maritbet girişmaritbet
Ataşehir’de ilk kazma Temmuz’da vurulacak!

Ataşehir’de ilk kazma Temmuz’da vurulacak!

Henüz 3 yıllık bir belediye olmasına rağmen İstanbul’da adından sıkça bahsettiren Ataşehir’de kentsel dönüşüm hazırlıklarına start verildi.

Henüz 3 yıllık bir belediye olmasına rağmen İstanbul'da adından sıkça bahsettiren Ataşehir'de kentsel dönüşüm hazırlıklarına start verildi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgede metrekare fiyatlarının 5 bin liranın üzerine çıktığını belirterek bölgede yapılacak dönüşümlerle Ataşehir'in çarpık yapılaşmasının bir nebze de olsa düzeltileceğini söyledi. İlgezdi, Finans Merkezi ile ilgili çalışmaların da Ataşehir'in kalkınmasında önemli bir rol oynayacağına dikkat çekerek, “Ancak maalesef Finans Merkezi Ataşehir'de olmasına karşın burada belediye olarak bizim hiçbir yetkimiz yok. Bu bölge Ümraniye sınırları içinde görülüyor” bilgisini verdi.

İlk kazma 7'nci ayda

Ataşehir'de ilk kentsel dönüşüm 57 bin metrekare alan üzerinde Emek Evler projesiyle hayata geçecek. Burada 410 hane yaşıyor. Dere kenarları ile birlikte bu rakam 637 haneye çıkıyor. Aynı yerde yine belediyeye ait 110 bin metrekarelik park alanı bulunuyor. Dönüşüm ile ilgili tüm ön hazırlıkların ve anlaşmaların yapıldığını aktaran Battal İlgezdi, “İhaleyi Grey Yapı Ortak Girişimi kazandı. Okullar tatil olunca boşaltma ve yıkım işlemleri yapılacak. Şu anda orada emsal 2,07. Biz belediye olarak oradan 637 daire ve 82 milyon lira nakit para aldık. 637 daireyi burada yaşayan hane sahiplerine vereceğiz. Konutlardan belediyemize kalan bir şey olmayacak. Projede yüzde 60 kat karşılığı inşaat yapılacak. Bölgede en yüksek kat karşılığı yapılan anlaşma Emek Evler projemizde oldu. Kimseyi mağdur etmiyoruz. Dönüşüm yerinde olacak. Hane sahipleri yapılacak yeni konutlarda yaşayacak. Üstelik zemin ve üst katları vermeyeceğiz. Üst katlar için kura çekilecek” dedi.

10 milyar dolarlık yatırım kapısında bekliyor

Ataşehir Finans Merkezi, yabancı yatırımcıların iştahını artırdı. Daha önce İngiliz bir şirketin tek başına 3 milyar dolarlık eğlence merkezi yatırımı yapacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 10 milyar dolarlık yabancı yatırımın imar durumlarını netleştirecek 1/5000'lik planları beklediğini söyledi. İlgezdi, özellikle 650 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük finans merkezi olacak Ataşehir Finans Merkezi'nin dünyanının ilgisini ilçeye çektiğini belirterek, imar planlarının çıkması durumunda uluslararası dev firmalardan 10 milyar dolarlık yatırımın ilçeye geleceğini söyledi

Lüks konut ve ticari ünite olacak

Dönüşüm sonucunda Emek Evler projesi kapsamında 1+0'dan 4+1'e farklı büyüklüklerde yaklaşık 1400 konut yapılacak. Lüks konut olarak yükselecek sitede açık ve kapalı otoparkların yanı sıra her türlü sosyal donatıya yer verilecek. Henüz metrekare fiyatları netlik kazanmasa da ilk çıkış rakamının bölge emsali olan 4 bin liranın altında olmayacağı belirtiliyor.

İmar İskan bekliyor

Ataşehir'de kentsel dönüşüme konu olan bir diğer yer İmar İskan Blokları olarak veriliyor. Burada da 300 bin metrekarelik arsada toplam 1250 konut bulunuyor. Konutların 200 tanesi TOKİ'ye, geri kalanı şahıslara ait. Battal İlgezdi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak İmar İskan Blokları'nın dönüşümü için yaklaşık 1 yıl önce ortak bir protokol yaptıklarını söyledi. Protokol çerçevesinde hak sahiplerine aynı yerde yapılacak 140 metrekare büyüklüğünde daire verilecek ve daireler tıpkı Emek Evler'de olduğu 1'inci kattan itibaren kura ile belirlenecekti.

170 kişi imza atmadı

İmar İskanda 170 hak sahibinin imza atmaması nedeniyle proje askıya alındı. Sonrasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olaya el koyarak İmar İskan'a lüks konut projesinden vazgeçtiklerini ve sosyal konut yapacaklarını aktardı. Şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını belirten İlgezdi, “Bakanlıkla görüşmeler devam ediyor. Bizim gönlümüzden geçen böyle değerli bir arazide lüks konut projelerinin yükselmesi” şeklinde konuştu.

Tapu sorununu çözdü

Ataşehirliler'in en büyük sorunu olan tapu sorununu kısa sürede çözdüklerini de belirten İlgezdi, 3 bin 500 vatandaşın tapularını teslim ettiklerini, vatandaşlara eğitim ve sağlık konularında yardımcı olabilecek, kültür, sosyal, sanat ve spor konularında da destek sağlayabilecek kamu yapıları oluşturmak için belediyenin tüm olanaklarını kullandıklarını kaydetti.

Emine Açar-Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...