maritbet girişmaritbet
Kentsel Dönüşüm Projesi anlatıldı

Kentsel Dönüşüm Projesi anlatıldı

Belediye Başkanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından imzalanan protokolle Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak konutlar Kars'ı "Tezek Kent" görünümünden kurtaracak

Kars Belediye Başkanlığı tarafından TOKİ'ye Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde yaptırılacak olan konutların kentin görünümünü önemli derecede değiştireceği kaydedildi.
AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'ni gezerek vatandaşları "Kentsel Dönüşüm Projesi" hakkında bilgilendirdi.
Vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini belirten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Devletinin vatandaşını mağdur etmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Çok önemli projelerimizden birisi olan "Kentsel Dönüşüm Projesi" var. Atatürk Mahallesi ile Bayrampaşa Mahallesi'nin bu proje kapsamında TOKİ ile Belediyemiz arasında mevzuata bağlı olarak bütün çalışmaları tamamlandı.
Şimdi ise müşavir firmamız vasıtasıyla özellikle her iki mahallede yaşayan hak sahipleriyle senet imzalatıyoruz. Bu sayı 415 civarında oldu. Çarşamba günü istenilen seviyeye geldiğinde burada iki mahallenin "Kentsel Dönüşüm" kapsamı içerisinde konutları TOKİ tarafından ihaleye çıkartılacak. Biz ummuyoruz ki bu sene inşaatına başlanacak" dedi.

2 BİN 30 KONUT YAPILACAK

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde TOKİ tarafından 2 bin 30 konutun yapılacağını ifade etti.
Bozkuş;" Bu 2 sene içerisinde 2 mahallede 2 bin 30 tane konut yapılmış olacak. Bunların bin 10 tanesini vatandaşlara vereceğiz. Bin tanesini de satılacak. İşte burada sosyal donatıları olan 2 iş merkezi, sabit semt pazarı, camisi, sağlık ocağı, ilköğretim okulu, caddeleri sokakları, alt yapı da yine su ve kanalizasyon şebekesi değişecek. Park ve bahçeler yapılacak. Çok güzel görünümlü şehrinde en güzel yerinde olan mahallemiz Kars'a farklı bir güzellik katacak. Seneye "Kentsel tasarım" projesi ile birlikte Kars merkezde tescilli binalar restore edilecek. Millet bahçesi ile çay bahçesinin çevre düzenlemesi yapılarak Kars halkının hizmetine sunulacak. Bunlarda seneye yoğun devam edecek projelerimiz içerisinde. 2011 yılında hedeflediğimiz noktaya doğru özellikle asfalt noktasında yolların bakım ve onarım noktasında istediğimiz hedefe yaklaştık. En önemli hedeflerimizden biriside 30 Ekim'de Kars halkına içilebilir ve 24 saat kullanılabilir su vermekti. Bu hedefimize de ulaşmış olacağız" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz