maritbet girişmaritbet
En yüksek binanın yıkım işlemi 3.5 ayda bitecek

En yüksek binanın yıkım işlemi 3.5 ayda bitecek

Yıkımı, MTKA inşaat Yıkım ve Enkaz Kaldırma Hizmetleri üstlendi

MTKA inşaat Yıkım ve Enkaz Kaldırma Hizmetleri, Türkiye'nin şu ana kadarki en yüksek bina yıkım işini üstlendi. Maslak'ta yıkımı gerçekleştirilecek olan, biri 24 katlı toplam 3 binayı Orjin Group ortakları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım'ın ortak olduğu Orta Gayrimenkul, Akbank'tan 95 milyon dolara satın almıştı. Maslak'ta bulunan 3 bina daha önce Akbank operasyon merkezi olarak kullanılıyordu. Binalar, Haziran 2010'da bu merkezdeki tüm birimlerin, Gebze Şekerpınar'da hizmete giren Akbank Bankacılık Merkezi'ne taşınmasıyla boş kalmıştı.
MTKA İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Ali Bulut, yıkıma ilişkin açıklamada, Orjin Group'un burada yeni bir proje yapmak üzere binaları yıkma karar verdiğini belirtti. Binanın yıkımı yaklaşık 3.5 ay sürecek.

3.500 TON HURDA

Yıkımdan çok ciddi tonajda geri dönüşüm malzemeleri çıkacağına işaret eden Bulut, MTKA olarak geri dönüşüm faaliyetlerini de yaptıklarını, bununla ilgili geri dönüşüm makineleri satın aldıklarını anlattı. Bulut, "Yıkım işinden 3.500 ton hurda demir, 150 ton hurda alüminyum, 200 ton hurda kablo çıkacak.” dedi.

BİR HAFTA İÇİNDE İZİN BEKLENİYOR

Yıkılacak toplam alanın 48 bin metrekare olduğunu, ilk etapta bunun 33 bin metrekaresinin yıkılacağını ifade eden Bulut, binaların yerin altında kalan kısımlarının yıkılmasında, olası toprak kaybını önlemek üzere önceden zemin çalışması yapılması gerektiğini, bu çalışma bitince binaların kalan kısımlarının da yıkılacağını anlattı. Bulut, binaların yıkımı için belediyeden bir haftaya kadar izin bekleniyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz