maritbet girişmaritbet
Kaman, kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Kaman, kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Kaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hazırlanan projeye göre Kaman'ın kent merkezi tamamen yenilenecek

 

Kırşehir'in Kaman ilçesinde halk 2 haftadır kentsel dönüşümü konuşuyor. Kaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hazırlanan projeye göre Kaman'ın kent merkezi tamamen yenilenecek.

Bu kapsamda basına ve halka yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Projenin ana maddelerinin konuşulduğu toplantıya çok sayıda vatandaş iştirak etti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan'ın da katıldığı toplantı küçük tartışmalar dışında genel olarak sakin geçti. Belediye Başkanı Erhan Talu, projede kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizerek, 'Herkese arsasının veya konutunun değeri ne ise ona göre değer biçilecek ve ona göre kendisine konut verilecek, vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar.' diye konuştu.
 
Kaman'ı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan proje 2 etapta tamamlanacak. Birinci etapta 500, ikinci etapta 200 olmak üzere toplamda 700 konut inşa edilecek. Her iki etapta da toplam 12 bin metrekare civarında çeşitli büyüklüklerde iş yeri yapılacak. Projeyi 'yerinde dönüşüm' olarak niteleyen başkan Talu, bu projede öncelikle boş alanların değerlendirileceğini ifade etti. Kentsel dönüşüm projesinin devletle yürütüleceğini söyleyen Talu, vatandaşlarımızın evet demesi halinde daha güzel bir Kaman'ın hayal olmayacağını vurguladı.
 
Toplantıda kısa bir konuşma yapan milletvekili Mikail Aslan da kentsel dönüşüm projesinin Kaman için yararlı bir proje olduğunu söyledi. Aslan, 'Avrupa'da şehirler tamamen yeni ve modern binalardan oluşuyor, ama bizim şehirlerimizde yapılaşma çarpık ve eski. Bu proje Kaman için yapılıyor, sizin için yapılıyor. Siz tamam derseniz bu proje yürüyecek. Siz tamam demezseniz bu proje yürümez. Öncelikle size ne sunuluyor, ne veriliyor ona bakmak lazım, ondan sonra karar vermek lazım.' dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz