maritbet girişmaritbet
Mamak'ta kentsel dönüşüm sürüyor

Mamak'ta kentsel dönüşüm sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı gerçekleştirilen, "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesindeki" çalışmaları devam ediyor

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Başkentin doğu bölgesinde Samsun Yolu boyunca 950 hektarlık bir alanda hayata geçiriliyor.
Mamak'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehircilik anlayışına uygun olarak yeniden ıslah edilirken, proje içinde yer alan yaklaşık 15 bin gecekondu yıkılarak yerine sağlıklı, çağdaş, modern binalarla, sosyal donatı ve rekreasyon alanlarının inşasını gerçekleştiriliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yapım çalışmaları sürdürülen "Yeni Mamak Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesinde" hak sahiplerinin yanı sıra hak sahibi olmayan vatandaşlar içinde konut üretilerek kimsenin mağdur edilmemesi amaçlanıyor.
Yeni Mamak Kentsel Gelişim Projesi inşa çalışmaları hakkında bilgi veren Emlak İstimlak Daire Başkanı Osman Özbayrak, proje kapsamında kaçak durumunda 3 bin 750 adet gecekondu bulunduğunu belirterek, "Bu vatandaşların ev sahibi olması için Toplu Konut İdaresi'yle (TOKİ) yapılan protokol ile Mamak İlçesi'nde Kusunlar Mevkii'nde, ilk etapta verilmek üzere toplam 1379 adet konutun yapımı gerçekleştiriliyor" dedi.
TOKİ tarafından belirlenecek bedeller üzerinden 5 yıl vadeli olarak üretilecek konutlara isteyen vatandaşların sahip olacağını ifade eden Özbayrak, bu konutlardan almak isteyen gecekondu sahiplerinden şimdilik 600'ünün başvuruda bulunarak konut sözleşmelerini imzaladığını söyledi.
Başkent'te yapımı sürmekte olan diğer kentsel dönüşüm projeleri içinde bulunan ve herhangi belgesi olmayan vatandaşlarında (tapu ya da tapu tahsisi gibi) mağdur edilmediğini belirten Özbayrak, tapulu yeri veya tapu tahsis belgesi olmayan ve farklı kentsel dönüşüm projesi içinde yer alan vatandaşlarında Doğukent Kusunlar Mevkiindeki yapımı devam eden 1379 konuttan istedikleri taktirde sözleşme imzalayarak, ev alabileceklerini kaydetti.

232 ADET KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde hak sahibi olan vatandaşlar için üretilen konutlardan 232 adedinin teslim edildiğini belirten Özbayrak, çalışmalar hakkında şunları söyledi: "Proje kapsamında sözleşme yapan vatandaşlarımızın en kısa zamanda kendi evlerinde oturmalarını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bir yanda da konut üretmeye başladık. 1. Etapta kat karşılığı için sözleşme imzalayan hak sahipleri için 2009 yılında yapımına başlanan 100 metrekare büyüklüğündeki 232 konutun inşaatı tamamlandı. Bu konutların Haziran'ın başında kura çekimleri gerçekleştirerek vatandaşlara teslim ettik.
Aşama aşama yapım çalışmaları devam eden Proje kapsamında diğer konutların yapımları için ihaleler yapılacak."

Kapsadığı alan ve üretilecek konut sayısı bakımından Dünya'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Mamak Projesinde, hiç kimseyi mağdur ve zor durumda bırakmadan çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Emlak İstimlak Daire Başkanı Osman Özbayrak, "Mamak'ta uygulamaya konan bu dev proje sayesinde taşınmaz sahiplerini zor durumda bırakmadan büyük bir uzlaşı içinde ve şehircilik anlayışına uygun bir şekilde yeniden inşa ediliyor. Mamak bölgesinde uygulanacak, kentsel dönüşüm projesiyle bu alanın Ankara'nın yepyeni gözde merkezlerinden olacak" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz