maritbet girişmaritbet
Selami Öztürk: Yat limanında otel ve dükkanlara karşıyız!

Selami Öztürk: Yat limanında otel ve dükkanlara karşıyız!

Haydarpaşa Garı'nın otel, çevresinin ise yapılaşmaya açılmasını içeren projeye yönelik son gelişmeleri de anlatan Selami Öztürk, garın akıbetiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Haydarpaşa Garı'nın otel, çevresinin ise yapılaşmaya açılmasını içeren projeye yönelik son gelişmeleri de anlatan Selami Öztürk, garın akıbetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yat Limanında Otel ve Dükkanlara Karşıyız!..”

Son zamanların tartışılan konusu olan Fenerbahçe ve Kalamış yat limanlarının birleştirilip alanının büyütülerek özelleştirileceğine yönelik değerlendirmelerini de sorduğumuz Selami Öztürk, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanan Türkiye'nin en büyük kapasiteli marinasının imar planlarında karada turizm, ticaret alanları, teknik ve idari hizmet alanı için 35 bin 978 metrekare inşaat alanı ayrıldığını, plana itiraz eden Kadıköy Belediyesi'nin, itirazları değerlendirilmezse dava açacaklarını söylüyor.

Öztürk, “Kadıköy'deki iki yat limanı 1984-1988 arasında masrafları tamamen ilçe belediyesinin bütçesinden karşılanarak yapıldı. 1988'de işletme ihalesi TEK-ART Turizm ve  Tic. A.Ş. tarafından alındı. Daha sonra bu şirket satılarak Koç Holding bünyesine dahil edildi. Marinaların işletmesi bugüne kadar SETUR tarafından gerçekleştirildi. Bu süreç içerisinde Kadıköy Belediyesi'nin Maliye Bakanlığı ile yeni bir ihalenin yapılabilmesi için birlikte hareket edilmesi yönündeki talepleri kabul görmedi. Belediye kendi yaptığı marinanın işletilmesi noktasında dışlandı. Son olarak da Özelleştirme Yüksek Kurulu, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nı da kapsayan özelleştirme kapsam ve programındaki Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait toplam 436 bin 263 metrekarelik alan için 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama Planı'nı onayladı. Planlar askıya çıkarılarak bilgi için Kadıköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. 2012'de 341 bin metrekare olan özelleştirilecek alan, iskele de dahil edilerek 436 bin metrekareye çıkarıldı. Birleştirilerek genişletilen marinanın kapasitesi 1200'den, 2 bin yata kadar çıkacak” diyor.

Bu plana göre Fenerbahçe ve Kalamış yat limanlarının birleştirilerek Kurbağalıdere'ye doğru uzatıldığını dile getiren Öztürk, planın Kalamış Parkı'nı, Fenerbahçe yarımadasını ve orduevini kapsamadığının altını çizerek, Fenerbahçe yarımadasının doğu tarafındaki koya yeni bir yat limanı yapılmasına dair belediyeden görüş istendiğini, ancak inşaatın uygun olmadığı yönünde yanıt verdiklerini söylüyor ve ekliyor:

“Bizim itiraz ettiğimiz husus, yat limanının bu alanlarına otel ve dükkan yapmak istemeleri.. Bir de masrafları tamamen ilçe belediyesinin bütçesinden karşılanarak yapılan iki yat limanının maliyeti olarak talep ettiğimiz 100 trilyonun verilmemesi… Özelleştirme Yüksek Kurulu bizde bir alacağınız yok diyor. Anlaşmayı Maliye Bakanlığıyla yapmışsınız diyor. Ama kurulla görüştüğümüzde buna karşılık olarak başka bir yerde arsa talebinde bulunacağız. Çünkü burada önemli olan Kadıköy'ün hakkını alabilmek. Görüşmeler devam ediyor, tıkanırsa yargıya gideceğiz.”

Vipmag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özkan Ercan, 'Yılın Çıkış Yapan İş Adamı' seçildi
  • 07.03.2016 17:02

Özkan Ercan, 'Yılın Çıkış Yapan İş Adamı' seçildi

ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, “Yılın Çıkış Yapan İş Adamı' öd ...

Kadıköy’e London Eye projesi geliyor
  • 18.01.2014 11:45

Kadıköy’e London Eye projesi geliyor

Kadıköy’ün simgeleri arasına giren dev balon 2004 yılında hizmet girmişti ...

Kadıköy Belediyesi dört aşamalı yenileme planını açıkladı
  • 04.12.2013 15:02

Kadıköy Belediyesi dört aşamalı yenileme planını açıkladı

Kadıköy Belediyesi, 30 bin bina stokunun yarısının riskli olduğu ilçede kentsel ...

Selami Öztürk: Yat limanında otel ve dükkanlara karşıyız!
  • 06.09.2013 09:12

Selami Öztürk: Yat limanında otel ve dükkanlara karşıyız!

Haydarpaşa Garı'nın otel, çevresinin ise yapılaşmaya açılmasını içeren projeye y ...

Kadıköy’deki Şehremaneti adıyla anılan bina, kent kütüphanesi oluyor!
  • 02.08.2013 11:05

Kadıköy’deki Şehremaneti adıyla anılan bina, kent kütüphanesi oluyor!

Proje başkanlığını üstlenen İlber Ortaylı “Kütüphanede edebiyatçıların biyografi ...

Selami Öztürk: Fikirtepe'ye yeni plan facia olur!
  • 22.05.2013 08:03

Selami Öztürk: Fikirtepe'ye yeni plan facia olur!

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Bakan Erdoğan Bayraktar’dan en kısa zama ...