maritbet girişmaritbet
Ordu Valiliği, yatırımcılar için Hazine arazilerini kitapta topladı!

Ordu Valiliği, yatırımcılar için Hazine arazilerini kitapta topladı!

Ordu'da özel mülkiyet arazilerinin pahalı olmasından yakınan yatırımcıların talebi üzerine harekete geçen Ordu Valiliği, il genelindeki Hazine arazilerinin envanterini çıkartarak bir kitapta topladı

 

Ordu'da özel mülkiyet arazilerinin pahalı olmasından yakınan yatırımcıların talebi üzerine harekete geçen Ordu Valiliği, il genelindeki Hazine arazilerinin envanterini çıkartarak bir kitapta topladı. Toplam 408 Hazine arazisinin belirlendiği kitapta uydu fotoğraflan ve arazilerin tüm imar durumu ayrıntılı olarak anlatıldı. Ordu'nun sahil kesiminde yer alan Merkez, Fatsa, Ünye, Gülyalı, Perşembe, İkizce ilçesi ile Cambaşı Yaylası'nın yer aldığı Kabadüz ilçesindeki Hazine arazilerine ait bilgilerin ve uydu fotoğraflarının yer aldığı kitap, Ordu Valiliği'nin resmi internet sitesi olan www.ordu.gov.tr'de yayınlandı. Ordu Valisi Orhan Düzgün, Yeni Teşvik Paketi'nde Ordu'nın 5'inci Bölge'de yer aldığını belirterek, ''Yatırımcı çekme açısından Ordu, diğer 5'inci bölge illerine göre daha avantajlı konumda. Ordu ve Fatsa OSB'lerindeki arsaların tamamına yakını yatırımcılara tahsis edildi. Ünye OSB'yi de faaliyete geçirme çalışmalarımız hızla sürüyor''dedi.

Hazine arazilerinin tespitine ilişkin çalışma ile' Ordu Merkez ilçe belediye sınırlan içinde 27, köylerinde 42, Fatsa'nın merkezinde 99, köylerinde 100, Ünye'nin merkezinde 12, köylerinde 17, Perşembe'nin merkezinde 2, köylerinde 21, Kabadüz'ün merkezinde 12, köylerinde 64, Gülyalı-merkezinde 6 ve İkizce merkezinde 3 olmak üzere toplam 408 Hazine arazisi belirlendiği bilgisini veren Düzgün, "Hazırlanan envanterde, Hazine arazilerinin uydu fotoğraflarının yanında arazilerin yeri, ada no, parsel no, yüzölçümü, hisse oranı, arazinin vasfı, eğimi, sahil karayoluna uzaklığı, imar durumu, tahsis durumu, mülkiyet durumu ile ilgili geniş bilgiler yer alıyor" açıklamasını yaptı.

Yüzde 50'sinde şahıs hissesi var

Öte yandan Ordu Sanayici İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı A.Kadir Engin bu 408 Hazine arazisinin yüzde 50'sinde şahısların hisseleri olduğunu belirterek, ''Yani alınamaz, satılamaz. Arazilerin yüzde 40'ı ise eğimli. Diğer yüzde 10'luk kısım belki değerlendirilebilir. Sonuç olarak Ordu sanayicisi için yatırım alanı malesef yok. Burada acilen yapılması gereken Ordu için acil olarak sanayicinin iş dünyasının yatırım yapacağı yeni bir OSB'yi ülke genelinden yatırımcıya açmak olmalı" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu Valiliği'nden otel inşaatındaki göçük hakkında açıklama
  • 15.06.2020 09:53

Ordu Valiliği'nden otel inşaatındaki göçük hakkında açıklama

Ordu'da bir otel inşaatında meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 ki ...

Ordu Valiliği, yatırımcılar için Hazine arazilerini kitapta topladı!
  • 29.01.2013 10:12

Ordu Valiliği, yatırımcılar için Hazine arazilerini kitapta topladı!

Ordu'da özel mülkiyet arazilerinin pahalı olmasından yakınan yatırımcıların tale ...

Ordu'nun Çambaşı yaylasındaki konukevi 20 yıldır boş!
  • 23.08.2012 13:42

Ordu'nun Çambaşı yaylasındaki konukevi 20 yıldır boş!

Ordu'nun ünlü turistik merkezlerinden Çambaşı yaylasında 1992 yılında Ordu Val ...