maritbet girişmaritbet
Fikirtepe’de yüzde 100’e ulaşan Baysaş İnşaat, satış için onay bekliyor!

Fikirtepe’de yüzde 100’e ulaşan Baysaş İnşaat, satış için onay bekliyor!

Fikirtepe’de ada bazında hak sahiplerinin tamamıyla anlaşma imzalayan Baysaş İnşaat, bölgede 510 lüks konut inşa etmeyi planlıyor. Proje için onay bekleyen firma ilk daireleri indirimli satacak

 

Baysaş İnşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ‘Özel Proje Alanı' ilan edilen Kadıköy Fikirtepe'deki lüks konut projesini satışa çıkarmak için gün sayıyor. 11 bin 350 metrekare arsa alanına sahip 6 adet yapı adasında, 68 adet parselde hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşma sağlayan ilk şirket olan Baysaş İnşaat, ‘Fikirtepe'nin Balkonu' olarak tanımlanabilecek noktada 510 konut inşa edecek.
 
Baysaş İnşaat'ın proje alanı, E-5 üzerinde yer alan, eski Devlet Malzeme Ofisi, yeni Medeniyet Üniversitesi binasının hemen arkasında yer alıyor. Fikirtepe'nin yüksek noktalarından birinde bulunan proje deniz ve Adalar'ı da görecek.
 
Proje onay bekliyor
Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın,  Fikirtepe'nin 2 yıl önce İBB tarafından ‘Özel Proje Alanı' olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Halen Fikirtepe'de uygulanacak imar planı ve plan notlarında netlik bulunmuyor. Belediye nezdinde süreç devam ediyor” dedi.
 
Şemsettin Aydın, bu nedenle Fikirtepe'de aralarında Baysaş İnşaat'ın da bulunduğu, ada bazında hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşma sağlayan 4-5 firmanın projeleri için yaptıkları ruhsat başvurularının, imar planı sürecinin tamamlanmaması nedeniyle bekletildiğini ifade etti.
 
Aydın, Baysaş İnşaat olarak bölgede ilk anlaşma gerçekleştiren firma olmalarına rağmen ruhsat alınıncaya kadar mağduriyetler yaşanmaması için, hak sahiplerinden evlerini boşaltmalarını istemediklerini ve yıkımlara başlamadıklarını anlatarak, “İmar planıyla ilgili süreçlerin tamamlanmasının ve ruhsatın alınmasının ardından, hazır olan projemizi uygulamaya geçireceğiz. Ve öncelikle mevcut yapıların tahliyesine ve yıkımlarına başlayacağız” diye konuştu. Projenin inşaatına Haziran 2013 gibi başlamayı planladıklarını anlatan Şemsettin Aydın,  projenin bitiş tarihini ise Kasım 2015 olarak öngördüklerini kaydetti.
 
Komşu adalardan teklif
Fikirtepe'de iki yıl içinde tüm olumsuzluklara rağmen süreci iyi yönettiklerini vurgulayan Aydın, şunları söyledi:
“Fikirtepe'de bir yandan tek tek hak sahipleriyle görüşüp, anlaşmalar sağlamaya çalıştık ve bunu başardık. Bir yandan planlarla ilgili belirsizlik süreci yavaşlattı. Fikirtepe'de hem firmalar, hem de hak sahipleri çantacılar ve fırsatçılarla mücadele ettik.
Tüm bu zorlu süreçte, hak sahipleriyle açık ve şeffaf bir biçimde sürecin yönetilmesi, Baysaş İnşaata olan güveni artırdı. Bugün, komşu adalardan hak sahipleri ve ada temsilcilerinden kendi adalarında da proje yapmamız için teklifler alıyoruz. Bu teklifleri de değerlendireceğiz” dedi.
 
Evleri indirimli satacak
 
Fikirtepe'nin, Anadolu yakasının en merkezi konumlarından birinde yer aldığını belirten Şemsettin Aydın, avan proje çıktığında ön satışlara başlayacaklarını söyledi. Aydın, Projedeki dairelerin yüzde 10'unu 4 bin lira seviyesinde satışa çıkaracaklarını anlatarak, “İlk alanlar çok kazanacak, sonra ise kademeli olarak zam yapacağız. Bölgede
8 tane üniversite var. Küçük konut talebi yüksek ama modüler sistem sayesinde konutları istendiğinde büyütebileceğiz” dedi.
 
KDV şu anda yüzde 1
 
Şemsettin Aydın, KDV düzenlemesine göre yeni konutlarda arsa rayiçlerine göre vergi verileceğini hatırlatarak, Fikirtepe'nin belediyedeki arsa rayiçlerinin 280 lira seviyesinde olduğunu ve bu nedenle KDV'nin de yüzde 1 olduğunu söyledi. Ancak, rayiç bedellerle ilgili yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu dile getiren Aydın, “Rayiçler değişirse KDV de yükselir ama şu durumda KDV yüzde 1” dedi.
 
Sosyal tesisin geliri siteye
 
Stüdyo'dan 3+1 ve dubleks dairelere kadar farklı seçeneklerin yer alacağı projenin en ayırt edici özelliklerinden biri, tam teşekküllü olarak hazırlanacak sosyal tesislerin yönetiminin site sakinlerine bırakılacak olması. Site yönetimi, sosyal tesisleri isterse sadece sitenin kullanımına açık tutabilecek, isterse de sosyal tesislerin işletmesini özel işletmeye verebilecek. Bu da sitenin aidat giderlerinin büyük bir bölümünü karşılayabilecek. Sosyal tesis içinde fitness center, sauna, buhar odası, Türk hamamı, iki kapalı havuz gibi üniteler yer alacak.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...