doldu

Şirket olarak finansal güçleriyle zor şartlarda arazi üretmeyi başardıklarını belirten Şimşek, önümüzdeki 5 yıl için arsa rezervlerinin dolu olduğunu açıkladı. Yusuf Şimşek Bomonti'deki devam eden projelerin bölgenin değişimine de öncülük ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:"Bomonti konum itibari ile, şehrin merkezindekentsel dönüşümün tam anlamıyla hayatageçirilemediği noktalardan biriydi. Bu da bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor.

Bomonti'ye de bu bakış açısıyla giren ilk firmayız. Potansiyel taşıyan bölgelerdeki ihtiyacı anında görüp, hatta öncesinde fark edip,üstüne bir de talebe yön verebilecek nitelikte projeler geliştirebilecek deneyime sahibiz. Bu sayede proje geliştirdiğimiz bölgelerin yapı standartlarını yukarı çektiğimizi söylemek yanlış olmaz. Bizim bölgeye girmemizle birlikte bir çok firma burada proje üretmeye başladı. Bölgeye yaklaşık 10 bin konut yapıldı. Bölgeye ulaşımı kolaylaştırmak için yollar ve tüneller yapıldı.
Kandilli Rasathanesi'nin yakınında 30 dönümlük bir arazide 180 lüks daire bulunacak sitenin inşaatına başlayacaklarını bildiren Şimşek, projenin büyüklüğünün de 45 milyon dolar olduğunu açıkladı.
Yüzde 300 prim yaptı
Bomontiye ilk olarak Elysium Residance Bomonti ile girdiklerini anlatan Yusuf Şimşek, buradan ev alanlar yüzde 200 - 300 gibi oranlarla kâr elde ettiğini, yine Elysium Fantastic Bomonti'de de yüzde 30 - 40 oranlarında prim gerçekleştiğini vurguladı. Şimşek "2012'de Bomonti'de 400 - 500 konutluk bir projeye daha başlayacağız. Bu da Fantastic gibi yatay bir proje olacak ve eminiz ki sakinlerine yine yüksek oranda karlılık sağlayacak" dedi.

Ağırlıklı olarak projelerinde 1+1 yaptıklarını anlatan Şimşek "Bu projelerin konsepti ise bulunduğu lokasyona göre değişiklik gösteriyor. İş çevresince mi, yoksa aileler tarafından konaklama amaçlı mı tercih ediliyor diye bakmak gerek" dedi.
Kasımpaşa'ya 4 yıldızlı giriyor
Taksim'deki Rixos Elysium Suites projesiyle birlikte turizm sektörüyle tanışan Ofton İnşaat, yapı sektöründe sadece rezidans mantığı ile sınırlı kalmayıp, İstanbul'un yapı alanında taşıdığı her türlü potansiyeli hayata geçirmeyi amaçlıyor. Şirket bu çerçevede geçen yıl Kasımpaşa-Piyalepaşa bulvarında aldığı arazi üzerine 35 milyon dolar yatırımla 4 yıldızlı bir otel inşaatı yapacak. Şimşek 300 odalı otelin de yine uluslararası bir marka zinciri tarafından işletilmesi için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Ofton İnşaat Andromeda Disko'ya da ev sahipliği yapan binaları satın alıp, Taksim Elysium Suites'in inşaatına başlamış ve rezidans için Rixos Grubu'yla anlaşmıştı. 140 suit bulunan projede pazarlamayı da Rixos yapıyor. İnşaat yıl sonunda bitecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz