maritbet girişmaritbet
Tarihi Külahçıoğlu Un Fabrikası müzik okulu oldu!

Tarihi Külahçıoğlu Un Fabrikası müzik okulu oldu!

Denizli Belediyesi'nin restore ederek konservatuara çevirdiği Tarihi Külahçıoğlu Un Fabrikası'nda binlerce kişi müzik eğitimi aldı

 

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, anne ve babalardan çocuklarını belediyenin düzenlediği ücretsiz konservatuvar kurslarına göndermelerini istedi. Belediye, kış dönemi boyunca ücretsiz düzenlediği keman, ney, ud, gitar, yan flüt, piyano, saz, klarnet, kanun, bağlama, kaval, çocuk korusu, sanat ve halk müziği korosu kurslarına devam ediyor. Ücretsiz verilen müzik eğitimi kurslarına, bin 217 kursiyer katılıyor.
 
Başkan Zolan, belediyenin konservatuvar binasına giderek kursiyerleri ziyaret etti. Zolan, her odadan gelen farklı müzik aletlerinin seslerinin son derece dinlendirici olduğunu söyledi. Aralarında kısa süre önce müzik eğitimine başlayanların da bulunduğu kursiyerler, yeteneklerini sergiledi. Kursiyerle ayrı ayrı ilgilenen Başkan Zolan, sergiledikleri performanstan dolayı teşekkür etti. Zolan, konservatuvar ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada belediyenin yol, su, bina, park, spor alanları gibi hizmetlerinin yanında sanat alanında da hizmet etmesi gerektiğini ifade etti.
 
İnsanların gönlüne ve ruhuna hizmet etmenin, geleceğe hizmet olduğuna vurgulayan Zolan, "Belediyesi olarak şehrimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılama adına yoğun şekilde çalışıyoruz. Alt yapı, üst, yapı, köprülü kavşaklar, spor alanları, kapalı pazaryerleri gibi çalışmaları yaparken sanat alanında da çalışmalarımız var. Belediye, sadece yol, su bina yapan kurum değildir. İnsanların gönlüne ruhuna da hizmet etmeniz gerekiyor. Vatandaşların fiziksel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında ruha da hitap etmek gerekir. İnsanı insan yapan o ruhu güzelleştirmeniz gerekir. Denizli Belediyesi olarak bu noktada tarihi mekânımızda sanatı buluşturduk. Burada binlerce çocuğumuzun ve yetişkinlerimizin güzel sanatları öğrenmelerini sağlıyoruz." dedi.
 
Anne babalara çağrıda bulunan Zolan, "Çocuğunuzu mutlaka bir sanatla buluşturun. Sadece büyütmek, beslemek ve okula göndererek tek boyutta gitmek yerine, sanat boyutuyla, spor boyutuyla çocuklarınızı buluşturun. Göreceksiniz o çocuklar diğer çocuklardan daha farklı boyutta olacak. Özgüvenleriyle ruhun beslenmesiyle daha başarılı olacaklar. Arkadaşlıkları daha kalıcı ve daha çok güzellikler getirecek. Biz, tüm enstrümanları öğrenme konusunda fırsatlar sunuyoruz. Bunu artırarak sürdüreceğiz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızı hem fiziki hem ruh anlamında geleceğe en iyi şekilde hazırlarsak, şunu bilin ki gelecekte bu çocuklarımız ve gençlerimiz Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olacak. Diğer ülkelerle çok rahat yarışır 1 numara olma noktasında mesafe almış olacağız." diye konuştu.
 
www.yazete.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Denizli'de güneşten 2,7 milyon kilovatsaat elektrik üretildi
  • 27.01.2021 16:47

Denizli'de güneşten 2,7 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2020'de güneş enerjisinden 2,7 milyon kilovatsaat ...

Zorlu PSM YouTube kanalının yeni serisinde sürpriz konuklar
  • 27.01.2021 11:19

Zorlu PSM YouTube kanalının yeni serisinde sürpriz konuklar

Zorlu PSM YouTube kanalının yeni serisi “Sahne Tozu Yutanlar”da bu hafta Cem Dav ...

Denizli’nin modern şehirlerarası otobüs terminali hizmete girdi
  • 10.03.2014 16:11

Denizli’nin modern şehirlerarası otobüs terminali hizmete girdi

Denizli'de 103 milyon lira maliyetle yapılan şehirlerarası otobüs terminali hizm ...

Yavuz Bingöl, Cihangir'de müzik okulu açmaya hazırlanıyor
  • 02.02.2014 08:51

Yavuz Bingöl, Cihangir'de müzik okulu açmaya hazırlanıyor

Ünlü şarkıcı Yavuz Bingöl, Cihangir'de bir müzik okulu açmaya hazırlanıyor ...

Denizli Belediyesi, büyükşehir olması nedeniyle 10 bin kişiye pilav ve lokma dağıttı!
  • 14.12.2012 17:02

Denizli Belediyesi, büyükşehir olması nedeniyle 10 bin kişiye pilav ve lokma dağıttı!

Denizli Belediyesi, büyükşehir olma sevincini 10 bin kişiye pilav ve lokma dağıt ...